Bár rengetegen adományoztak a vörösiszap-katasztrófa után, egy jogszabály miatt nem juthattak hozzá a pénzhez a károsultak. A Miniszterelnökség államtitkára, Kovács Zoltán szombaton jelentette be: döntött a kormány a károsultak jogerős vagyoni kárának megtérítéséről, amelynek összege mintegy 70 millió forint. A kormányzat által vállalt, a vagyoni károk megtérítésére vonatkozó állami segítségnyújtás több mint tíz családot érint.„Ez tipikus esete az eső után köpönyegnek, de jó, hogy van” – reagált a hírre Magyar György az ATV Start című műsorában. A károsultak képviseletét ellátó ügyvéd emlékeztetett: sokáig úgy tűnt, hogy az ügyfelei nem kapnak egy fillért sem, mert a Mal Zrt. fizetésképtelenné vált. Közben gyűjtés indult a károsultak részére – ahogy Magyar fogalmazott – Soros is beletett izgalmában 1 millió dollárt. Mint kiderült: a káralapba így összesen több mint 2 milliárd forint gyűlt össze.„Ebből egy forintot sem kaptak” – mondta az ügyvéd. Magyar György szerint ez azért...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ügyes; lenyúltak 2 milliárdot és most verik a mellüket a 70 millával! =))
a sok buta birka meg tapsikol!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ügyes; lenyúltak 2 milliárdot és most verik a mellüket a 70 millával! =))
a sok buta birka meg tapsikol!
Nessy
@RonaGyuri: Adakozzon az államon keresztül a jövőben a svábhegyi betegszamár! Sokra mennek a tönkrement családok tanösvénnyel! Azzal az járt jól, aki csinált három kapavágást!
Eriksson
Elképzelhető, hogy Soros úr millió dollárja az államhoz vándorolt volna, ha vannak saját alapítványai?
menekült
@Eriksson: Ne találgass. 0rbán és Soros megállapodtak, hogy az 1 milló dollár a Magyar Kármentő Alapba érkezik. 0rbánban még volt annyi tisztesség, hogy szépen megköszönte
www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.483532236092/483532391092/?type=3&theater
majd gyorsan zsebrevágta, és azóta nem győzi mocskolni azt az embert, aki rengeteget segített ennek az országnak, és személy szerint a mocskolójának.
Azért ahhoz jó nagy pofa kell, zsebrerakni a szerencsétleneknek szánt segítséget! Ilyet a Fideszen kívül senkinek eszébe nem jutott megtenni!
Eriksson
@menekült: Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, amit írtál.
Lényeg, hogy voltak bőven visszaélések az újjáépítésben. Konkrétan arra az esetre emlékszem, hogy nem pénzt kaptak a károsultak, hanem valami egyen bútorokat, s azok jó magas áron lettek beszámolva.
Aztán olyan riportra is emlékszem, ahol az érintettek mesélték, hogy végül kialakultak a dolgok, már minden rendben van. Persze ennyi idő után még a fű is újra nő.
Egyedül a bíróságoknak nem sikerült bizonyítaniuk a MAL zrt felelősségét. Vagy nem is akarták, mert túl bonyolult a tulajdonosi kör összetétele.
Eriksson
@menekült: Közben kikerestem a wiki-n, a MAL érdekeltség tulajdonosai nevét, akik az ország leggazdagabbjai közé tartoztak:
Tolnay Lajos (40%)
Petrusz Béla (30%)
Bakonyi Árpád és fia, Bakonyi Zoltán (30%)
Bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/MAL_Magyar_Alum%C3%ADnium_Termel%C5%91_%C3%A9s_Kereskedelmi_Zrt.
Az ők sokmilliárdos vagyona sokszorosan fedezte volna az összes károsult anyagi gondjait.
papa.49
,,Megőrizték,, a károsultaktól azt a pénzt !!!
Legalábbis ezt nyilatkozta az ,,őzike szemű,, szófosónia nagyság mikor feltették neki a kérdést, HOL A SUSKA!!!
kereső
@Eriksson: @Eriksson: nem erről szól a történet- hanem arról, hogy amit az ország lakossága, és külföldi magánemberek összeadtak 2 milliárd forintot- közvetlenül a katasztrófát elszenvedő emberek megsegitésére, azt nemes egyszerűséggel a kormány lenyúlta- magyarabbul ellopta. Mert amikor látták , hogy a kis nyugdijas 100-500 ft -jaiból mennyi pénz gyűlik össze napok alatt, hoztak egy kormányrendeletet, hogy mire is költhető az igy összegyűlt pénzecske. Hogy szakadt volna rájuk a vörösiszap.Ezzel a pénzzel soha-senki el nem számolt, lényeg, hogy akinek a rajta lévő ruhán kivül semmije sem maradt, az egy lukas kétfillért sem látott belőle. Ollan ez, mint a parlagfüves 1% volt anno. Abból is jutott két fűkaszára, a többi meg elment a minisztériumba kávéfőzőre,meg bútorra. Keresztények mi? Úgy lopnak, hogy Sobri a betyár,a fasorban sincs mellettük.
Eriksson
@kereső: Persze, hogy nem arról. Csakis a lopásról.
Csizmás Kond
...bármwennyire is kihasználják egyesek a vörösiszappal kapcsolatos bármiféle dolgokat elsődlegesen azok kéne fizessenek akik évtizedeken keresztül hasznot húztak belőle és nem törődtek a biztonsággal.
...és a pénz, na meg az állam...szerintem sem szabadott úgy osztogatni a pénzt, hogy neszenekedis...A begyült összeget csakis közös célra szabadott felhasználni...pl házépítésekre, mert olyan is volt de azt soha senki nem emlegeti fel csak azt hogy soros adott egymillát és az hol van...
...amúgy általában az kiabál a legjobban aki semmilyen formában nem adakozott...csak nagy hanggal ugat.
menekült
@Eriksson: Nem kell bizonyítani semmit, a tények magukért beszélnek. Azt próbáltad feszegetni, hogy Soros pénze nem az állami kalapba ment. Hát de. És ezt 0rbán és Smittpali meg is írta minden szavazónak ahogy szokta, az az a link amit küldtem, de itt van mégegyszer. www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.483532236092/483532391092/?type=3&theater

Néhányan kaptak korábban valamit, de több, mint 10 calád még semmit!
Az ilyen aljas lopásra nincs mentség!
Eriksson
@menekült: Láttam a képedet az előbb is, csak annyira apró, hogy képtelenség elolvasni.
Commenter
@papa.49: megvédték, azaz lenyúlták ezt is. Ehhez kellett az akkor még Matáv-nak nevezett t-com szemétsége is, hisz az ő adományvonalukon keresztül ment az adakozás. Nem véletlenül találtak rá a magentások a narancsosokra. Én ha adományozok, már nagyon megnézem hogy kinek, minek, mert sajnos a legtöbb alapítvány(tisztelet a kivételeknek) már pénzmosoda.
Nessy
Anno a vörösiszap károsultak megsegítésére adakoztunk! Nem tanösvényre, meg egyéb látványos dologra! Lakásra, bútorra, műszaki cikkekre stb. Arra van szükség egy katasztrófa után, nem látvány beruházásokra. Részemről is ez volt az utolsó eset, amikor telefonon, vagy állami gyűjtésen keresztül adtam bármire is pénzt.
menekült
@Eriksson: Vedd fel a szemüveged. :)
scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67445_483532391092_4099255_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmT1mMhRkVbug8urAjeoN1Baph2H_NNPoyNyaCg1jEUITi0Zgriv-JxdjLundN8Uqo&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=dc47471b087371ede8398b80d50eabab&oe=5DB2D78A

"Az Alapot máris jelentős személyiségek támogatják. Soros Görgy alapítványa jelentős pénzadományt ajánlott föl a vörösiszap-károsultak áldozatainak megsegítésére. George Pataki, New York állam volt kormányzója is segíti a nemzetközi adománygyűjtést.
...
Régi mondás, hogy a magyarok összetartása a bajban mutatkozik meg a leginkább. Ezt most százszorosan igazoltuk."

Így jó? És érted már, mi a lenyúlásban a pofátlanság és az aljasság?
görbetükör
Hogy létezhet olyan törvény, hogy amit én a károsultaknak adok a saját pénzemből, azt nem kaphatják meg?
Miféle ország ez, miféle törvényekkel, miféle gerinctelen politikusokkal és miféle gerinctelen népséggel?
Ilyen pofátlan rablást csak teljhatalmú diktátor engedhet meg.
görbetükör
Soha többet nem adakozok semmiért senkinek, csak akit személyesen ismerek és konkrétan csak neki!
dr. prédikátor
Igen! Megvédték a károsultaktól , nehogy szerencsétlenek még a végén magukra költik!!!geci ország, geci törvények!!!
Eriksson
@menekült: Ebben az írásban szó sincs arról, hogy szétosszák a befolyt összeget. :)))
ila51
fákjú , ez volt az első és utolsó amire adományoztam , rögtön az első munkanapon
menekült
@Eriksson: Baromi nehéz mindent átmásolni ide, jobb lett volna, ha felveszed a szemüveged.
imggmi.com/full/2019/7/13/c208b226540719ba29e84fe70171621e-full.jpg.html
Ez se tökéletes, onnan próbáld meg elolvasni, hogy "A felajánlott pénzekből..."
Eriksson
@menekült: Köszi a nagyítást. Onnantól olvasom... továbbá:...gyorsabban tudjuk helyreállítani az életet.
Írtam nemrég, hogy nem anyagi, hanem dologi segítséget nyújtottak, jóval túlárazottan. Jó mutyi szaga volt a dolognak.
Érdekes, hogy most, lassan kilenc év után került újra terítékre az ügy. S közben hogy volt, mint volt? Azt tudja valaki?
Macskaszem
Ahol a jogszabályokat egyik napról a másikra átírják, akár visszamenőleg és személyre szabottan is, ott egyetlen tollvonással átírhatták volna ezt a jogszabályt is, de a geciknek kellett a pénz.
papa.49
@görbetükör: Pont így jártam én is elküldtem egy összeget, mert a károsultak közül sokat személyesen is ismertem,, aztán rá kellett jönni KANYI VASAT SE KAPTAK !!!
kereső
Az össz,befolyt összeg az OTP -nél nyitott elkülönitett!!! bankszámlára került- a matávos adományvonalas is. Banktitok védi!, hogy ki mikor mire milyen összeget használt fel erről a bankszámláról.Az sem tiszta, hogy ki???rendelkkezzett a bankszámla felett. Erikksonnak még mindig nem bizonyitott az aljasabbnál is aljasabb lopás ténye.Mert attól lopni, akinek semmije sincs, annál aljasabb dolog nem létezik se földön se égen. Már ezért az egyért is a pokol tüzére valók.
csak úgy....
@Eriksson: rólad sosem tudom eldönteni,hogy te ennyire buta,esetleg egy rosszindulatú valaki, vagy csak egy okoskodó idióta...
tulipan
@csak úgy...: Nyugodt lehetsz, nem is kell eldöntened, mert mind a 2 !!!
tulipan
Mo. egy gazdag ország lenne, ha orbán nem herdálná el a magyar adófizetők pénzét a határon túli magyarokra:
a vajdasági magyaroknak 3,3 millió forintot ad a magyar kormány házvásárlásra, mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkülA külhoni magyar családok éve programsorozat keretében 600 millió forint értékben támogat a kormány határon túli magyar családbarát vállalkozásokat

Kiderült, hogy a Szlovákiában, Romániában, és Szerbiában működő magyar fociakadémiák eddig összesen 16 milliárd forintnyi magyar állami támogatást kaptak. A pénz Magyarországról a Magyar Labdarúgó-szövetségen és a Bethlen Gábor Alapon keresztül áramlott.
Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
2018-tól a határon túli magyarok is megkaphatják a magyarországi anyasági támogatást
Foci, templom, iskola: 84 milliárd forint állami támogatás ment tavaly a határon túlra
Az eredetileg betervezettnél sokkal több pénzt használhatott fel 2018-ban a Bethlen Gábor Alap - írja a hvg.h. A határon túli magyar kezdeményezéseket finanszírozó alap 90,2 milliárd forintot költhetett, elsősorban a Miniszterelnökség egyedi döntései alapján.A pénz nagy része Erdélyben landolt.
a legtöbb pénz,
■44 milliárd Erdélybe ment,
■10,6 milliárd Kárpátaljára,
■6 a Felvidékre,
■5,5 a Vajdaságba,
■4,6 Magyarországra,
■de Horvátországba és a diaszpórába is milliárdon fölüli összeg jutott.
Ha ez mind itthon maradt volna, nem lenne szegénység Mo.-on.
tulipan
Tessen mán megmondani, ugyan hova lett, a lakosságtól NEKIK ÖSSZEHARÁCSOLT 2 MILLIÁRD FORINT??
Eladott Ország
ITT egy összefoglaló Soros György, 1999-es év támogatásairól. Ez akadt a kezembe, de minden adat nyilvánosan hozzáférhető. Kukkantsunk bele, miféle szörnyűségeket támogatott már akkor is a patás ördög:
www.kka.hu/_soros/kiadvany.nsf/538d96804d640588852566f2006f1ed7/07129f7d46dd6129c12570c300359ddd?OpenDocument
Lényegében persze nem Soros ellen hirdetett háborút Orbán, hanem ellenünk. Mindenki ellen, aki ragaszkodik a demokratikus jogaihoz, aki átlát a mocskos tervein, aki véleményt mer nyilvánítani és aki nem hisz az ő leválthatatlanságában. A szabadság eszméje az ő legfőbb ellensége. Az ő ellensége a szabad gondolkodás, a sajtószabadság, a szólás szabadsága. Magyarország gondolkodó polgárai. Soros egyszerűen csak ott van és jól démonizálható. Ennyi, azt hiszem. Ennél nem több. De nem is kevesebb.
nezelodo
@tulipan: Úgy tudom, 1.6 milliárdot "telefonált össze" a mini elnöktől eltérően empátiával megáldott lakosság a károsultaknak, ami felett állítólag a tisztakezű Kredit Jenő diszponált. Na fel is szívódott a pénz, rövid úton. Sokba került a baleset, és sokat kerestek a megrendelést osztogatók, pedig szerényebbek voltak a Mr 20 %-nál. Sokat költöttek egy felindulásból dolomitból épített "védőgátra", és a Marcal parti talajcsere, egymillió m3 rekultivációra depózott gánti talajra is, + fuvar... Hát nem látjátok, milyen önzetlen a mini elnökünk és adakozó kis családja? Még egy tanösvényt is kaptak a károsultak, de az emlékpark kaszálására igen akadozva jut pénz, a gaz nagyságából ítélve...
tulipan
Mi csak az ellenkezőjét LÁTJUK! T.i. hogy a narancsos logó hasú, és bandája, minden pénzt elnyel!!!
Aki Én
@Csizmás Kond: @Eriksson: Még két ilyen elképesztő ostoba faszkalapot mint ti ketten.
Van egy hír, miszerint az emberek egy konkrét ügyre milliárdokat dobtak össze egy példátlan katasztrófára, amibe még a Soros is bedobott egy közel 300 millát. Majd jött a kormányotok a nemzeti vajdátokkal az élen, és ezt egyszerűen ellopta, de legalábbia a mai napig nem számolt el vele.
Majd jöttök ti ketten, és elkezditek az önjelölt védőbeszédet, mert halvány lila fingotok sincs, hogy mi történt.
Mondjatok egyetlen példát a világból, ahol hasonló eset történt, ahol a nemzeti családbarát kormány ellopja a jótékonyságból összegyűlt milliárdokat.
Két ilyen elbaszott kretént baszki... :(
Olyan kibaszott buták vagytok, hogy arra már nincsenek szavak.
@Csizmás Kondom: ...és te miért ugatsz nagy hanggal, mennyit adakoztál?
Lófaszt sem...
Csizmás Kond
@Aki Én: ..te azért nem vagy faszkalap mert téged lemetszettek a faszról.
kokopelli
@Aki Én: körösztkérdés!Mi lett a mobilok nyomkodásából összejött pénzzel!Nincs olyan rokonom ismerősöm,aki nem nyomogatott! A rokonságunk Ajka környékéről pedig igen-igen szorgosan! Ellop-
ták oszt annyi!Az ellenkezője lenne meglepő! Kell fizetni az itteni "bérmunkásokat" is!
kokopelli
@Aki Én: körösztkérdés!Mi lett a mobilok nyomkodásából összejött pénzzel!Nincs olyan rokonom ismerősöm,aki nem nyomogatott! A rokonságunk Ajka környékéről pedig igen-igen szorgosan! Ellop-
ták oszt annyi!Az ellenkezője lenne meglepő! Kell fizetni az itteni "bérmunkásokat" is!
Eladott Ország
Ez a szarházi fidesz bűnbanda már mindent megtehet?! Reméljük nem sokáig!
Dr plágium
Anno Gobbi Hilda visszakérte a Nemzetire adott adományát mert nem épült...
A vörös iszap károsultjainak adományozók miért nem kérik vissza ha nem arra a célra használják fel amire adták? Szerintem kivitelezhető akár peres úton is ha maguktól nem adják.
Madácsi Pali
Legalább O1G fulladt volna bele! Nem sajnálnám a családjától a rájuk eső részt. Igy viszont 3000 évet érdemel zákában.
Commenter
@Dr plágium: Már beépült az ki tudja mibe, vagy átalakult magánvagyonná.
Aki Én
@Csizmás Kond: Tele vagy észérvekkel lúzer román :)
Csizmás Kond
@Aki Én: Te pedig szarral...és annyira hogy már ömlik belőled.
kokopelli
@menekült: (juli.13. 17:40)
Érdekes,hogy a képernyő részleteit is fel lehet nagyítani,ha apró a szöveg!Aki nem akarja elolvasni
az csak akadékoskodik,vagy játsza a hülyét!!.. .kereste volna meg ő,ha kiváncsi volt!...de nem hiszem!
Qqberci
@RonaGyuri: Ehhez képest Soros György, akit meg kell állítani, a teljes összeg 15 %-át tette be...
szaboria1
2010 óta Orbánt nem az itthon élők érdekli hanem, a külhoni magyaroknak adott pénz mert azt már nem lehet követni kinél is landol az a sok milliárd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.