Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.

Tállai András: "harmincszor több támogatást kapnak a családok, mint 2010-ben"

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Soós Lajos

A napilap szerdai számában megjelent cikkben az államtitkár hangsúlyozza: tíz évvel korábban ez az összeg csupán 12 és fél milliárd forint volt, igaz, akkor még a Gyurcsány-Bajnai-kormány határozott a számokról.

Tállai András úgy vélekedett, hogy miközben a mostani kabinet újabb és újabb adócsökkentéseken dolgozik, az ellenzék – ha tehetné – azonnal adót emelne.

Az Országgyűlés a múlt héten tárgyalt a jövő évi költségvetés számairól. A törvénytervezet lényeges pontjai között szerepel az adócsökkentés és a családok támogatása – mondta Tállai András. Kiemelte, hogy éppen ez a két elem mutatja meg legjobban a lényeges különbséget a kormány és a balliberális ellenzék felfogása között.

Mint mondta, jövőre 380 milliárd forint marad adó- és járulékkedvezmény formájában a legális keretek között munkát vállaló és gyermeket nevelő családoknál. Az összeg magában foglalja a legújabb kedvezményt is: a következő évtől egyetlen forint személyi jövedelemadót sem kell fizetniük a négygyermekes anyáknak – mondta az államtitkár.

Szerinte érdemes mindezt összevetni a baloldali kormányok időszakával. Tállai András úgy fogalmazott:

Gyurcsány Ferencék nem emelték, hanem csökkentették a családoknak járó adókedvezményeket, kormányzásuk utolsó évében, 2010-ben pedig csupán 12 és fél milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők.

Az elmúlt hetek, hónapok történései alapján az lehet az ember érzése, hogy semmi nem változott: a balliberálisok továbbra is a megszorításban hisznek, és azonnal adót emelnének, ha lehetőségük volna rá – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

Itthon - 2020. October 20., 20:16
Újabb termekben nem engedték be az SZFE-s diákokat
Itthon - 2020. October 20., 20:53
Varga Judit is elkapta a koronavírust
Nagyvilág - 2020. October 20., 20:07
Trump vizsgálatot sürget Biden fiának üzleti ügyeiben

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Megint visszafelé mutogat? Ennyire rosszul élnek, hogy támogatni kell őket? Akkor kinek is köszönhetik? 9 éve ti vagytok! Önkormányzatban 13!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@pehgero No ozoruló tömegektől raboljátok el MEGINT, az ehhez szükséges összegeket??? Érdekelne, milyen propaganda ANYAGOT KAPTÁL ennek a kimagyarázásara te szaros KÖCSÖG?? Nagyon szivesen, bámikor, ha ennyire élvezed...! :)) www.google.com/search?q=k%C3%B6cs%C3%...
Pegero
@tulipan: Te nyomorult kis féreg!
Tényleg hülyén fogsz meghalni!
advocat
A kormány ne adogasson. Fizessen/fizetessen meg, és majd a család eldönti mire kell a pénz. Mert azért még vannak családok, ahol gondolkodnak. Igaz, egyre kevesebben. Mert az oktatás csak bérrabszolga nevelésére jó.
tulipan
@pehgero No ozoruló tömegektől raboljátok el MEGINT, az ehhez szükséges összegeket??? Érdekelne, milyen propaganda ANYAGOT KAPTÁL ennek a kimagyarázásara te szaros KÖCSÖG?? Nagyon szivesen, bámikor, ha ennyire élvezed...! :))
Te nyomorult kis nyalonc, csúszó-mászó!
Tényleg, megérdemelten, hülyén fogsz meghalni!
www.google.com/search?q=k%C3%B6cs%C3%...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.