Ahogy azt korábban megírtuk az MSZP országos elnöksége felfüggesztette múlt pénteken Szanyi Tibor alelnök, leköszönő európai parlamenti (EP-) képviselő párttagságát.

Szanyit váratlanul érte az eljárás. Az Indexnek akkor elmondta, vele egyetlen pártvezető sem beszélt az etikai eljárásról. 

A elnökségi döntés okáról a lapnak azt mondta:

Őszintén szólva én meg se kérdeztem, hogy miért döntött így az elnökség, annyira meglepődtem. Nem tudtam róla, hogy ez egyáltalán napirenden lesz, meg se hallgattak, távollétemben hoztak egy döntést.

A döntés után most új mozgalom létrehozását tervezi Szanyi Tibor, aki párttagságának felfüggesztését vitatva továbbra is az MSZP alelnökének tartja magát.

Szanyi Tibor ezt szerdán az M1 aktuális csatornán közölte. A "munkanevén" Bal Blokknak hívott mozgalomról augusztus végén Horányban, a "Baloldali Sziget fesztiválon" szeretné az első bejelentéseket megtenni.

A mozgalomhoz csatlakozni szándékozókat a műsorban nem nevezte meg, de elmondta, több emberrel tárgyalt már, akikkel "kétségtelenül egyetértenek abban, hogy vétek magukra hagyni a baloldali érzelmű embereket".

Mivel 2022-ig – az idei önkormányzati választásokat leszámítva – nem lesz igazi választási szituáció, ez jó időszak az újszerű, innovatív mozgalmak felépítésére – hangsúlyozta.

A politikus úgy vélekedett, az MSZP által az európai parlamenti választáson elért 6 százaléknál jóval nagyobb a baloldali érzelmű polgárok aránya Magyarországon, ezért "méltatlan", amit Tóth Bertalan, az MSZP elnöke produkált. Sok a kihívás – például a klímaváltozás és a társadalmi széttagoltság oldása –, amelyeket nem lehet "olyan cirkuszi mutatványokkal elfedni, mint amit a párt elnöke művel" – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy alelnökként tett javaslatai napirendre sem kerültek, ugyanis – mint mondta – Tóth Bertalan kft.-ként működteti a pártot, és ez meggátolja a párbeszédet.

Párttagságának felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta,

kedden fegyelmi tárgyalást tartottak, amelyen a tanács nem osztotta az elnökség pénteken hozott döntését, "tehát ilyen értelemben most egy másik szituáció van".

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Sértődés, acsarkodás, tolongás a pozícióért, újabb pártok létrehozása. Zene Orbán füleinek. 3-4 millió magyar várja egy normális Orbánnal konfrontálódó párt létrejöttét, de amíg a Szanyi félék uralják a terepet csak vágyálom lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Sértődés, acsarkodás, tolongás a pozícióért, újabb pártok létrehozása. Zene Orbán füleinek. 3-4 millió magyar várja egy normális Orbánnal konfrontálódó párt létrejöttét, de amíg a Szanyi félék uralják a terepet csak vágyálom lesz.
Eladott Ország
Pánikba esett, hogy a fiatal feleségnek kevésbé lesz vonzó a brüsszeli havi ötmillió nélkül, ráadásul lassan fizetheti a lankadót. A távolodó húsosfazék mindenkiben felébreszti a demokratát. Navracsics is hogy megvilágosodott.
uploads.disquscdn.com/images/f0fab30bb6d9e34abf0c340630669396c1bf48d81dcf17d80dd42451c8cec440.gif?w=600&h=326
namihami
@Eladott Ország: A legolcsóbb Brüsszel is jobban fizet, mint a legdrágább Budapest. Legalább is Szanyi-szinten, mert ez mészárosi tételben már nem fedné a valóságot. Azok nem is akarnak odamenni.
Mészinknek Felcsúton van super-Bruxelles.
jesz
@Eladott Ország: A számból vetted ki a szót...minden szavad (sajnos) ül...
Eladott Ország
@jesz: Kapitány, Kapitány, ahány dokk annyi lány? Kár a szó, értem én, mit kíván!
youtu.be/gZYm_3J-C1Y
Megy a hajó, nézd a nyulat:
Lepencéig rajta mulat.
De a dühös orángután
kiszáll nyomban Horány után.
youtu.be/1HALZrhcB50
evacica
Így vágja haza az MSZP saját magát, belülről! 2006 óta ezt csinálják, a belső acsarkodás a pocizó harc, ezt unta meg Gyurcsány, igazából erről szólt az Öszödi beszéd! Őt is párton belül árulták el, mert egyeseknek sértette az érdekeit! Lásd Szili Katika, Szekere, és persze Szanyi kapitány is nagy ellenség volt! Tálcán kínálták fel a pártot és Gyurcsányt a fidesznek! Itt az eredmény, élvezhetjük Orbán diktatúráját , hazugságait és törvényesetet korrupcióját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.