Az illetékes bíróság elrendelte a házaspár letartóztatását. Az ózdi férfi Pest megyében két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki. A TEK a bankrablót két napja Ócsán kapta el. A férfi a rendőrség közleménye szerint fegyverrel, avagy annak utánzatával az ott dolgozókat készpénz átadására kényszerítette, majd a pénzzel elmenekült a helyszínről. A 34 éves férfi lövést egyik esetben sem adott le.

A férfit és feleségét 30 napra letartóztatásba helyezte a bíróság, amit a nő zokogva vett tudomásul. Az ózdi férfi Pest megyében két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki, ebben párja is segített neki.

Ahogy azt korábban megírtuk egy vidéki televízió munkatársaként, egy esti hírműsor lokális sztárjaként kezdte karrierjét az a maszkos rabló, aki Üllőn és Bugyin rabolt bankot. A férfi egy esti hírműsort vezetett.

Bár eredendően csak a férfi szerepelt a körözési felhívásokban, az ügyészség péntek reggeli közleményéből kiderült, hogy nem más, mint a felesége volt a társa. 

Több mint kétmillió forintot zsebeltek be.

A közlemény szerint ebből szerették volna kifizetni a tartozásukat.

Szia, szívem…

– ezzel a mondattal búcsúzott feleségétől a férfi a bíróságon. A férfit és feleségét 30 napra letartóztatásba helyezte a bíróság.

Nemrégiben még boldogan ünnepelték a házassági évfordulójukat, erre pár nappal később bankot rabolnak? Nem értjük. Ahogy azt sem, miért kockáztatták ezt a pár milliót, elvégre ott van az alig hároméves kislányuk! Ki fog most vigyázni rá?

– nyilatkozta a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő ismerősük.

A rendőrök szerdán vették őrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn. Június 18-án reggel autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének. Némi várakozás után a férfi ment be, egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak. A házaspár július 1-jén azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, és több mint egymillió forintot szereztek meg. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt.

Forrás: Blikk, MTI

Címlapi kép: YouTube/Police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hegyi János
"A házaspárnak van egy gyereke"...
Ebben mi a hír? Elég sok házaspárnak van gyereke. A bankrablók is szoktak szaporodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.