A Demokratikus Koalíció alelnöke a leszakadás költségvetésének nevezte az elfogadásra váró 2020-as büdzsét.

DK: a jövő évi a leszakadás költségvetése

Varju László képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azért bírálta a kormánypárti képviselőket, mert szerinte el fogják utasítani a költségvetéshez benyújtott ellenzéki módosító indítványokat.

A parlament költségvetési bizottságának elnöke úgy fogalmazott: a kabinet felelőssége lesz, hogy jövőre még több háziorvosi praxis üresedik meg, még több kórházi osztály zár be, még kevesebb lesz a tanár és a hivatali dolgozó.

A sajtótájékoztatón részt vett a független képviselő Bősz Anett, a Liberálisok politikusa, aki azt mondta, hogy az olyan nagy ellátórendszerek, mint például az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátás, nem tudnak érdemben részesedni a GDP-növekedésből. A kormány nem fektet eleget a jövőbe – értékelt. Szerinte a családvédelmi akciótervet nem lett volna szabad elérhetővé tenni a leggazdagabb társadalmi csoportok számára, mert a megmaradt forrásokból újabb lehetőségeket nyithattak volna meg a legszegényebbek előtt.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
dehogyis nem fektetnek, csak ők a sajátjaik jövőjével törődnek! =))
Cincinntatus
A Demokratikus Koalíció alelnöke a leszakadás költségvetésének nevezte az elfogadásra váró 2020-as büdzsét.

Gyurcsány kormányzás alatt a maastrichti hiánycél kritériumok sohasem teljesültek.
A kormány eredetileg hiánycélként 2006-ra 3,6 SZÁZALÉKOT TERVEZETT,
ezt 6,1 százalékra módosították, miután kiderült, hogy az Eurostat nem asszisztál az autópályás trükközéshez.
Végül 9,2 százalék lett.
Az mi volt? A felívelés költségvetése?
kereső
@Cincinntatus: Húúú, de jó hogy ezt fölemlegeted. Autópálya épités-és költségvetés,illetve nem csak autópálya épités ,hanem az eximbank,és fhb banki finanszirozások-Gyurcsányék csak folytatták a fidesses gyakorlatot- aztán a orbánék feljelentették a magyar kormányt ezért Brüsszelben, igy kénytelenek voltak beleszámolni.Ez ugye 3,1%-ot lökött rögtön a hiányon.De Szeged-Budapest autópályán,+ Kecskeméten a Mercedes - hát nem megérte azért a 3,1 %-ért összesen 700 km autópálya?
kereső
Ez lesz a null szaldós ktg-vetés. Gatya madzagot megerősiteni- magán eü ellátás megszervezni, gyerekeket kivenni az állami oktatásból,az idős beteg szülők otthoni ápolását megszervezni, nyugdijas anyuk-apuk pénzügyi segitségét bekalkulálni a családi költségvetésbe...etc.
Cincinntatus
@kereső: Gyurcsány kormányának egyetlen évben sem sikerült elérni a 3%-os hiánycélt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.