Eddig csak arról tudtunk, hogy fél Horvátország szennyvíziszapját tüntetik el nálunk. De sokkal többről van szó. Nagyobb sebességre kapcsoltak a Székesfehérvár határában lévő agyagbányában, sűrűbben fordulnak a szennyvíziszappal megrakott kamionok – számolt be a hét elején a 24.hu helyi forrása. Márton Roland, a város egy részét büdösségbe borító szennyvíziszap importjának leállítását követelő önkormányzati képviselő, egyben az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy mostanság ljubljanai rendszámú járművek érkeznek a Gombócleső-hegyi felhagyott bányába.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@1magyar: Ez nem kicsi biznic lehet vala kiknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Minden szart amit csak bírnak még az utolsó pillanatban is Mo-ra hoznak.Rohadjatok meg!
Peller Anikó
@1magyar: Ez nem kicsi biznic lehet vala kiknek.
papa.49
@Peller Anikó: Az illetőt nem nehéz megtalálni a fütyisz köreiben ...
1magyar
@papa.49: Akárki az, életfogytiglan jár neki.
kereső
Nem értem. Miért nem lehetséges tudni annak a cégnek/személynek a nevét , aki ezt az "üzletet" viszi? Titkos?Még az mszp-sek sem mondják meg?És annak a nevét sem lehet megtudni, aki engedélyezte ezt az egész xar ügyet? Hagy tudjuk má' meg, mielőtt a kormány 100 évre titkositaná az egészet.
papa.49
@1magyar: Nyugodt lehetsz a haja szála se görbül meg ...Ez nem tegnap kezdődött, már elég régi biznisz, és hogy tudd az országból is sok helyről odaszállítják a szennyvíz iszapot !!!
Fogalmad nincs hányszor találkozol rettentően büdös rakományt szállító teherautóval, hogy az ember gyomra ki akar fordulni a szagtól, holott ezeket a rakományokat csak TELJESEN ZÁRT RAKTERŰ KOCSIKKAL LEHETNE SZÁLLÍTANI, és ehelyett, max. leponyvázott autókkal viszik !!!
Peller Anikó
@papa.49: az nem is lenne baj, ha a mienket szállítják oda, valamit kezdeni kell vele. Az atomhulladékunkat is le kell vermelni valahol. Az ember rendkívül kártékony, eszméletlen mennyiségű szemetet termelünk.

Amúgy amit a horvátok idehoznak azt nekünk adják. Így aztán ettől kezdve az is a mienk.

Adnak fogadd el... :(
kereső
Na itt van,: a magyar állam áll a xar mögött.A csókos támogató meg benyeli a nyereséget.
Két horvát cég, a horvát állami tulajdonban lévő Girk Kalun és a Kemis Termoclean összesen 41 ezer tonna szennyvíziszapot hoztak be 2018-ban Magyarországra. Előbbi cég 34, utóbbi 7 ezer tonnát. Ez a mennyiség a teljes horvát szennyvíziszap-előállítás fele, kb. a horvát fővárosban, Zágrábban 1 év alatt termelt szennyvíziszapnak felel meg.

A büdös, fekete masszát a két cég egy Székesfehérvár mellett álló hulladéklerakóba öntötték, legálisan. Az iszapot tároló magyar cég, a Fehérvári Téglaipari Kft. hatalmas üzletet csinált ezzel, és nekik mindegy, hogy a horvátok a magyar hulladék mellé öntik-e a sajátjukat. A cégnek a 2018-as beszámolója szerint 792 millió forintos forgalma volt, ennek pedig az 57 százalékát, azaz 426 millió forintot adózott, tiszta haszonként tudta elszámolni. Horváth Sándor, a cég ügyvezetője 98 millió forintot osztalékként ki is vett a vállalkozásból.
papa.49
@Peller Anikó: Ebben az esetben nem igaz ez a mondás, mert rengeteg bajt fog még okozni annak a szarnak a tárolása !!!
Peller Anikó
@papa.49: Mi ez ha nem bűncselekmény? Hol vannak ilyenkor a zöldnek hazudott szervezetek? Zöld pártok?

@kereső: Óóó, kösz.
Levendula
@kereső: h.sanyi bá jó nagy házikót épített magának... volt miből... van miből...
kereső
Ebben a történetben nem az a legszörnyűbb, hogy H.S.98 milliós osztalékot vett ki bűzlő cégéből. Hanem az, hogy a magyar illetékesek- a magyar állam kussol, mintha nem tudna semmiről semmit. Mert egy ekkora szennyezésnél nem elég ám, hogy most amikor rákérdeztek kormányinfón!!!GG, szemrebbenés nélkül közölte ,hogy nem lesz több. És ami már itt van, és mérgezi szennyezi a környezetet-és élhetetlenné tesz egy várost? Azzal mi lesz GG? Az továbbra is bűzölög,és mérgez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.