A kormány létrehozza a Pénzmosás Elleni Koordinációs Tanácsot az európai parlamenti és tanácsi irányelvnek megfelelően a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem koordinálása jegyében.

Az erről szóló kormányhatározat szerint a tanács javaslattevő, véleményező vagy tanácsadói tevékenységet végző testületként működik majd.

Pénzmosás elleni tanácsot hoz létre a kormány

Fotó: Illusztráció/Facebbok/Orbán Viktor hivatalos oldala

A határozatban a kormány felhívja az érintetteket, hogy 2019. augusztus 31-éig gondoskodjanak a tanács tagjainak, illetve állandó meghívottjainak kijelöléséről. A tanács elnöke a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozásáért felelős miniszter államtitkára lesz.

A tanács szükség szerint, de évente legalább három alkalommal tart ülést, amelyet az elnöke hív össze és vezeti, rendkívüli ülést bármely tag kezdeményezhet az elnöknél az indok egyértelmű megjelölésével.

A tanács elnöke a működés részletes szabályait ügyrendben állapítja meg a tagok véleményének kikérését követően.

A tanács működési feltételeiről a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozásáért felelős miniszter gondoskodik, az operatív feladatokat a szakmai titkársága látja el.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
újabb sóhivatal ls persze kecskére a káposztát! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
újabb sóhivatal ls persze kecskére a káposztát! =))
papa.49
A legfőbb lopatikás testület marha fasza ott is KIFIZETŐ HELY LESZ !!!
tulipan
@RonaGyuri: Én is pont ugyanazt akartam mondani!! :(
kereső
@RonaGyuri: Javasolom, hogy zaid naffa legyen az egyik tag, nagy gyakorlata van a pénzmosásban- bizonyára jó tanácsokkal tudja ellátni a "tanácsot". Hogyan kell úgy finanszirozni terroristákat, és egyben pénzt mosni, hogy közben élvezi egy eu-s tagállam vendégszeretetét.
A tanács meg gondolom, majd javasolja, hogy gipsz jakab ne csak háromévenként igazolja,hogy ő gipsz jakab, hanem évenként- ja és akkor már nem csak a mostani okmányokkal, hanem a születési anyakönyvi kivonatával, meg a szülők házasságlevelével, amit először hitelesitett valamelyik bevett egyházzal.
kereső
Jut még eszembe számtalan szebbnél- szebb gondolat- ki ne hagyjuk, az IIB-t ( az éppen ide költöző orosz bankot)!
RonaGyuri
a kép nagyon jó!!! Miért is kellett felhúznia az inge ujját? Bedobáshoz nem kell!!! =))
Nessy
Tessen mondani hazánk nagyjainak az offsor cégeit ki vizsgálja? Vagy csak nekünk kell mindenhol nyilatkozni, hogy nem foglalkozunk pénzmosással? Engem hamarabb megbüntetnének, mert kimostam egy 100 forintost a dzsekim zsebében, mint pl Rogán vagy Vajna off sor cégeit. Hogy van a kedves mamájuk?
nezelodo
Jó az ötlet, ha a politikusaink pénzmosását akadályozná meg, de tartok tőle úgy fog működni ez a gittegylet mint a főügyész, szelektíven, és éppen a saját törvénytelenségeiket, pénzmosásukat fedezi. Ha komolyan gondolnák, először a "néhai" arab prof üzlettársai kerülnének terítékre, ahelyett, hogy a lakossági bankszámlákat, telefonkártyákat és tulajdonosaikat baszogatnák, évente.
bence
@RonaGyuri: ! Na igen ! A lenyúlásban meg már PROFI !
Eladott Ország
Okos ember betétben tartja a pénzét. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.riteaid.com%2Fshop%2Fmedia%2Fcatalog%2Fproduct%2Fcache%2F1%2Fimage%2F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%2F0%2F3%2F037000425212_2.jpg&key=KG7l5zE68kzYl5xrRexELw&w=600&h=556
35 MILLIÓ DOLLÁROS PÉNZMOSÁS MIATT MENTEK A ZÖLD-FOKI-SZIGETEKRE.
Vannak helyzetek, amikor nem lehet a politikai korrektség mögé elbújni, és úgy tenni, mintha minden normális keretek között zajlana. Orbán Viktor és Szijjártó Péter Zöld-foki Köztársaságban tett látogatásáról nem lehet úgy tudósítani, mint egy szokványos látogatásról, mert akkor meghamisítjuk a valóságot. Ilyen esetekben őszintén meg kell mondani mi zajlik, még akkor is, ha normális körülmények között ilyen és ehhez hasonló szavakat, minősítéseket nem használnánk. Jelen esetben Szijjártó olyan álnok, hamis és hazug nyilatkozatot tett, olyan undorító és mocsok szöveget engedett el, amire nincsenek szalonképes szavak, és már nem értékelhetők úgy, mintha önmaguk paródiái lennének. Ha nem mondjuk meg világosan mi zajlik, és kik ezek, akkor meghamisítjuk a valóságot. Orbán és Szijjártó elment a Zöld-foki-szigetekre, amely négyezer négyzetkilométeren fekszik, lakosai száma nem éri el az 500 ezer főt, legfőbb bevételi forrásuk a külföldön dolgozó zöld-fokiak hazautalt pénze. Mindez tíz vulkanikus szigeten elterülve az Atlanti-óceánban. Ezek után előadják, hogy Magyarországnak itt kell befektetnie 35 millió dollárt (nagyjából 10 milliárd forintot), és ezen a szigetcsoporton kell, távol Afrika partjaitól, az óceán közepén “segíteni a stabilitást”, s “előmozdítani a magyar gazdasági szereplők érdekeit”. Hát a kurva anyjukat, ezt tudjuk erre mondani, és akkor rendkívül finoman fogalmaztunk. Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit. Amit ezek művelnek, az már Rejtő Jenő tollára való, csak az hiányzik belőle, hogy az alvilágban, ahova tartoznak, benne felejtsék a kést a hátukban. Nyilvánvalóan egy közönséges pénzmosási akcióról van szó. Ennek lényege, hogy 35 millió...
Sámannus
Az én a gatyámat is a pénzmosodában mosatom. Biztos ami biztos, nehogy bevonja a kuszaszemű.
Gauntlet
@Sámannus: de máshol is pénz mosott a magyar kormány. Kazahsztán, etc. Minden furcsa külföldi út legalább egy pénzmosás. Jó vicc az egész. Hülyének, butának nézik a szavazópolgárt. Mi következik? Mészáros Lőrinc mint korrupció elleni államtitkár?
Eladott Ország
Most mi van? Kiléptek a korrupciót ellenző országok közül és most létre hoznak egy kamu tanácsot hogy jó fizetéseket oszthassanak ki. Az európai ügyészséghez kellene ilyen gyorsan csatlakozni. Amikor a tolvajokat bízzák meg a lopások tetteseinek felderítésére... Röhej. Okos ember betétben tartja a pénzét.
uploads.disquscdn.com/images/20912ca9d4f183a341f82ef3a3989a4fc1d87c6c9252da384e9983c39543b3a2.jpg?w=600&h=442
tulipan
@Eladott Ország: A mi ADÓNKBÓL,a kamú tanács, kamú alkalmazottainak a semmiért, újabb jó nagy összegű kamu-fizetéseket lehet osztani!!!
kereső
@Gauntlet: mi van a kazah 7(9) millió dollárral- amely szőrán szálán eltűnt az mkb bankból?(mészáros és tsai. érdekeltség) Azt itthon mosták, - és akkor már élt a pénzmosás elleni tv.
tudode
No!
.
Ez aztán az abszolút nem mindegy!
.
A nemzet asztaláról FALNI, vagy a nemzet asztalára SZ@RNI!
.
A NEMZETI PÉNZMOSODÁVAL egyidejűleg
.
---- Úgy tűnik, hogy Orbánnak van egy új strómanja, aki most megvásárolja a T-Systemet
.
zsurpubi.hu/cikk/8331-ugy-tunik-hogy-orbannak-van-egy-uj-stromanja-aki-most-megvasarolja-a-t-systemet/
.
""" Mészáros Lőrinc neve talán már túl sokat pörgött a médiában, kellett egy új szereplő.
A 4iG Nyrt. megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról – jelentette be a két cég a tőzsde honlapján.
.
Ez a 4iG egy tavaly 14 milliárd forint árbevételt produkáló, Mészáros Lőrinc vagyonához képest kis cég, ugyanakkor a tulajdonos, Jászai Gellért Lölő pénzügyi jobbkeze. Ez a „titulus” pedig bőven elég ahhoz, hogy megvásárolhassa a tavaly 114 milliárdos bevételt felmutató T-Systems-et.

A vételárról, vagy a fizetési konstrukcióról nem tudni semmit, a Portfólió szerint 24 és 83 milliárd forint között lehet.
A megállapodás alapján a felek a tranzakció zárását követően hosszú távú együttműködési megállapodást kötnek, amelynek értelmében a T-Systems továbbra is értékesíti a Magyar Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és a közszféra szegmensekben.
.
A kormányközeli strómanok pedig továbbra is bátran vesznek meg mindent, ami épp a szemük elé kerül. Csak a nevek cserélődnek néha.
.
Ügyi bügyi!
.
A munkamegosztás BILIÁNS! Más csipeget innen, onnan, és más mosogat!
Nessy
@Eladott Ország: Ezt talán nem védi meg Selmeci Gabika! Kamatozni meg annyit kamatozik, mint a bankbetét, azaz semmit! :-))
volvós
...és a " tanács " tagjai mind egytől egyig fideszes köcsög pártkatonák...
kokopelli
...igazuk van,mert az ország már elérte a fejlődés azon magas fokát,hogy mosás nélkül is
el lehet vinni a lét!!...akkor meg minek a mosást vizsgálni!
kereső
@kereső: Bocsánatot kérek mindenkitől- nem kazah ,hanem AZERI!!- a fene egye meg, már annyian vannak ezek a diktátor barátok és stratégiai partnerek, hogy követhetetlen. Az azeri volt a baltás!!!, nem kazah.
justhpeter
Ezt talán nem kellene létrehozni. Gondoljunk csak bele, mit fog csinálni ez a nagyhatalmú tanács Matolcsy alapítványokkal teli tűzdelt nemzeti bankjával. Bezáratja ? Megszünteti az alapítványokat és elkobozza az azoknak juttatott milliárdokat ?
Gauntlet
@kokopelli: nem tűrik a konkurenciát, sie?
Gauntlet
@RonaGyuri: feltűrte, nehogy eltűnjenek a mandzsetták!!
jesz
az unijóban Dajcs tamás lesz egy ilyen nevű bizottság nagyembere..ez a történet nem véletlen, hogy most jön létre.
Sámannus
@Gauntlet: Véletlenül elő kerül belőle egy használt ötforintos és má vezetnek is el pórázon.
Sámannus
Baszki pohos az szennyeződik csak be amihez ti hozzáértek
moareka
...és akkor lesz EU ügyészség is???...:-)))))
Lepényleső
Na de mikor lesz amikor pénz lopás elleni tanácsot hoz létre ez a kormány,harapást
ejtve így saját farknyúlványán,ami fejéig ér a hét minden napján?
Borsodi
Kósa Lajos Farkas Flóri a legrátermettebb.
terlasz
Pénzt csak ők moshatnak, akár százmilliárdokat is, de tőlem elkérik a személyit pár ezer forint rezsi befizetésénél a postán.
nezelodo
@Borsodi: Igazad van, a Dr Flórit, meg a Dr Lalát tegye a a fő bűntárs ilyen felelős pozícióba, nagyon rátermettek.
kokopelli
@Eladott Ország: hiába zárják el valakik a "csapot",mert van "száraztisztítás" is!
Nessy
Most olvasom, hogy a kiskorúaknak is egyeztetni kell az adataikat! nem ritkán nekik is van számlájuk.
kokopelli
Orbán Viktor:" A pénz mosva,az asszony meg verve jó! "
Borsodi
@nezelodo: Legalább annyira mint Tompika.A szlogenjük nehogy el lopjanak előlünk valamit.
kokopelli
"$ Patyolat €"...express mosás megvárható!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.