Bűnösnek találta a bíróság azt az etikus hackert, aki 2017-ben tárt fel egy súlyos biztonsági rést a Telekom rendszerében.

Meghozták az ítéletet a telekomos biztonsági rést feltáró etikus hacker ügyében

A fiatalemberre az ügyészség 8 éves, letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, mert szerintük veszélyes a társadalomra, illetve vádalkut is ajánlottak neki:

2 év börtönt 4 évre felfüggesztve, ha bűnösnek vallja magát. Ezt a hacker nem fogadta el, végül első fokon 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott

- írja a 444.hu.

Hüttl Tivadar, a vádlott ügyvédje a tárgyalás után azt mondta, 

a bíróságnak fel kellett volna ismernie, hogy a védencünknek köszönhetően hárult el a biztonsági kockázat és felmentő ítéletet kellett volna hoznia. Fontos, hogy a joggyakorlat ebbe az irányba menjen, a bíróságok ismerjék fel, hogy az etikus hackerek nem követnek el bűncselekményt, ezért fellebbeztünk.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Na, ennyit a Telekomról... Meg a bíróságokról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: ez nem egy normális ország, egy nem normális vezetővel. Sajnos csak ezt lehet mondani.
Lepényleső
Ahol eszük van a vezetőknek,ott az ilyen zseniknek könyörögnek,hogy legyen javára
cégüknek? Ide ilyen szelek sosem érnek,mert vezetőink nem eszesek,csak irigyek?
Nekik ennyit szántak;felismerd a fenék készletből nyalni kell,tudd hogy melyiket?
Desischado
Nemhiába utálom a telekom-ot, szemét egy cég brutális árakkal! Inkább meg kellett volna jutalmazni a srácot, és felajánlani nki egy remek mukát a cégnél!
papa.49
@Desischado: Na de akkor egyből kiderül, hogy a sok LÉHŰTŐ csak onnan kapja a brutális fizetését, miközben tökhülye ahhoz amit csinálnia kellene !!!
Peller Anikó
Ok, akkor nézzük mit csinált. Veszel egy telket, építesz rá kastalyat magadnak és kerítéssel veszed körül azért, hogy a hülye is lássa magánterület.

A kerítésen a legostobább hakker is át tud mászni és bemegy hozzád virágot szedni, barackot lopni esetleg összeszedi a lopott holmit, viszont hagy egy levélkét, hogy alacsony a kerítés, át lehet mászni rajta.

Aztán utána bejár oda mintha otthon lenne és 62-szer ott alszik a nőddel de minden alkalommal beleszarik az ágyadba viszont hagy egy levélkét, hogy 700 ezer forintos fizetésért eztán nem szarik bele. Legközelebb elereszted a kutyákat.

Alkalmazod a rohadékot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.