A hiányos és ellentmondásokkal teli, ám hamar lezárt nyomozás után az áldozat családja pótmagánvádas eljárásban derítene fényt Váradi András halálának pontos körülményeire. Ám az ügy a Fejér megyei bíróságokon alig halad előre: mintha senki sem szeretné, hogy a baleset helyszínén próbálják rekonstruálni azt a végzetes októberi estét. A 2014-es októberi önkormányzati választások előestéjén, október 11-én az Alcsútdoboz és Etyek közötti országúton halálra gázolták Váradi Andrást, az „igazmondó juhászt”, az Orbán-rezsimmel szembeni vidéki ellenállás egyik közismert alakját. Váradi az Együtt–PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjeként készült a választásra. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2015 áprilisában lezárta a nyomozást, mondván, nem történt bűncselekmény. Ám ez az eljárás a tragédia rekonstrukciójának bizonyos ellentmondásos részleteire nem adott kellő magyarázatot, s ezért a család pótmagánvádas eljárást indított. Csakhogy ebben is ugyanaz a lemez forog: a bíróságok vonakodnak...

(Forrás: magyarnarancs.hu, Mirabilis által)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Ha Gyárfást letartóztatják, megvádolják és nagyon úgy néz ki elítélik egy olyan embernek a meggyilkolására való felbujtásért, aki súlyos maffiaüzletei és egyáltalán az üzleti ügyei milyensége miatt egyáltalán nem nevezhető egy mintaéletet élő valakinek, akkor az a minimum, hogy Mészárost még több időre letöltendő börtönre kell ítélni egy minden szempontból becsületes, tisztességes ember meggyilkoltatásáért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Hát így utólag nem lett volna "Mészáros terv"...vagy jóval nehezebben egy senki kis juhász miatt. Sanya hozta a formáját...
Mirabilis
A 2014-es októberi önkormányzati választások előestéjén, október 11-én az Alcsútdoboz és Etyek közötti országúton halálra gázolták Váradi Andrást, az „igazmondó juhászt”, az Orbán-rezsimmel szembeni vidéki ellenállás egyik közismert alakját. Váradi az Együtt–PM alcsútdobozi polgármesterjelöltjeként készült a választásra. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2015 áprilisában lezárta a nyomozást, mondván, nem történt bűncselekmény. Ám ez az eljárás a tragédia rekonstrukciójának bizonyos ellentmondásos részleteire nem adott kellő magyarázatot, s ezért a család pótmagánvádas eljárást indított. Csakhogy ebben is ugyanaz a lemez forog: a bíróságok vonakodnak mindent megtenni az ellentmondások feloldása érdekében, azt pedig továbbra sem sikerült elérnie a családot képviselő Magyar György ügyvédnek, hogy helyszíni modellezés során rekonstruálják a történteket.
advocat
@menekült: Azért Lölőnek ennyi esze nincs. De van aki besegíthetett.
Mirabilis
Az Alcsútdoboz melletti Göböljáráson gazdálkodó juhász a halála előtt éveken át küzdött Mészáros Lőrinccel. Mészáros kiebrudalta Váradiékat a korábban általuk bérelt állami földekről, s a családnak nem csak azt kellett végignéznie, hogy a felcsúti polgármester épp ott terjeszkedik, ahol addig ők gazdálkodtak, de akkori legnagyobb mezőgazdasági cégének telephelyét is a házuk mellett építette fel. Váradi először csak Mészárossal szállt szembe, később már az Orbán-rendszer ellen szervezett tüntetéseket és toborzott ellenállókat. Megszállottan nyomozott – sokszor jelen cikk szerzőjével közösen – a felcsúti milliárdos és az Orbán család zűrös ügyei után azon a környéken, ahol a többség egy rossz szót sem mer szólni a miniszterelnökre és annak immár multimilliárdos barátjára. Váradit négyszemközt sokan támogatták, de a nyilvános kiállástól a többség visszarettent. Rendszeresen próbálták megfélemlíteni: sokszor követték, volt, hogy a Puskás Akadémiát is őrző cég munkatársai napokig a háza mellől figyelték, és a lapunknak adott egyik interjújában arról is beszámolt, hogy egyszer még Orbánt is látta a hodályuk környékén szemlélődni.
https://magyarnarancs.hu/belpol/feloldasra-va...
SystemError
Ha valaki, akkor Sanyi bácsi volt. Ahogy a kínai piac akkori vezére is akkor halt meg, amikor azt ő át akarta venni, ahogy a rendőrautóban is a mindenkit megbuktatóv sztorikkal beülő vállalkozó öngyilkos lett, akinek mellesleg pont ezért adúászok voltak a kezében..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.