Közel 190 millió forintos beruházás nyomán megújult pszichiátriai gondozót és orvosi rendelőket avattak pénteken Csepelen.

Csepeli polgármester: "Egy település akkor lehet sikeres, ha jó együttműködést alakít ki a kormányzattal"

Borbély Lénárd, a kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) az ünnepségen úgy fogalmazott, a fejlesztés jó példa arra, hogy

egy település akkor lehet sikeres, ha jó együttműködést alakít ki a kormányzattal.

Mint elmondta: az elmúlt években arra törekedtek, hogy fizikailag, szellemi és kulturális értelemben is megújítsák a kerületet.

Az egészségügy fejlesztése során klimatizálták a helyi egészségügyi szolgálat épületeit, 24 órás gyermekorvosi ügyeletet vezettek be, és megteremtették a gyermeksebészet működésének feltételeit.

Az Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárd forintnyi kormányzati támogatást nyert el a kerület, amelynek nyomán, saját önrésszel kiegészítve 2 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a következő időszakban

- ismertette Borbély Lénárd.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy miközben 2010 előtt az akkori kormány folyamatosan elvett az egészségügytől, a jelenlegi kormányzat támogatja a szektor fejlesztését.

Példaként említette, hogy az elmúlt években 500 milliárd forint ráfordítással megújult a vidéki egészségügyi infrastruktúra, amelyet követ a fővárosi intézményrendszer rekonstrukciója.

Országosan eddig 77 kórház, 54 rendelőintézet, 104 mentőállomás újult meg, 23 új rendelő és 31 új mentőállomás épült fel

- sorolta.

Közölte, a kormányzat kiemelt figyelmet fordít az alapellátás fejlesztésére. Ezt szolgálta a praxistámogatás bevezetése, de segítséget nyújtanak az önkormányzatoknak az infrastruktúra rekonstrukciójához is – mondta el a helyettes államtitkár.

A csepeli rendelő felújítása két üzemben zajlott le. A külső, energetikai rekonstrukció 55,5 millió forint felhasználásával, az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjának támogatásával valósult meg.

Az épület belső rekonstrukciója önkormányzati keretből, mintegy 130 millió forint felhasználásával történt meg.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ja, együttműködést -- és nem alárendeltséget!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Ja, együttműködést -- és nem alárendeltséget!!!
solidedge
Ha egy baloldali polgármestere van a településnek nem tud kialakítani jó kapcsolatot a kormánnyal mert az levegőnek nézi.
rokker33
Te büdös nyalis kutya! Azért kap: Csepel támogatást,mert a fidesz csicskája vagy és még te erre büszke is vagy!!Akik nem adták el magukat azok az igazi emberek,de ezt te nem tudhatod te szopós malac!!!
human
Még 2010 előtt járta a várost egy teherautó a fidesz szövegével: A városunk nem lehet ellenzékben.
Az első ami kérdés felmerült benne, hogy miért nem? Mert akkor mi lesz? Megbüntetik a várost? Tehát szavazzunk a félelmünktől vezérelve és ne úgy ahogy helyesnek tartjuk? Ez a fidesz politikája a mai napig. Őket kell választani, mert különben ...
Jozefina
Ez nem polgármester, hanem egy felbérelt fidesz szolga!!!
A normális polgármester a választóival, a lakossággal kell, hogy kiépítsen gyümölcsöző kapcsolatot és nem a hatalommal!!!
Qqberci
Lefordítom: egy polgármestert akkor hagynak élni, ha nyalja O1G seggét...
Nessy
Aztán a szép épületekbe van elég szakdolgozó?
Ebbe mennyi a szerepe Rezsi Szilárdnak?
Hogy is mondta anno O.V.? A Haza nem lehet ellenzékbe! Meg is találták a megoldást! Ellenzéki a polgármester? Nincs pénz, de van állandó vegzálás, mindent elgáncsolás!
Eladott Ország
Mi újság van Csepelen, hadügyhelyettes úr? Szórják a pénzt? Elégedett a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat a Csepeli Városkép Kft. teljesítményével, a képviselőtestület Borbély Lénárd polgármester előterjesztésére nemrég az éves alapbére 50 százalékát kitevő prémiumot szavazott meg Vida Istvánnak, a kft. ügyvezetőjének. Ez a Vida havi bruttó 850 ezret keres, akkor szép közpénz summát tesz zsebre jutalomként. Mert k*urva jól dolgozott:A szintén Vida irányítása alá tartozó, önkormányzati fenntartású Csepeli Hírmondó miatt tavaly 1,3 millió forint összegű bírságot kellett fizetnie a fenntartónak. A büntetést a Kúria rótta ki az országgyűlési választások idején. A lap erősen túltolta Németh Szilárd és a Fidesz népszerűsítését. Aztán se nem lett polgármester, se nem választották meg országgyűlési képviselőnek, csak listáról nyomták be a parlamentbe Szilárd urat. Főzőrovatot – fő-ző-ro-va-tot – kapott a Fidesz-lapban. Mi mást? Ez pontosan illik politikai munkájához, illetve pontosan, inkább keverné a fakanalat, mint a Fidesz-szart. Talán nem lenne olyan büdös. Természetesen az ellenzéknek egy bötűnyi helyet sem adtak. A kéthetente minden kerületi postaládába bedobott lap 2018-ban 40,7 millió forintjába került az önkormányzatnak. Azaz, az adófizetőknek. Fölzabálják nem csak a fő-fő szakácsmester kajáját, hanem a jövőnket is. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/05/eszik2.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.