Az Alkotmánybíróságig jutott Habony Árpád pere, amit azért indított, mert a sajtó bemutatott róla egy videót, amin egy ibizai, Heart nevű, drága szórakozóhelyen mulatott.

Bemutatható a "náthás" Habonyról szóló videó

A miniszterelnöki tanácsadó szerint ő csak nyaralt, és azok a sajtótermékek, amelyek közölték a videót vagy az abból készült képeket, megsértették a képmáshoz való jogát. Habony sérelmezte, hogy úgy közölték a lapok a videót, hogy ahhoz ő nem járult hozzá. Az AB azonban elutasította a panaszt.

A videó azóta már nem látható a szórakozóhely oldalán, de az Index lementette, erről van szó:

A most már egészen az Alkotmánybíróságig jutott ügyben Habony jogi képviselőjének az érveivel szemben az volt az ellenérv, hogy a miniszterelnöki tanácsadóról egy olyan helyen készült felvétel, ahová csak jeggyel lehetett bemenni, és a jegy megvásárlásával a vendégek beleegyeznek abba, hogy felvételt készítenek róluk. Ennek kapcsán az Alkotmánybíróság határozata megjegyzi, hogy ha valaki magánéletének valamely elemét önként nyilvánosságra hozza, akkor ezen információ vonatkozásában már nem hivatkozhat a magánszférájának védelmére. Emellett az is fontos érv volt, hogy Habony kormányzati tanácsadóként ismert, ezért az életmódjával kapcsolatos információ a közvélemény érdeklődésére számot tarthat.

Az Alkotmánybíróság mostani, július közepén meghozott határozata szerint a véleményszabadság nem korlátozódik a közhatamat gyakorló személyek tevékenységének bemutatására.

Forrás: index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
És ilyen kis narkós köcsögök - + tompika, tonyóka. meg tsai. - irányítják verőcei+ takony kond ...stb elvtársakat...
SystemError
Jó jó, hogy takony Árpi a beceneve, de az nem ezért van!
nezelodo
Még jól emlékezem, mekkora balhét rendezett a fidesz a Demszky szürke eminenciása miatt egykor. Aztán kiderült, hogy a Simlicska haverja és szigligeti szomszédja a Mesterházy Ernő, és gyorsan elült a dakota vircsaft, pedig úgy tudom, nem került kábítószerezés gyanújába. az ürge. Most mekkora a balhé, pedig sokáig nem is létező tanácsadó volt, ez a nyuggerverő de azért közszereplőkkel tárgyalt, meg hordta haza a festményeket a közgyűjteményekből. Szóval visszanyalt a fagyi és jó lenne minimum az, hogy kussolna, a fideszes felháborodókkal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.