Sajátos és sokatmondó interjút adott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a The Guardian című lapnak. Ugyan a parlamenti beszédében még a jogállamiság harcias védőnek mutatta magát, most azonban már mintha hátrébb lépne ebből a pozícióból.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Jól döntött és szavazott Újhelyi István és minden szava igaz. Ránk nézve ez sajnos. Von der Leyennek meg kell hálálnia a szélsőjobb szavazatait ezért tette fel rögtön megválasztása után a narancsos szemüveget. Ki veheti le róla? A csúcsjelölti rendszer elgáncsolásával a megválasztástól elesett Weber vagy Timmermans? Majd meglátjuk. Sajnálom hogy a DK és a Momentum is bedőlt a hangzatos ígéreteknek,és együtt szavaztak a fidesszel.Nem kellett volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő bornírtság, hogy egy ócska matyar ferdítés alapján fröcsögnek, jobb lett volna az eredeti cikket elolvasni!!! =))
Commenter
Jól döntött és szavazott Újhelyi István és minden szava igaz. Ránk nézve ez sajnos. Von der Leyennek meg kell hálálnia a szélsőjobb szavazatait ezért tette fel rögtön megválasztása után a narancsos szemüveget. Ki veheti le róla? A csúcsjelölti rendszer elgáncsolásával a megválasztástól elesett Weber vagy Timmermans? Majd meglátjuk. Sajnálom hogy a DK és a Momentum is bedőlt a hangzatos ígéreteknek,és együtt szavaztak a fidesszel.Nem kellett volna.
kokopelli
@RonaGyuri: ki a farok ez a kis szocdem,aki valószínüleg nem is ismerte a Fr.von Leyent!
Ellentétben a kis rövidnadrágossal,ő nincs rászorulva a politikára,mivel nem az mögé bújt el évti-
zedekig,mint a kis mókás Ujhelyi pubi! (vagy Pavlovi-reflex nála?)
36
Most mit sír Újhelyi?! Ők meg nem szavaztak Járókára és Deutschra. Még a sorstól sem érdemelnek kegyelmet.
RonaGyuri
@kokopelli: bocs de ezt a pofátlanságot a teljes matyar média elkövette és vele a megmondók;
LEYEN ASSZONY NEM EZT MONDTA!!! =))
www.theguardian.com/world/2019/jul/18/ursula-von-der-leyen-no-deal-brexit-would-be-massive-blow-for-both-sides
Eladott Ország
Az ígéretekből valamit teljesítenie kell ahhoz, hogy az EU a következő öt évben működőképes legyen. Tegnapi ígéreteit bizony számon fogják kérni rajta azok a Timmermansok, akiket Döbrögi elvtárs jól megbuktatott. Már sokszor mondtam: eljön az idő, amikor a fidesz visszasírja a jó öreg Manfred Webert, és szerintem ez akkor is így lesz, ha hivatalosan már megint a fidesz győzött. Remélem, Ursula már telefonozott is a Karmelitába, hogy gratuláljon Orbánnak a győzelemhez.
lusta
@RonaGyuri: A brazenly finoman, szemtelenül, de valójában pimaszul, pofátlanul fordítandó. És van még a félre fordításokból bőven.
Valószínűleg így akartak a kedves vezetőnek örömet szerezni, ha már másképp nem megy.
Klubtag
Ugyan mi csodálkozni való van ezen...csak nem gondolta bárki is komolyan, hogy ez a csodás politikusi "etalon" beváltja a zsarolási (választási) ökölharcban, kényszer hatására tett ígéreteit.
Ezért írtam pár héttel ezelőtt, hogy az un. EU-s értékrendek folyamatosan errodálódnak és ebből számunkra semmi jó nem sülhet ki.
RonaGyuri
@lusta: azért ez vérlázító és egyben elkeserítő, hogy ilyen mocskosul hazudnak, s nem csak az orbáni propaganda, de a magát ellenzékinek nevező média is! =))
Csizmás Kond
Ez a zújhelyi is a jólbevált nagypofás fellépésekkel próbál helyet csinálni magának mint Szanyi, csak annyi különbséggel hogy míg Szanyi részegen mondott marhaságokat ez józanon is képes rá.
Commenter
Von der Leyen asszony főleg a Brexit tragédiájáról beszél. Pár sorban említi csak Mo-t, és Lengyelo-t, azt mondja hogy megfelelően kell meghallgatni a két ország érvelését, és egy nuanszosabb, árnyaltabb hozzáállást kell irányukban tanúsítani, mivel a lengyelek már befogadtak menekülteket Ukrajna területén pedig hibrid háború dúl amiben emberek halnak meg, és amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az újságíró írta azt, hogy mind Mo, mind a lengyelek, arcátlanul felrúgták és figyelmen kívül hagyják az EU-s normákat jogszabályokat, konszenzust.
lusta
@Commenter: Azért a lengyelek is hazudnak ezerrel. Az ukránookat nem befogadták, hanem munkaerőket nagy örömmel, tárt karokkal várják. A lengyelekhez érkező ukránok gyakorlatilag nem a konfliktus zónából érkeznek a lengyelekhez. Ez nagy biznisz., különösen annak fényében, hogy az ukránoknak is már a lengyel béreket fizetik. Még nem általános, de nagyjából ez a trend.
Commenter
@lusta: a PiS sem különb a fidesznél. A fidesznek egyébként sincsenek érvei, a fidesz zsarol és kész tények elé állít,tehát érvek nélkül pedig nehéz bármit is árnyaltabban vagy akárhogy megközelíteni. Én sajnos az árnyaltabb megközelítést és a megfelelőbb hozzáállást úgy értelmezem, hogy von der Leyen asszony kész bizonyos engedményeket tenni mindkét ország felé, akár a jogállamiság akár egyéb kérdések esetében is. Ez a mi kárunkra fog menni, persze ahol nincs jogállam ott már mindegy is? Bizony,hogy van üzlet a menekültekben a fidesznek is jó üzlet a kötvényes," illedelmes"menekültek megsegítése.
advocat
Mert a néppárnak még mindig fontos a Fidesz! Csak játszák az eszüket! Merkel is megéri a pénzét! Mert a hatalom... Még ezen a szinten is.
Csizmás Kond
@durbincs: ...sajnálni kéne nem utálni...
kokopelli
@RonaGyuri: Azért hallgatom őket az eredeti német nyelvükön,mert ott biztosabban otthon vannak!
A ferdítésekkel meg kitörlöm...!Zabálják a fideszesek az eléjük vetett mocskot! Az Újhelyi is nyelvcsapá-
sokkal közelithet...!
Cincinntatus
Ursula von der Leyen jogállamiság szempontjából minden tagállam rendszeres monitorozását javasolja, elkerülendő, hogy az a benyomás alakuljon ki, hogy Európa egyik része folyton bírálja Európa másik részét. A leendő elnök a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzete, illetve az olasz államháztartás ügyében is visszafogottságra intett.

„Mindannyiunknak meg kell tanulni, hogy mindig teljes jogállamiságra kell törekedni, de senki sem tökéletes” – hangoztatta Ursula von der Leyen.
Desischado
Nem néztem ki előle sokat, majdmeglátjuk, mit fog tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.