Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról, a független képviselő levélben jelentette be elhatározását – tudta meg a Népszava.

Szétesőben Márky-Zay mozgalma – Hadházy Ákos is kilépett

Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak. (Ábrahám Júlia – aki Hadházy Ákossal együtt korábban az LMP színeiben politizált – már korábban lemondott.) A független parlamenti képviselő a Népszavának megerősítette a hírt, de nem akarta bővebben kommentálni. Mindössze annyit mondott:

"nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”.

A lap úgy tudja, van még más vezetőségi tag is, aki fontolgatja, hogy lemond.

- Az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a Mozgalomban, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik

- mondta a lap forrása.

Egy másik alapító tag pedig azt mondta, "nem cáfolja", hogy a szétesés szélére került a Mozgalom.

A háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak. Többen például azt mondták, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy „belső kört” alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől, ráadásul ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, míg mások a baloldal felé is nyitnának.

Az a baj, hogy ez a mozgalom elvileg politikamentes lenne, a pártok, az ideológiai törésvonalak fölött szeretne lebegni, Márki-Zay Péter mégis sorra teszi az ideológiai, erősen jobboldali kijelentéseket. Ezt is lehet persze, de akkor ne várja el, hogy a baloldali pártok támogassák, akkor alapítson egy politikai mozgalmat.

Barta László operatív igazgató munkájával szemben is felmerültek kifogások, de ő ennek ellenére Márki-Zay Péter töretlen bizalmát élvezi. Volt olyan elnökségi tag például, aki szerette volna megnézni az egyesület bankszámlakivonatát, de Barta László ezt egyszerűen megtagadta tőle.

Korábban Dömsödi Gábor tévés újságírót, Pásztó volt polgármesterét nevezték ki a kommunikációs feladatok elvégzésére, de ő szintén semmilyen segítséget nem kapott ehhez az operatív igazgatótól, még a Mozgalom Facebook-oldalát sem szerkeszthette, így egy idő után visszaadta a megbízást.

Foorás: Népszava

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A legnagyobb tragédia nem az, hogy egy mocskos tolvaj vezeti az országot, hanem az összefogásra képtelen, ezer felé húzó, saját kis érdekeit néző, kompromisszumokra képtelen ellenzék. A közös ernyő kitalálói is összekülönböztek az érdekeik mentén és a távolodó húsosfazék mindenkiben felébreszti a demokratát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@bencemacska: orbánnál ez nem okosság, csalás kérdése.
Eladott Ország
@Commenter: tegnap, 11:53; Sajnos az ország tragédiája, ez a vályogvető csúti szarházi és bűnöző politikai prostituált bandája! Hogy hol volt Orbán 30 éve? Összeöntögette a megmaradt italokat KISZ-gyűlés után. Mondjuk attól is érezheti valaki úgy magát, mintha repülne.
https://uploads.disquscdn.com/images/e3339010...
Ez se rossz! Az álszent asszonykája sem vetette meg a piát!
https://uploads.disquscdn.com/images/af65f792...
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
Commenter
@Eladott Ország: The Illuminatis...rossz értelemben.Felismerhetetlen Lévai a képen.
Commenter
@bencemacska: hogy megváltozott. Most örök riadalom van a tekintetében, mintha félne, hogy mindjárt eljár orbán keze. Ezen a képen csak egy laza egyetemista egy partin. Olyan mint bármelyik diák. De furcsa így látni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.