Már önmagában az is elég indok Frans Timmermans (szociáldemokrata csúcsjelölt) elutasítására, hogy Soros György embere, de a V4-ek azért nem támogatják bizottsági elnöki jelölését, mert szerintük "egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot" – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a rendkívüli uniós tanácskozáson a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

Orbán: Soros emberéből akarnak bizottsági elnököt csinálni
Fotó: Szecsődi Balázs/MTI

A kormányfő nyilatkozatában krimiszerűnek nevezte a rendkívüli EU-csúcs történéseit.

A küzdelem arról szól, hogy néhány európai vezető – köztük Frans Timmermans és Manfred Weber (az Európai Néppárt csúcsjelöltje) – elhatározta, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot (EB) olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO-hálózat és a liberális demokrácia megingathatatlan képviselője

- tette hozzá.

"Erre találtak egy igazi harcost, Timmermans egy jó harcos – ellenfélnek sem megvetendő, én respektálom ezért –, aki ideológiai harcos, aki semmilyen másságot nem fogad el, a sajátjától és a liberális demokráciától eltérő semmilyen nézetet nem tolerál, és rá akarja erőszakolni a saját felfogását minden uniós tagállamra" – mondta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök úgy látja, hogy ha ez a csoport el tudja foglalni az Európai Bizottság elnöki székét, akkor hosszú éveken keresztül a Soros-féle NGO-kat onnan fogják finanszírozni, és ezzel megpróbálják majd átalakítani a közép-európai társadalmakat is, különösen a migráció kérdésében.

A miniszterelnök leszögezte: "ezt a folyamatot többen is meg akarjuk állítani"; köztük az Európai Néppártot (EPP), Magyarországot és V4-eket is említette.

Orbán Viktor felidézte: az EPP vasárnap hozott két döntést, "amit a nemzetközi sajtó nem vett tudomásul vagy elrejtették előle". Az első, hogy Frans Timmermans semmiképpen nem lehet az Európai Bizottság elnöke, a másik pedig, hogy az EPP-nek kell adnia a bizottság elnökét akkor is, ha ez azt jelenti, hogy Manfred Weber nem lesz az Európai Parlament (EP) elnöke.

Elmondta, mivel a néppárt két pozíciót nem kaphat meg, "akkor a bizottságot kell választani".

Kiemelte azt is, hogy ketten szavaztak a döntések ellen: Angela Merkel német kancellár és a luxemburgi Frank Engel (néppárti képviselő). "Mindenki más Angela Merkel ellen szavazott"

- hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte: Angela Merkel nem vette tudomásul az EPP döntését, és továbbra is "egy olyan csomagot próbált összerakni a liberálisokkal és a szocialistákkal", amely a házelnöki pozíciót Manfred Webernek juttatta volna és Frans Timmermansnak adta volna a bizottsági elnöki posztot.

Angela Merkelre utalva a legsúlyosabbnak azt ítélte, hogy az Európai Néppárt legnagyobb pártjának kancellárja visszautasította az EPP testületi döntését, és egy teljesen külön forgatókönyv szerint dolgozik. A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy Olaszország, a V4-ek és az Európai Néppárt döntése mellett kitartó néppárti miniszterelnökök viszont egységesen szembefordultak ezzel a "merkeli magatartással" és megakadályozták, hogy Timmermansból bizottsági elnököt csináljanak.

"Miután kiderült, hogy nincs meg a szükséges többség, (...) felfüggesztették az ülést. Most mindenki ül, spekulál és egyezkedik, és várja a holnapi folytatást" – értékelt Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, hogy a V4-ek azért is utasítják el Timmermanst, mert ő egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot. Ez pedig olyan megosztottságot hozna be az Európai Unióba, ami egy kelet-nyugat megosztottsághoz vezetne, és az Európai Uniónak óriási gondokat jelentene majd – emelte ki.

Timmermanst az európai egység szempontjából rossz jelöltnek nevezte Orbán Viktor, aki világossá tette: ezért helyette egy olyan jelöltet szeretnének, "aki a kelet-nyugat együttműködés, a hídépítés és a kompromisszumépítés mestere".

"Egy jó bizottsági elnököt akarunk adni az uniónak, ezért harcol a V4, ezért harcolnak az olaszok, ezért harcolnak a néppárti miniszterelnökök"

- mondta.

A miniszterelnök szerint ez azért nem egyszerű, "mert – mióta 30 éve itt forgolódok az európai politikában – először látok olyat, hogy az EPP legnagyobb pártja és legnagyobb kormányának a feje, a német kancellár nyíltan szembemegy a néppárt demokratikus testületi döntésével".

Orbán Viktor elmondta, a néppárt parlamenti képviselőcsoportja Strasbourgban gyülekezik, hogy megvitassa a helyzetet. "Kifejezetten remélem, hogy az Európai Néppárt képviselőcsoportja egy világos üzenetet küld nekünk, hogy milyen pozícióért harcoljunk, és remélem, hogy ez a pozíció nem a parlament elnöke, hanem a bizottsági elnöki pozíció lesz" – közölte a magyar kormányfő. Orbán Viktor szerint ehhez két dolog szükséges: egy erős parlamenti háttér, "amelynek létrejötte kétesélyes", valamint egy pártalapon és földrajzi alapon is elfogadható csomag.

Úgy folytatta: "erre van esély, négy-öt csomag fut egymással párhuzamosan már most, pedig csak néhány órája függesztettük fel a tanácskozást". "Egész este és éjszaka dolgozni fogunk és szerintem reggelre lesz egy kompromisszumos javaslat, amely mindenkinek kielégítheti az igényeit" – mondta.

A V4-ekre térve arról beszélt, hogy "egy fantasztikus bravúrt hajtottak végre", mert bár a négy ország vezetője négy különböző pártcsalád tagja, és mind a négy politikai csoport egymással vitában állt, a visegrádi négyek végig egységesek tudtak maradni.

"Ez azt mutatja, hogy a V4-es kötődés ma már erősebb, mint a hagyományos pártkötődés. Ez jó jel a jövőt illetően, és biztos, hogy holnap is együtt fogunk maradni" – szögezte le Orbán Viktor.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Eltér a liberális demokráciától. Mi lehet az? Diktatúra! Köszönjük hogy 9 év után maga Orbán ismeri be.
Csak az a kérdésem: az ország miért néma? Miért nem érdekli őket semmi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hát nem is belőled DÁDÉ !!!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
namihami
Csak a hír elég vilt ahhoz, hogy a grazi személyzet már elkezdjen bemosakodni. És ha a Dibrev Klára még befutó is lesz, akkor jöhet a mesterséges kóma..
verőce21
Az új bizottsági elnök egy jóslat lesz az EU jövőjéről. Személye meg fogja határozni az EU sorsát. Valaki olyat kell találniuk, aki az EU kisebbségei, eddig elnyomott entitásai, a közép-európai nemzetállamok, a konzervatívok számára is tárgyalópartner.
Kérdés, van-e esélye annak, hogy alkalmas, erős és realista jelölt is szóba kerüljön?
nezelodo
"egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot" Csak nem a saját jellemzését mondta fel tévedésből a vezér? Mert rá aztán passzol, azzal a kitétellel, hogy az ideológiáit viszont érdeke szerint váltogatja.
lampa laz
Vergődik az elmebajos mint kánya az iszapban.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy elmebeteg naplójából

„Az UFO-magazin is megirigyelhette volna azt a nyilakozatot, amit Orbán Viktor adott a részben Habony Árpád érdekeltségébe tartozó V4NA nemzetközi hírügynökségnek, és amit az MTI is idézett. ”

Ha nem tudnám, hogy nem szokása olvasni. azt is godolhatnánk, hogy „The Protocols of the Elders of Zion pontosabban: Протоколы сионских мудрецов” olvasatából kapott ihletet. Bár az igazat megvallva intellektusa gyakran vezeti arra, hogy a múlt század legrosszabb dolgait idéző megfogalmazásokra ragadtassa magát.
Most sem történt másképp:
„Timmermans Soros György embere”,
„egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot”
majd
„néhány európai vezető - köztük Frans Timmermans és Manfred Weber (az Európai Néppárt csúcsjelöltje) - elhatározta, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot (EB) olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO-hálózat és a liberális demokrácia megingathatatlan képviselője”!! =))
Gauntlet
Eltér a liberális demokráciától. Mi lehet az? Diktatúra! Köszönjük hogy 9 év után maga Orbán ismeri be.
Csak az a kérdésem: az ország miért néma? Miért nem érdekli őket semmi?
Gauntlet
Orbán fejlődési éve
1989: Harcolok a liberális demokráciáért! Akár be is vihetnek!
2019: Harcolsz a liberális demokráciáért? Akár be is visznek!
DURBINOS
én aszondom hogy aszontam. enyi és nem többb???
RonaGyuri
@DURBINOS: hagyjuk ezt a 89-es dumát; a regnáló rendőrminiszter kertjében tivornyázott a barátaival! =))
az ócska városi legendaként szolgáló képen sem bántotta senki, csak beszélgettek vele, amiért egyébként a szolgálat vezetőjét meg is vegzálták! =))
RonaGyuri
Zsóti esete a kompromisszummal

A párt 5számúja ismét elgurult gyógyszerrel vagdalkozik

A párt központi napilapja mai vezércikkét „A nagy kompromisszum” a derék Zsóti jegyzi, a tőle megszokott külső és belső jegyekkel.
Nos ez a derék sváb legény túl azon, hogy egy félmondattal elintézte a gaz hollandust, igazából a Merkel-t, a németeket gyalázza. Ami persze annyira nem meglepő, hisz mint tudjuk Őfenesége már az általuk meghatározott Közép-Európából is száműzte őket! =))
Ilyeneket tudott képernyőre, s gondolom papírra, vetni:
„Merkel, aki a német szocdemekkel együtt a legnagyobbat bukta a választásokon”,
„az egész unió, nem mellesleg pedig az euró egyetlen és egyértelmű haszonélvezője Németország, az euró a gyakorlatban a birodalmi márka szerepét tölti be”,
„a néppárt adja a bizottság elnökét. Adta is, csak az volt a probléma, hogy a jelölt, bizonyos Weber úr arra is alkalmatlan, hogy egy tyúkfarmot eligazgasson hiba nélkül, és ezt hamar értésre is adták mindazok, akiknek a folyamatra bármekkora ráhatásuk is volt. ”! =))
De kapott a pofájára az európai polgár is: „a művelt Nyugaton azt nevezik kompromisszumnak, ha valaki az önfeladásig, önfelszámolásig hülye”!!
Nos hic & nunc nem igazán van kedvem TIT szinten elmagyarázni, hogy mi is az a kompromisszum valójában, csak a klasszikus vicc poénjával üzenem Zsótinak: Kössünk kompromisszumot! =))
Ja és persze vigye magával ezt a rottyant elméjű dagadt törpét is! =))
papa.49
Viszont pofára esik ha a németek felszedik a ,,betyárbútort,, és tovább állnak, de főként az ORSZÁG NÉPE FOG SZÍVNI EMIATT !!!
Csizmás Kond
A hatalom mindig is a pénzről szólt, és van aki egyiktől vár van aki a másiktól...
verőce21
Beata Szydło lenne az alkalmas EB-elnök.
Macskaszem
Bárki lesz is a bizottság elnöke, ha az illető nem felel meg orbán kívánalmainak, az akkor is a Soros embere lesz, ha a Holdról jön.
tulipan
@Csizmás Kond: Jujj, te narancsos, seggnyaló birka, hogy tudtál kiizzzadni ekkora közhelyed??? :)
tulipan
@verőce21: Gondolod, hogy Ő majd kellően kinyalja OV seggét???
tudode
Vajon milyen AJÁNDÉKOT vitt Prágába annak érdekében, hogy EGY KÖVET FÚJJANAK vele még az/azok is akik már hangot adtak annak, hogy ne POFAGOLJON BELE más ország életébe
.

---- Orbán Viktor a forrongó Prágába utazott
.
www.portfolio.hu/gazdasag/orban-viktor-a-forrongo-pragaba-utazott.329453.html
.
Például:
.
----- Szlovén Orbán-karikatúra miatt tiltakozik a kormány
.
24.hu/kulfold/2019/04/25/szlovenia-orban-viktor-szuverenitas-sajtoszabadsag/
.
index.hu/kulfold/2019/04/05/orban-karikatura_szlovenia_mladina_tiltakozas/
.
Igaza lehet Seres püspöknek, amikor 2005-ban tanúságot tett a vásott kölök hitéről, hogy "HUNCUT AZ EMBER AMÍG MOZOG"!!!
.
Hogy is van ez a V/4 összezárkózás azzal, aki valójában hazájában ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGOT, és egyéb válságot vezényel!
Jozefina
"aki ideológiai harcos, aki semmilyen másságot nem fogad el, a sajátjától és a liberális demokráciától eltérő semmilyen nézetet nem tolerál, és rá akarja erőszakolni a saját felfogását minden uniós tagállamra"
Ezt mondja orbán??? Teljesen saját magára illik a szöveg!!! Erre mondják, hogy más szemében a szálkát a sajátjában a gerendát sem látja meg???
tulipan
Valóban igy igaz! Csak éppen olyan mértéktelenül csepeg a mérhetetlen GŐGTŐL, hogy ezt a tényt NEM hajlandó tudomásul venni!! Most megkönnyebbúlt, mert azt képzeli, hogy majd egy nővel könnyebben elbánhat! Nem hiszem, hogy egy férfivilágban ilyen pozícióba eljutott 7 gyermekes, hölgy meghatódna, a hülye kézcsókjaitól!!!
hirklikk.hu/kozelet/orban-marginalis-szerepet-jatszik-brusszelben/352096/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.