Karácsony épphogy elkerülte a csődbiztos kirendelését.

Karácsony Gergely zuglói polgármester elkerülte a csődbiztos kirendelését, fél év késéssel, az utolsó pillanatban kifizette az önkormányzat azt a vállalkozót, aki eljárást kezdeményezett a kerület ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az MTI szemléje szerint Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója még hétfőn az M1-en azt mondta: Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül. Farkas szerint Karácsony Gergely is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a költségvetési lyukakat.

Karácsony elrendezte a csődeljárást

Emlékeztetett arra is, hogy 2019-ben kétmilliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete. Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a Zuglóban ennek tíz százaléka hitelkeretként áll rendelkezésre, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni – fűzte hozzá.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy nem ez a főpolgármesteri széket megcélzó Karácsony Gergely egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Valamelyik nap hallottam őt nyilatkozni a tv-ben, szerintem teljesen megváltozott. Az mellett, hogy nagyon tájékozott, kommunikációja is határozott, célratörővé vált...Most már én is azt mondom, van esélye Tarlós Istvánnal szemben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Valamelyik nap hallottam őt nyilatkozni a tv-ben, szerintem teljesen megváltozott. Az mellett, hogy nagyon tájékozott, kommunikációja is határozott, célratörővé vált...Most már én is azt mondom, van esélye Tarlós Istvánnal szemben.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Gondoltam válaszolok, de megsemmisültem az érveid miatt. Mocsok kemény vagy, nem engeded megülni az ész diadalát...
Yoda69
@Eladott Ország: A bocskoros kandur nem az esz erveirol hires.
Gondolom nem o a legelesebb kes a fideSS roman fiokjaban, mert ha igy lenne akkor nagy gondban lenne a naci part.
ágimami
@Cicamama55: Sajnos ebben egyáltalán nem vagyok biztos hogy Tarlóssal szemben van esélye, de bár úgy lenne!!!
reagens
Miért van az, ha baloldali beállítottságú egy politikus, nem tud a pénzzel bánni? A baloldal eddig mindig a megszorítások híve volt! Gazdálkodni nem tanultak meg?
rokker33
@Cicamama55: @ágimami: Nincs esélye Tarlós ellen ezt azért Orbán nem fogja annyiba hagyni! Folyamatosan nyomják a lejárató kampányt és Karácsony se tökéletes sok hibát vétett amit most a fidesz csűrhe ellene fordít!! Tapló Pista kb 45-50 % al fogja megnyerni ki fogad velem??
Nessy
Árulja már el valaki, milyen többség van a zuglói önkormányzatban, és kik szavazták meg a jelenlegi rendszert, amit csak pár hónapja jutott eszükbe kritizálni? Ha jó tudom, ilyen témákban nem a polgármester dönt egyedül!
reagens
@Eladott Ország: És attól Karácsony ki van segítve?
Cicamama55
@rokker33: Nem vagyok teljesen biztos én sem, de most már látok esélyt! Abban igazad van, hogy Orbán mindent meg fog tenni, hogy Tarlós nyerjen. Minden eszközt igénybe fog venni, s azt már tudjuk, semmitől nem riad vissza a célja érdekében!
Cicamama55
@ágimami: Biztos én sem vagyok, de most már látok esélyt rá...
durbincs
bajba került a kerge , az uzsorásokkal kikezdeni meg gyenge ?
Eladott Ország
@reagens: Mellé dumálsz,te fideszes mocskos szarházi! Börtönben rohadtok, meg az ország kifosztásából adódóan és akkor ki leszünk segítve!
durbincs
@Eladott Ország: maga szerencsétlen nem meg lett mondva,hogy ne az Echo-tv nézze má mindig,maga informatikaitusko ?
reagens
@Eladott Ország: Azt hiszem tévedsz! A következő választást is nyeri a Fidesz. Örömmel látnám az erőt, amelyik leváltja. Persze ezt tőled hiába kérdezem, túl ostoba vagy hozzá!
Eladott Ország
@reagens: Rendszerszintű csalással sem fog már menni, fideszes seggfej! Börtönben rohad meg a fidesz bűnöző és politikai prostituált garnitúra. Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén. Nagy kár, hogy anyád nem a WC-re ült amikor megszülettél, mert akkor egyből a helyedre kerültél volna, te rohadt szarházi faszszopó fideszes gerinctelen patkány!
https://uploads.disquscdn.com/images/bf8f471d...
A társadalmi robbanás elkerülhetetlen...
reagens
@Eladott Ország: Alapvető tévedésben vagy. Szavazók nélkül semmiféle manipulációval nem lehet választást nyerni! Az ellenzéknek nincs szavazó bázisa és ez a legnagyobb baj, ami érheti őket. Senki nem hisz nekik, sem a hirtelen váltogatott, aktuális embereinek!
Egyszerűen nincs meg az az erő, ami képes Fideszt váltani!

Társadalmi robbanás? Miért? Lényegesen jobban élünk, mint a szocik alatt és az ellenzék mondva csinált problémái nem érik el az ingerküszöböt! Nem olvastad, hogy ellenzék váltó hangulat van?
Ha lesz is valamiféle robbanás, akkor épp az ellenzéket fogják szétzavarni. Na ez a realitás!
Ha az jobb neked, hogy az érveket ugatással pótolod, hát tegyed! A te szegénységedet bizonyítja!
durbincs
@Eladott Ország: maga szerencsétlen nem meg lett mondva,hogy ne az Echo-tv nézze má mindig,maga informatikaitusko ?
reagens
@Eladott Ország: Hát ez nem volt szép, de megállapítottam, hogy vitaképtelen vagy! Nem pazarlom rád az időm. Mocskolódj mással!
Eladott Ország
@reagens: Leszarom a fideszes érthetetlen pofádat te szarházi. Ez a rohadt fideszes bűnöző és politikai prostituált banda Európa koldusházává tette ezt a jobb sorsra érdemes országot és ezek sajnos tények. Az ország az Uniós csatlakozáskor Csehország mögött állt, te seggfej! Börtönben fogtok megrohadni!
reagens
@Eladott Ország: Nem érdekel, hogy mennyire vagy dühös és hülye! Tombolsz, mert a Fideszt képtelenek vagytok leváltani? Ezzel együtt kell élned! Ez a demokrácia!
Eladott Ország
@reagens: ma, 10:57; És mire vagytok büszkék te szerencsétlen fideszes hülye! Arra, hogy Európa koldusházát csináltatok az országból, szétbasztátok a jogállamot a demokráciát, kiépítettétek a diktatúrát! Ez neked a demokrácia! Ehhez képest a Kádár rendszer virágzó demokrácia volt! Elmész te a jókurva anyádba, te cinikus, öntelt, mocskos szarházi!
bencemacska
@reagens: 10:02
Pedig nagyon egyszerű, Fuidesz kormány alatt a gazdagok nem/alig fizetnek adót, egy baloldali polgármesternek pedig nincs olyan vastag bőr a képén, hogy a nem gazdagokat sújtsa további adókkal!
Minél gazdagabb vagy, alacsonyabb az adókulcsod, ami nálunk gazdagabb államokban nem képzelhető el!
Mennyi a helyi adók Zuglóban maradó része? És mennyi volt 2010 előtt?
bencemacska
@Nessy: ma, 10:57
Fidesz-KDNP: 9
MSZP-Összefogás: 8
Párbeszéd:1
LMP:1
Jobbikból lett független, (szerintem Mihazánkos):1
Civil-Zugló: 1
verőce21
Adja Isten, hogy vagy 20 évig a Fidesz legyen a kormányzó párt! Az elmúlt 30-35 évben soha nem voltak még ilyen jók a gazdasági eredmények Magyarországon, soha nem volt még ennyire fizetőképes az ország.
Ennek a fejlődésnek a konszolidációjához még 10-12 évre lenne szükség. Erre a kormánynak minden esélye megvan, tekintetbe véve a közel 3 millió fideszes szavazótábort!
durbincs
@tulipan: bányabogár magára eza@csak húgy...: a vizeletes kőlator ? má megint bokáig-csak-reávizelt ? S 1000km-re ?
Hej @tulipan: @tulipan: de akkor megint csak maga az az 50IQ-s félvakbányásbogár, akit napsárgára vizelt ?
Pegero
@Eladott Ország: Borzasztó feledékeny vagyok ebben a nagy melegben!
Nem emlékszem mondtam-e már, hogy faszom a levesedbe?!
reagens
@bencemacska: Nem tudom, mennyi marad a helyi adókból Zuglóban. Azt sem tudom, 2010 előtt mennyi volt.
reagens
@verőce21: Nagyon egyformán látjuk. Ha a Fidesz marad, stabil gazdaságot vezetnek továbbra is. Ha az ellenzék kerülne hatalomra, jönne a csőd ès a megszorítások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.