A jövő évi költségvetésről beszélt Tállai András.

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoz, hogy az Országgyűlés pénteken elfogadta a 2020-as központi költségvetést, valamint a jövő évi adóváltozásokat – nyilatkozta a Magyar Nemzet szombati számában Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az MTI szemléje szerint 

a terhek enyhítése mellett legalább annyira fontos, hogy az adminisztrációs feladatok mérséklése nyomán jövőre számos adófizető dolga egyszerűbbé válik, kevesebb időt kell majd az adóügyek elintézésére fordítani.

Tállai: több tízmilliárdos adócsökkentést hoz a jövő év

A családvédelmi és gazdaságvédelmi akciók közé tartozik – többek között –, hogy életbe lép a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentessége, a szálláshely-szolgáltatások áfájának 18-ról 5 százalékra csökkentése, a 4 százalékos turisztikai fejlesztési hozzájárulás bevezetése és az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűntetése.

Ezeken túl összeolvad a nyugdíjjárulék, a természetbeni egészségbiztosítási járulék, a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerőpiaci járulék, nő a cigaretta jövedéki adója és a magyarországi székhelyet választó nemzetközi sportszervezeteknek a munkavállalóik után 15 százalék ekhót kell fizetniük.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Na ja, egy-két adónemből engednek, majd más adókat jócskán megemelnek, így az adóbevételek növekednek.
,,Ügyes!"-mondaná Khon bácsi.
Rohadékok.

A balga nép meg tűri.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Na ja, egy-két adónemből engednek, majd más adókat jócskán megemelnek, így az adóbevételek növekednek.
,,Ügyes!"-mondaná Khon bácsi.
Rohadékok.

A balga nép meg tűri.
Eladott Ország
A 2020-as költségvetést, amely a kormány szerint a családok támogatásának költségvetése lesz. Hallottunk már ilyet korábban is, akkor családok százai kerültek utcára, a családok éve program keretében. Fel lehet tehát készülni arra, hogy még rosszabb lesz szinte minden családnak – a felső tízezer persze vélhetően ismét jól jár -, hiszen ahol a fidesz segít, ott kő kövön nem marad. Én mindig a népem javát akartam!
www.julia-julia.eoldal.hu/img/picture/3796/vicc-137.jpg
Eladott Ország
Csökkennek az adók, gyertek haza fiatalok! Varga Mihály pénzügyminiszter a fidelitas szabadegyetemén – de jó, hogy ilyen is van nekünk – tartott előadást, ahol elmondta, hogy világsiker van. Véleménye szerint a Magyarországon való boldogulás egyre megalapozottabb – jöjjön haza minden fiatal ugye -, a növekvő keresetek mellett egyre csak csökkennek az adók. Akkor lássunk is pár adatot az OECD nemrégiben bemutatott tájékoztatójából:
-Magyarországon egy átlagkeresetű egyedülálló dolgozó adóéke 1,2 százalékpontot csökkent 2018-ra (a járulékcsökkentéssel), de ez a 45 százalékos terhelés továbbra is a hatodik legmagasabb a 36 tagország között. Rajtunk viszont még így is ez a legenyhébb terhelés 2000 óta.
-Magyarországon a dolgozó által fizetett közterhek is magasak: a munkáltató fizette közterhek után kézhez kapott nettóból is csak 66,5 százalékot tart meg az átlagosan kereső, egyedülálló magyar, míg az OECD átlaga 74,5 százalék.
-Két gyerekkel, egy átlagos keresővel is 15,6 százalék adót fizetett egy magyar család 2018-ban, még ez is magasabb, mint az OECD 14,2 százalékos átlaga, pedig a szakértők mindenféle családtámogatást és adókedvezményt igyekeztek mindebbe pontosan beleszámolni. Arról már nem is beszélve, hogy a Magyarországon a legmagasabb az áfa az egész Európai Unióban. Hogy ez mikor változhat? Erről Varga Mihály sajnos nem beszélt. Azt viszont elmondta, hogy a magyar gazdaság nem hitelből és nem is privatizációs bevételekből növekszik, bár azt sem mondta el, hogy Magyarországon tavaly a GDP 2,9 százalékát tette ki az uniós forrásokból állami beszerzésekre kifizetett összeg. Tehát lehet, hogy nem hitelekből és privatizációs bevételekből fejlődik a gazdaság, de nem is csak saját erőből, az egyszer biztos.
desir62
TE KÖCSÖG NE AZ SZJAT CSÖKKENTSD HANEM A AZ Afat az mindenkinek jó.
cikicakk55
Na ezzel megint a holdudvar jár jól.Kinek és kiknek vannak töméntelen vállalkozásai? A turisztika és a lakások bérbe adása is a Fidesz privilégiuma,ugyan is Mészáros és a Vejkó uralja a Balatont és Budapest nívósabb szállodáit. A Magyar anyáktól meg ne nagyon várják el,hogy ilyen körülmények köz bevállalnak majd 4 gyereket. Persze ez alól is lesz kivétel,akik a gyermekeket fizetési forrásnak tekintik.na meg a vallási alapon abortusz ellenesek. Az biztos,hogy ma egy épeszű házaspár maximum 2 gyermeket vállal be.
Nessy
Ezt a "csökkenést" az ÁFA-n meg a "nem sok gyerekeseken" fogják behozni! Fegyverkezik, határon túliakat, meg a marslakókon kívűl mindenkit támogat a kormány. Hogy itthon mi van? Részlet kérdés, amivel természetesen a kormány nem foglalkozik! Szakadjon rájuk a mennybolt!
tudode
És akkor, ha a LERÁGOTT "csutika" boszorkánykonyhájában összeolvasztották
.
"""Ezeken túl összeolvad a nyugdíjjárulék, a természetbeni egészségbiztosítási járulék, a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerőpiaci járulék, """
.
akkor mi lesz a BECENEVE ennek, is amivel már nem csak az EGET centralizálták a szarvasmarhát a tökökkel!
Gauntlet
Ha csökkentik a terheket, miből van az a tengernyi kiadás amire számolatlanul megy a lovetta? -> paks 2, új autók, hadsereg, családtámogatás... bugócsiga?
Clavigo
Hello Röfi... Erre a tállai nevű furkóra kár is több szót vesztegetni...
tulipan
@Clavigo: Csak annyi a kérdésem, hogy akkor DAGADT, felső narancsos "tízezer" HÁNYSZOR ENNYIT zsebel be ???
tulipan
Mo. egy gazdag ország lenne, ha orbán nem herdálná el a magyar adófizetők pénzét a határon túli magyarokra:
a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkülA külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

Kiderült, hogy a Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában működő magyar fociakadémiák eddig összesen 16 milliárd forintnyi magyar állami támogatást kaptak. A pénz Magyarországról a Magyar Labdarúgó-szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül áramlott.
Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
2018-tól a határon túli magyarok is megkaphatják a magyarországi anyasági támogatást
Foci, templom, iskola: 84 milliárd forint állami támogatás ment tavaly a határon túlra
Az eredetileg betervezettnél sokkal több pénzt használhatott fel 2018-ban a Bethlen Gábor Alap - írja a hvg.h. A határon túli magyar kezdeményezéseket finanszírozó alap 90,2 milliárd forintot költhetett, elsősorban a Miniszterelnökség egyedi döntései alapján.A pénz nagy része Erdélyben landolt.
a legtöbb pénz,
■44 milliárd Erdélybe ment,
■10,6 milliárd Kárpátaljára,
■6 a Felvidékre,
■5,5 a Vajdaságba,
■4,6 Magyarországra,
■de Horvátországba és a diaszpórába is milliárdon fölüli összeg jutott.
Ha ez mind itthon maradt volna, nem lenne szegénység Mo.-on.
terlasz
Akkor szoktuk többet fizetni az államkasszába, ha ezek adót csökkentenek. Ez most is így lesz.
Persze, lesznek haszonélvezői is, tudjuk kik.
Lepényleső
...nekik,nekünk ezért emelkedni fognak,hogy ők nehogy kevesebbet lopjanak?
cikicakk55
@Eladott Ország: Tegnap 12:47

Na ez az! Ez az adócsökkentés épp ezért jó nekik,bár valamennyit azért adóznak,de lényegesen kevesebbet,mint amennyit keresnek,vagy amennyit kellene a jövedelmük után adózni. Sok munkahelyen emelnek a fizetésen,de épp annyit csak,hogy az adójuk emelkedik,de a fizetésük max 1000 ft körül. Ennél azért jóval nagyobb az infláció. Az ÁFÁT kéne csökkenteniük,akkor járnának jól a dolgozó emberek is és nem csak a holdudvar és a nyaloncok.A Balatonnál meg várható volt,hogy ezt meglépik Mészárosék. Már alapból is drága a magyaroknak a magyar tengerhez menni nyaralni,de most már nem is mehetnek,mert lassan nincs is szabad része a Balatonnak. Mondjuk én legalább 30 éve láttam utoljára a Balatont de nem is vágyom oda. Lassan már a parton vett levegőért is fizetni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.