Mind a négy visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – V4) ellenzi, hogy Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelölt kerüljön az Európai Bizottság (EB) élére – értesült a PAP lengyel hírügynökség.

A V4-ek egyöntetűen ellenzik Timmermans jelölését az Európai Bizottság élére

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs / MTI

Amennyiben a vasárnapi brüsszeli európai uniós csúcsértekezleten előterjesztik Timmermans jelöltségét az EB élére, a V4 tagországainak mindegyike ellene fog szavazni. A szociáldemokraták csúcsjelöltjéhez szkeptikusan viszonyul még Litvánia, Bulgária és Románia – írja a PAP meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva.

A V4 kormányfői a csúcstalálkozót megelőzően egyeztettek a lehetséges jelöltekről, találkoztak Angela Merkel német kancellárral is, és tervek szerint megbeszélést tartanak még Emmanuele Macron francia elnökkel. Mindkét politikust feltehetőleg arról tájékoztatják, hogy Timmermans ellen szavaznak majd – értesült a PAP.

A hírügynökség által idézett forrás szerint a V4 önmagában nem képes ugyan megakadályozni, illetve keresztülvinni semmilyen jelöltséget, betöltheti viszont a mérleg nyelve szerepét.

A PAP Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőt is idézi, aki a csúcstalálkozóra érkezve kijelentette: Timmermans "nem kompromisszumos jelölt", az EB eddigi első alelnöke "erősen megosztó szerepet tölt be Európában", és "semmiképp sem érti Közép-Európát, Európának a posztkommunista összeomlásból felemelkedő részét".

Morawiecki szerint az uniós tagállamok többsége azon az állásponton van, hogy egységteremtő, kompromisszum-keresésre képes jelöltet kell megtalálni.

MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Teljesen érthető ez, mivel az eu nem támogatja az egypártrendszereket, lopást, csalást és az emberi jogok sárba tiprását.
Természetes, hogy sok embernek még a börtönnel is egyenlő lesz Timmermans megválasztása. Itthon elő fog jönni néhány ügy, amihez már kevés lesz Polt, mert "kintről" fog jönni az ügy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
@durbincs: Ez milyen szép már.50-es I.Q-val rendelkező,nagyjából egy alsós általános iskolás értelmi és erkölcsi szintjén vegetáló román,kér számon ismereteket.Sírok. :D
namihami
@durbincs: ...Pride-os... Ezt így kell írni, te szegény szellemi árvízkárosult.
Az oktatás ingyen volt (lásd kivel van dolgod), mert a hülyegyerekek kisegítő iskolája közoktatási feladat.
SystemError
@bencemacska: Persze ezt nem Viktorra kihegyezve, hanem az autokrata és felelőtlen populista vezetőkre, akik, mint a nácik szándékosan a törvények határvonalán táncolnak előre az EU "jóindulatával".. Na ez a jóindulat tiltott mostantól! Viktor ezt a részét beszopta. Nem lesz háttéralkus Weber. Sajnos amúgy ez nem annyira a jogállamiságról a EU részéről szerintem, hanem komoly fenyegetést jelent egy urambátyám rendszer az EU nagy cégeinek is. Másrészről erről nyilvánosan nem beszélhetnek, de Putyin csicskáit, tehát Putyint sem engedhetik közelebb a döntéshozáshoz. Szóval nem fontos ezt most Weber/Timmermans tengelyre tenni. Itt az elvek változtak a személy kiválasztását illetően. Irogathatja a leveleket a tahó, gyógyszerfüggő Timmermans miatt ...:)
bencemacska
@SystemError: ma, 12:41
A levél kimondottan O1G lelkivilágfát tükrözi : oszd meg és uralkodj.
Miután elsősorban a jogállamisággal foglalkozott Timmermanns, nagyon ellentétbe került a diktátorokkal:

"A teljesség igénye nélkül többek között ezt mondta el a magyar kormányról:
- Ha Orbán Viktor politikája folytatódik, Magyarország egyre inkább elszigeteli majd magát az Európai Unióban
- Ne bújjon el Orbán Viktor a kormány bírálata elől azzal, hogy aki a kormányt bírálja, az az országot bírálja. Ez a gyávák mellébeszélése."
hvg.hu/gazdasag/20190701_eu_csucs_orban_bizottsag_timmermans_tusk#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default
SystemError
@bencemacska: Na igen. Elszokott Viktorka a párbeszédjellegű bírálatoktól. Azok az ocsmány urizálós "riportok" melyek itthon születnek maszturbálás jelleggel pedig nem igazán lehet elsütni az unióban. Vagyis lehet, csak öngól.
Sajnos továbbra sem arról szól az Unió, hogy értemben bele tudjon szólni belügyekbe. Ha meg is teszik csak arra jó, hogy példátstatuljanak vele az EU-s bal és demokrata vonalak az eu-ban, de ez csak politika. Gazdaságilag viszont az autokrata vezetés nagyon is hátrányos az eu-nak. Röviden, ha egy ország belügyeinek következménye, hogy ellopják az EU-s adófizetők pénzét, akkor ugyan nem az autokrata vezetés mentén, hanem annak következményeként igenis lehet szankcionálni egy országot. A legjobb példa erre tényleg Tiborcz, akit leszrva minden közerkölcsöt és törvényeket nyomtak előre csalva, visszaélve... Viktor ha pofátlanúl is de egy bíróságon védett, mert minden fiktív, eljátszott még, ha egyértelmű is minden.. Tiborcznál szerintem nagyon nagyon hibáztak. Nem volt véletlen, mert jól tudjuk, hogy ezzel is a társadalmi ingerküszöböt és a királyi családnak mindent lehet dolgot próbálják lenyomni az embereken... Viszont ma Tiborcz, ha félfideszes bíróságra is kerülne, szerintem bukna... Nem véletlenűl szopja vissza Polt mindig a vádemelés előtt.
bence
Hát csak ellenezzék ! Ahhoz , hogy megszűnjön a lopás , csalás és az emberi jogok sárbatiprása , mindenképpen Timmermannsé kell , hogy legyen a vezető szerep !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.