Hiába ígérték be, hogy akinek száznál több ötös jegye jött össze az év végére, az kap egy oklevelet az évzárón, a tankerület is meglepődött, mikor megjött a létszám. Ezért inkább leállították a kezdeményezést.

Az Index cikke szerint Zuglóban azt találták ki még májusban, hogy a kerületi iskolákban meghirdették a "100 ötös" pályázatot, aminek az volt az ígérete, hogy amely gyermek az év végére száznál több ötöst gyűjtött össze az ellenőrzőjébe, azt a tanévzárón valamilyen módon jutalmazzák.

Annyi volt a jó tanuló Zuglóban, hogy végül egyik sem kapott oklevelet a tankerülettől

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lapnak a pályázattal kapcsolatos furcsaságot jelző szülő arról számolt be, hogy a tanévzárón azonban meg sem említették ezt a pályázatot, egy anyuka kérdezett rá, hogy mi a helyzet. Választ csak egy héttel a vakáció kezdete után kaptak az iskola igazgatójától:

Kedves Kollégák, Kedves SZMK! Miután nem érkeztek meg a gyerekeknek ígért oklevelek, tegnap felhívtam a tankerületi központot. Érdeklődésemre azt a tájékoztatást kaptam, hogy az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították. Őszintén sajnálom, hogy a legjobb tanulóinknak okoztunk ezzel csalódást. Szép nyarat, jó pihenést mindenkinek!

- idézi a lap az iskolai körlevelet.

Az Index megkereste a Közép-Pesti Tankerületi Központot, ahol természetesen megígérték, hogy válaszolni fognak, de ez a cikk megjelenéséig nem történt meg. Így egyelőre nem lehet tudni, hogy hány iskolában lett meghirdetve, majd visszavonva ez a pályázat, és hány gyermeket érintett.

Az Indexnek jelző szülő így sommázta a levelét:

Igen sajnálatos, hogy ennyi jó tanuló gyerek van a kerületben és a tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni. Vicc.... a lényeg, hogy "Nekünk a gyerek az első"!

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem genyóság ez, hanem pitiánerség, ami rávilágít arra, hogy a tankerületben fogalmuk sincs milyen munka folyik és milyen eredménnyel az iskolákban. Mitől olyan rendkívüli dolog az, ha egy tanulónak száz jeles osztályzata van egy tanévben? Ja hogy ez túl jó, és veszélybe kerül a fidesz tudatos elbutítási szándéka, legalábbis lassítják ezek a renitens tanulók, és az erre ösztönző tanárok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
mi az , ez az életre nevelés ? ...már becsapják őket ?
vacsi
Nem azt mondták, hogy a gyerek az első?
simmering73
Kezdik az életre felkészíteni a gyerekeket. Már ha ebben az országban maradnak felnőtt korukra.
nezelodo
@ila51: Ez biza a NER féle életre nevelés. Ebben az a szomorú, hogy a dakota azt hiszi, és úgy is kormányoz, hogy örökké fennmarad a rendszere. Hol van ő a római császárokhoz képest, de még Leninhez képest is kismiska, bár az is megvásárolható volt a német tábornok által.
nezelodo
@vacsi: Tegnap 20:27. Jaj , ismerik ám ők is a mesét, amikor a szép királyfival megcsókoltatják a csúf boszorkányt, csak nem vágják a képébe, hogy "Hány éves is vagy te fiam, hogy még hiszel a mesékben?"
vacsi
Aki ilyet gyerekekkel megtesz, az egy utolsó, aljas ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.