Letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvald György szocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre az ügyész vádbeszédében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken.

Börtönt kért az ügyész Hunvald Györgyre
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A vádhatóság ebben a perújítási eljárásban – amelyet 2016 júniusában kezdeményezett – több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kéri Hunvald György megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott

VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Volt olyan szerződő, aki havi kétszázezer forintot kapott, de az eljárás során nem tudta megmondani mi volt a dolga. Volt akinek testvérvárosokkal kellett volna kapcsolatot kiépíteni, de érdemi tevékenységet nem végzett. Mások vállalkozásfejlesztés vagy tanácsadás címén kaptak összességében milliókat az önkormányzattól – mondta vádbeszédében az ügyész.

A vádhatóság azt is Hunvald György terhére rója, hogy 2002-től erzsébetvárosi polgármesterként engedélyezte elődje, Szabó Zoltán szocialista politikus számára a korlátlan telefonhasználatot, ami szintén milliós nagyságrendű kiadása volt a kerületnek.

Az ügyészi indítvány szerint a Hunvald György terhére róható cselekményekért a törvény szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyész ennek középmértékét, azaz

három év körüli letöltendő börtönt indítványozott.

Hunvald György 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott, tehát ha az ügyészi indítványnak megfelelő büntetést kapna, akkor az előzetesben töltött idő beszámításával még mintegy másfél évre kellene börtönbe vonulnia.

Hunvald György az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét.

A védőbeszéd és az elsőfokú ítélet ősszel várható a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor Tiborczot ötször egymás után felakasztják?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Egyértelműsítették a NER zsibizését, amelyben nincs benne a Soros bá' "segítségadása", a lakhatás Orbán módra, és az olajbiznisz, Simicskától vitték fel a folyamatábrát
.
--- "Kié legyen a zsé"? - Folyamatábrára vitték a NER működését
.
hvg.hu/itthon/20170806_folyamatabra_ner_kleptokracia
.
A Costa Nostra az kuty fül ezekhez képest, mert ÁLLAMI SZINTRE vittek szinte mindent, amiből hiánycikk a TISZTESSÉG!
Qqberci
Akkor Tiborczot ötször egymás után felakasztják?...
nezelodo
Ha majd a fidesz kormány elnyeri az "előző" előnevet, alighanem az ilyen esetek felgöngyölítésére ötven év sem lesz elegendő, és el sem érnek a Darányi I. nevű szervezetek rendezvény eltulajdonítási aláírásgyűjtési akcióihoz. (Más szervezetek rendezvényein jelenléti íveket iratnak alá, és sajátjukként pályáznak Eu támogatásra)
Jozefina
Nevetséges!!! Viszont a mostani tolvajbanda láthatja, hogy mi vár rá!!!
Commenter
Az egész magyar kormányra kellene már az EU Bíróságnak börtönt kérni.
namihami
Kapuban az újabb fideszes beégés? Eddig folyamatosan sorbaálltak és sikeresen házhozmentek a lóf@szért.
Jön egy választás, valamit melegíteni kell. Voksolás után jöhet a menetrend szerinti felmentés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.