Bűnösnek találta a bíróság azt az etikus hackert, aki 2017-ben tárt fel egy súlyos biztonsági rést a Telekom rendszerében.

Meghozták az ítéletet a telekomos biztonsági rést feltáró etikus hacker ügyében

A fiatalemberre az ügyészség 8 éves, letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, mert szerintük veszélyes a társadalomra, illetve vádalkut is ajánlottak neki:

2 év börtönt 4 évre felfüggesztve, ha bűnösnek vallja magát. Ezt a hacker nem fogadta el, végül első fokon 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott

- írja a 444.hu.

Hüttl Tivadar, a vádlott ügyvédje a tárgyalás után azt mondta, 

a bíróságnak fel kellett volna ismernie, hogy a védencünknek köszönhetően hárult el a biztonsági kockázat és felmentő ítéletet kellett volna hoznia. Fontos, hogy a joggyakorlat ebbe az irányba menjen, a bíróságok ismerjék fel, hogy az etikus hackerek nem követnek el bűncselekményt, ezért fellebbeztünk.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Na, ennyit a Telekomról... Meg a bíróságokról...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Szegény srác, nem tudatosult benne, hogy illiberáliában él. Attól tartok hamarosan itt hagy bennünket a Tsystems kiválóságaival együtt. Na majd a Nemzethy Lölö helyreteszi az ügyet.
CsipkeRózsa
A pénzbüntetést kifizethetné helyette a T-kom, ha már megbüntették,vagy fel kellett volna neki ajánlaniuk egy jó munkahelyet.
nezelodo
@CsipkeRózsa: Igazad van, ha már a hivatásosok képtelenek voltak megoldani az amúgy borsos árú feladatot, meg kellett volna köszönni legalább a társadalmi munkát neki, helyette perbe fogták, és a BKK-ra meg rálőcsölték a szar munkájukat.
vacsi
Na, ennyit a Telekomról... Meg a bíróságokról...
Nessy
Mi ebből a tanulság? Aki felfedezi a hibát, hallgasson! Aki meg akkora marha, mint a Telekom, az nyelje le a hibából eredő kárát!
papa.49
Azt se feledjétek a telekom (nem véletlen) vezetésében már bent vannak azok akik a fütyisz érdekeit képviselik !!!
Nessy
@papa.49: Na, majd lesz ott rend! Már tapasztaltuk egyik másik hasonló esetben! Igaz, hogy negatívan, de az is eredmény mondá Matolcsi! Ő meg csak tudja!
görbetükör
Rengeteg mindent akartam írni.
Inkább hallgatok. :(
1magyar
Megérdemli amiért olyan hülye volt, hogy szólt nekik! Kit érdekelne a telekom biztonsági rése? Akit igen, majd megszívatja őket.
Csizmás Kond
...a bajok ott kezdődtek, hogy olyan helyen járt ahol semmi keresnivalója nem volt. Amit csinált az lehet becsületes dolog de ahogy csinálta az nem.
...ez olyasmi mintha belesnénk egy nő szoknyája alá és figyelmeztetnénk, hogy vegyen bugyit fel mert megfázhat...
jesz
@görbetükör: megpróbálom elképzelni. borzalmas ötleteim lettek.
jesz
@Csizmás Kond: ez jó! egyszer udvariasan szóltam egy kolléganőnek, hogy egy hosszú tisztítói cédula lóg ki hátul a szoknya aljából...hát minden voltam, csak nem kedves ember.
Hofipisti
Egy tökös politikus erre az ítéletre válaszolva a Telecommal szemben bojkottot hirdetne. Vastagon megszolgáltak érte.
Commenter
@papa.49: nem a hackert a Trécomot kellene szarrá büntetni, az egyik legetikátlanabb cég amit sorra büntet a GVH, röhögve kifizetik a birságot ugyanúgy és folytatják a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot. Passzolnak nagyon magentán a fideszhez. Értük. Velük. Nem az ügyfelekért.
papa.49
@Commenter: A telecom már így is a slepphez tartozik de a lölő most tette meg az első nagyobb lépést a teljes bekeblezésre !!!
terlasz
Normális országban az ilyen embereknek visszautasíthatatlan munkaajánlatott tennének a kiberbűnözés megfékezésére. Normális országban...
Commenter
@papa.49: ez nem egy normális ország, egy nem normális vezetővel. Sajnos csak ezt lehet mondani.
Lepényleső
Ahol eszük van a vezetőknek,ott az ilyen zseniknek könyörögnek,hogy legyen javára
cégüknek? Ide ilyen szelek sosem érnek,mert vezetőink nem eszesek,csak irigyek?
Nekik ennyit szántak;felismerd a fenék készletből nyalni kell,tudd hogy melyiket?
Desischado
Nemhiába utálom a telekom-ot, szemét egy cég brutális árakkal! Inkább meg kellett volna jutalmazni a srácot, és felajánlani nki egy remek mukát a cégnél!
papa.49
@Desischado: Na de akkor egyből kiderül, hogy a sok LÉHŰTŐ csak onnan kapja a brutális fizetését, miközben tökhülye ahhoz amit csinálnia kellene !!!
Peller Anikó
Ok, akkor nézzük mit csinált. Veszel egy telket, építesz rá kastalyat magadnak és kerítéssel veszed körül azért, hogy a hülye is lássa magánterület.

A kerítésen a legostobább hakker is át tud mászni és bemegy hozzád virágot szedni, barackot lopni esetleg összeszedi a lopott holmit, viszont hagy egy levélkét, hogy alacsony a kerítés, át lehet mászni rajta.

Aztán utána bejár oda mintha otthon lenne és 62-szer ott alszik a nőddel de minden alkalommal beleszarik az ágyadba viszont hagy egy levélkét, hogy 700 ezer forintos fizetésért eztán nem szarik bele. Legközelebb elereszted a kutyákat.

Alkalmazod a rohadékot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.