Információink szerint két hét alatt több mint kéttucatnyi alkalommal döntött különböző, a határvédelemmel kapcsolatos beszerzésekről a parlament honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottsága. Vagyis mintegy 25 ilyen határozat született rövid idő alatt. Ezek mindegyike milliárdos-tízmilliárdos tétel, de a részletek minősített adatok, azaz nem ismerhető meg, hogy a rengeteg pénzt pontosan mire és milyen feltételek mellett költi el a kormány. Az is rejtve marad, hogy a kabinet mely cégektől, valamint milyen értékben szerez be eszközöket. Minderre a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet ad lehetőséget, amelyet – bár a jogszabályi feltételei nem teljesülnek – 2015 óta rendszeresen meghosszabbít a kormány. Így a közbeszerzést megkerülve, meghívásos eljárásban öntik a pénzt a határvédelemre. Laktanyafelújítás, eszközbeszerzés, gépjárművek vásárlása, fegyverek és ruhák beszerzése – csak néhány azon elemek közül, amelyek beletartozhatnak ebbe a körbe.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@papa.49: Igen, ez az egyik legjobb hely, ahonnan bármennyi pénzt el lehet lopni!
De az is lehet, hogy ebből a pénzből csábítják a határra a migráncsokat, mert valahogyan nem nagyon akarják ellepni Európát. :-))
Nessy
Minimum rakétavetők, lopakodók, pár gyalogos hadosztály kelletik a 10 - 15 egyszerre érkező "menekült áradat" megfékezésére!
tudode
Majd, ha már nem is, a FÖLDI KUTYÁK felkapkogyák!
papa.49
Na itt van a ,,kincses bánya,, a fütyisznek, itt lehet ,,magánosítani,, minden ellenőrzés kizárva !!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, ez az egyik legjobb hely, ahonnan bármennyi pénzt el lehet lopni!
De az is lehet, hogy ebből a pénzből csábítják a határra a migráncsokat, mert valahogyan nem nagyon akarják ellepni Európát. :-))
nevemnick
'22-re kiürül a kassza, eltűnik az ,,aranytartalék" és az állami vagyon, még az a pénz is elszáll, amit az eu '23-ra küldene.
Ali baba megirigyelné ezt a pofátlan rablást.
Nincs mese emberek, léptetni kell!
parasutyo
@papa.49: szerintem 2 szarva közt a tőgyét találtad telibe... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.