Révész Máriusz reagált a tegnap megjelent sajtóhírekre.

A kormány a múlt héten döntött a kisvasút-fejlesztési program II. üteméről. Ennek értelmében a következő 3 évben 12,6 milliárd forint áll rendelkezésre 18 kisvasút pályájának és gördülőállományának tervezésére és felújítására - közölte Révész Máriusz az MTI-vel.

Ezek a következők:

Felsőtárkányi Állami Erdei vasút, Mátravasút, Szilvásvárad Állami Erdei Vasút, Gemenci állami Erdei Vasút, Kaszói Állami Erdei Vasút, Almamelléki Állami Erdei Vasút, Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Hortobágy- Halastavi Kisvasút, Tiszakécskei kisvasút, Nyíregyháza- Sóstó vonal felújításának tervezése, Salgótarjáni Kisvasút megvalósíthatósági tanulmány szintjén, Mesztegnyői Állami Erdei Kisvasút, Csömödér Állami Erdei Vasút, Pálházi Állami Erdei Vasút, Királyréti Állami Erdei Vasút, Balatonfenyvesi kisvasút, Nagybörzsöny-Nagyirtás Erdei Vasút, Börzsöny Kisvasút (Szob-Márianosztra).

A döntés szinte valamennyi hazai kisvasutat érinti, de a 2. ütemben nem szerepel a Vál-völgyi kisvasút

- hangsúlyozta Révész Máriusz közleményében.

Hozzátette:

Így egyértelmű, hogy az előterjesztésben szereplő 12,6 milliárd forintból egyetlen forint sem megy erre a vonalra.

"A program azért szükséges, mert több kisvasút az elmúlt években rendkívüli módon elhasználódott. A balesetveszély miatt a felújításuk sürgető, mert állapotuk miatt több vonalszakasz a bezárás közeli állapotba került" – közölte  a kormánybiztos.

"A kormány elkötelezett a természetjárás feltételeinek javításában, mert közös érdek, hogy Magyarországon többen túrázzanak, többen aktívabban és egészségesebben töltsék a szabadidejüket természetben. A kormány ezért folyamatosan támogatja a természetjáráshoz kapcsolódó turisztikai attrakciók, turistaházak, kilátók, turistautak, vízitúra megállók, kisvasutak rendbe tételét és megújítását" – olvasható a közleményben.

Forrás: OS, Index

Címlapi kép: MTI/Komka Péter

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Nem mutat ez valami rögeszmére,a rögeszme meg valami betegségre?
papa.49
@verőce21: a 20.09. Igazad van, de ehhez hozzáteszem én 1969,70 voltam katona Kiskunfélegyházán onnan emlékszem rá ..
verőce21
@papa.49: Jól emlékszel, de azóta a síneket is felszedték. És a neve mindig is Kecskemét- Kiskunmajsa keskeny nyomközű vasútvonak volt. (szárnyvonallal.)
Sámannus
Felén má úgy benőtte a gaz a vasutat, hogy lassan a vonat is eltéved benne.
terlasz
Jól teszik csak nehogy ennek is lenyúlás legyen a vége. Persze ettől még O. kisvasútja nem kerül jobb megítélés alá, pedig az egyik célja ez lenne.
rbela
Igen, A kisvasut nagyon kell az országnak, nagyon lényeges...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.