A kormány 1700 milliárd forintot szán vasúti fejlesztésre a következő hat évben – mondta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában.

1700 milliárd forintot szán a kormány vasúti fejlesztésre

Fotó: Pixabay CCo

Loppert Dániel hozzátette:

Debrecen, Miskolc és Pécs irányába történnek majd nagyobb pályafejlesztések.

Mint elmondta, a MÁV Zrt. a kormányzatnak elfogadásra beadott egy 2023-ig tartó stratégiát, amely bemutatja, hogy a vasúti közlekedés miként válhat versenyképessé a közúti közlekedéssel szemben.

A stratégia szerint 2025-ig a menetidőt a Budapest és Debrecen, illetve a Budapest Miskolc vonalon is két óra alá csökkenti majd a társaság.

Jelenleg a MÁV Zrt. 80 kilométeren tud gyorsvasúti sebességet garantálni, de a tervek szerint 2022-re 400-500 kilométerre bővül majd ez a hálózat – tudatta a kommunikációs igazgató.

Loppert Dániel közölte azt is, hogy a kocsik és mozdonyok fejlesztése terén vannak még kihívások.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Az isten baxxa meg! A 300 ezer új szavazótok fizesse ki zsebből!!!
kereső
Szán!!, meg elkövetkezendő hat évben. Ennyike a véleményem. Itt mindig ,mindenre MAJD! ezután szán pénzt a kormány- kivéve a határon túli gazdaság erősitéseket, a határon túli óvodákat,iskolákkat, és a határon belüli-és túli egyházakat. Minden más a 93 ezer négyzetkilóméteren belül szán, meg lehet, meg az elkövetkezendő 3-4-5-6 10 évben. Meg sohanapján, kiskedden- ez leginkább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.