Rafi Perec oktatási miniszter menesztését követelték a melegek heteroszexuálissá "átneveléséről" vallott nézetei miatt az izraeli LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális)-közösség képviselői Tel-Avivban vasárnap este – jelentette a tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna esti híradása.

"Úgy gondolom, lehetséges"

- nyilatkozta Rafi Perec szombat este a 12 -es kereskedelmi tévécsatorna híradójának a melegeket heteroszexuálissá átnevelő, úgynevezett konverziós terápiákról. Perec – aki egyben a telepeseket támogató Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) párt vezetője – ezzel a kijelentésével azonnal hatalmas felháborodást keltett a liberális izraeliek körében.

A melegek "átneveléséről" beszélt egy izraeli miniszter

Noha néhány órával később közleményt adott ki arról, hogy az irányítása alatti oktatási rendszer továbbra is elfogad minden izraeli gyermeket szexuális irányultságától függetlenül, de már késő volt: a kormány és az ellenzék köreiből is össztüzet zúdítottak rá.

Elsőként Amír Ohana igazságügyi miniszter, a Likud párt illetékes frakciójának vezetője ítélte el minisztertársa kijelentését vasárnap.

"Nem a homoszexualitás, hanem a sötétség és az előítéletek igényelnek átnevelő terápiát"

- bírálta Perecet Amír Ohana.

A nap folyamán az LMBTQI- közösség képviselői mellett a középiskola-igazgatók szövetségének vezetője is távozásra szólította fel az oktatási minisztert, és Benjámin Netanjahu kormányfő is elhatárolódott nézeteitől. "Rafi Perec kijelentései elfogadhatatlanok, és nem képviselik kormányom álláspontját" – hangsúlyozta Netanjahu Twitter fiókjában közzé tett üzenetében.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Úgy 50 évvel ez előtt, mikor őket vitték "átnevelni" az nagyon nem tetszett nekik.
tulipan
Ez a kretén, még miniszter? őrület!
1magyar
A szexuális vágyat nem hinném,hogy valaki is "átneveli". Veleszületett adottság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.