Egyes helyeken a napozáshoz, a fürdéshez szükséges kellékeket kínáló kereskedőknél is kopogtatni fognak az ellenőrök.

Több megye strandjain és fürdőinél működő vállalkozásokat ellenőriz a következő hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ezen a héten a Balatont övező mindhárom megyében vizsgálódnak. Somogyban a pizzériákat, az ételkiszállítókat, a vendéglátóhelyeket és a fizetővendéglátókat ellenőrzi a NAV, a hatóság embereinek felbukkanására elsősorban a megye Balaton-parti településein és a zamárdi Balaton Sound Fesztivál környékén számíthatnak a gazdasági szereplők.

A tervek szerint

Somogyban és Zalában is lesznek ellenőrzések a strandokon, fürdőhelyeken, Veszprémben pedig a szuvenír- és ajándékboltokat, illetve a strandcikkeket árusító üzleteket keresik fel.

Tervbe vettek a hónapban strandellenőrzéseket az adóhivatal Pest megyei, Fejér megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóságán is, miközben Baranyában a fürdőzéshez elengedhetetlen termékek árusítói kerültek az érdeklődés középpontjába. Csongrádban a jövő hétre tervezik a fürdőhelyek kereskedőinek és vendéglátóinak felkeresését.

A NAV beveszi a Balatont

A hatóság emberei főként arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát vevőiknek, bejelentették-e alkalmazottaikat, és megfelelőn használják-e online pénztárgépüket. Adott esetben szóba kerülhet a készpénzkészlet helyzete is.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Fogadni merek, hogy a "találomra " kiválasztott ellenőrzött vállalkozások között nem lesz mészáros és tiborcz érdekeltség.
desir62
Az O1G ÉRDEKELTSÉGÉBEN, KIKÖTŐKBEN, CAMPINGOKBAN, SZÁLLODÁKBAN TILOS LESZ A BELÉPÉS.
namihami
A "" jólkiválasztott ellenőrizhetetlenek"" okán lenne még egy ajánlatom, hogy a Balaton mellett még mit vegyen be a NAV.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.