Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék szerdán, első fokon egy szabadbattyáni nőt, aki tavaly tavasszal gyógyszerrel megölte a férjét.

Megölte férjét a szabadbattyáni nő, mert az nem akart elköltözni a közös otthonukból – itt az ítélet
Fotó: Pixabay

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az asszonyt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el. Az elsőfokú ítélet értelmében a vádlott

legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyésznek három napja van nyilatkozni. A nő a másodfokú határozat kihirdetéséig letartóztatásban marad.

A megállapított tényállás szerint

a pár több mint harminc évig élt házasságban, a nő azonban már elégedetlen volt, új kapcsolatot alakított ki. A feleség a házasság felbontására törekedett, szerette volna, ha a férje elhagyja közös otthonukat, ő pedig új társával ott élt volna tovább.

A férfi elzárkózott a válástól, ezért a nő elhatározta, hogy megöli, így szerzi meg a házat.

A feleség 2018 áprilisában az általa szedett gyógyszerekből nagyobb mennyiséget adott be a férjének, aki azoktól rosszul lett és kórházba került. Később a feleség altatókkal elkábította, majd megpróbálta a férfit a fürdőkádban vízbe fojtani. Végül június 1-jén előbb nyugtatókat, aztán nagy mennyiségű szív- és érrendszerre ható gyógyszert, valamint káliumtablettát adott be a férfinak és magára hagyta az ingatlanban. A gyógyszerek hatására a sértett keringése összeomlott, végül a férfi szívmegállás következtében meghalt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Akkor most ki lakja a házat? Üresen áll.
CsipkeRózsa
Akkor most ki lakja a házat? Üresen áll.
maci0427
Hogyan nem vette észre a férj azt, hogy tömik belé a gyógyszert ? Amúgy sajnos egy válásnál van olyan, hogy valamelyik fél nem akar elköltözni a közös lakásukból mert minek is menjen el, ha jó így neki és ezt esetleg bíróságra lehet vinni és majd ők döntenek ! Vagy nem tudnak dönteni és akkor fej fej mellett élnek halálukig egy lakásban , de ki is lehet fizetni a másikat és akkor a pénzzel együtt lelép a kifizetett , de ez nehézkes mert pár milliót összeszedni nem könnyű !
maci0427
@CsipkeRózsa: Gondolom üresen, vagy valamelyik rokon beköltözik. Vagy feltörik a csövesek és kifosszák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.