Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel. A rendőrség később a hírügynökség megkeresésére azt közölte: egy holttestet találtak a Balatonban.

Megszólalt a rendőrség Heller Ágnes tragikus halálával kapcsolatban
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritusa. Temetéséről a család később gondoskodik – olvasható az MTA közleményében.

Az MTI kérdésére, miszerint több hírportál a 444.hu-ra hivatkozva arról írt, hogy Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni, de ismerősei hiába várták a parton, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: péntek délután bejelentés érkezett, hogy

egy holttestet találták a Balatonban, "a Balatonalmádi előtti vízterületen".

Az esettel kapcsolatban a rendőrök az idegenkezűséget és a bűncselekmény gyanúját kizárták, az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szeretnék egy gondolatot idézni Heller Ágnestől. "Az utolsó szék a Messiásnak van fenntartva. Ha valaki elfoglalja, csak eltorzult vagy hamis Messiás lehet. Ha valaki a széket eltávolítja vége az előadásnak. De amíg a szék ottmarad a tér középpontjában a politikai cselekvés alanyainak mindig is figyelembe kell venniük." Biztos vagyok benne, hogy Heller Ágnes bármikor áll jó lelkiismerettel ez elé az üres szék elé azzal a meggyőződésével is amiért most mocskolják. Azt pedig remélem, hogy eljön az alkalom amikor ennek a sok seggnyalónak, meg Döbröginek úgy kell számot adnia viselt dolgairól, hogy a tér középpontjában ott lesz az üres szék. Mert az egységes Európában van helye ennek a széknek, a szolidáris Európában is, a liberális Európában is, az egalitárius Európában is. A fasisztában nincs, ha valakik akkor ezt a Heller Ágnesek tudják, nem véletlenül gyűlölik őket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nyugodjék békében, részvétem a családnak.
F_Viktor
@Mirabilis: Előttem is megjelent egy kép, egy náthás nyuggerverő búvárruhában...
hangok a fejemben
90 évesen a Balatonban meghalni?
Van ennél szebb halál egy magyar számára?
(persze most azokra a magyarokra gondolok, akik Trabanttal és/vagy Volkswagen Bogárral jártak a Balatonra)

Persze, most, hogy Orbán újra ránk szabadította mocskos gané agresszor oroszokat, akik elkezdték bevásárolni magukat a mi nemzeti kincsünkbe, már soha nem lesz ugyanaz!

Egy magyar ETTŐL undorodik, ti tetű buta paraszt vadhajtások - vágod geci náci !!!
(ne érezd magad elemedben, nyeregbe, mert lesz ez még így sem - majd amikor vért pisálsz rájössz!)
Yoda69
Nagyon sajnálom.
Nyugodjek békében.
Eladott Ország
Szeretnék egy gondolatot idézni Heller Ágnestől. "Az utolsó szék a Messiásnak van fenntartva. Ha valaki elfoglalja, csak eltorzult vagy hamis Messiás lehet. Ha valaki a széket eltávolítja vége az előadásnak. De amíg a szék ottmarad a tér középpontjában a politikai cselekvés alanyainak mindig is figyelembe kell venniük." Biztos vagyok benne, hogy Heller Ágnes bármikor áll jó lelkiismerettel ez elé az üres szék elé azzal a meggyőződésével is amiért most mocskolják. Azt pedig remélem, hogy eljön az alkalom amikor ennek a sok seggnyalónak, meg Döbröginek úgy kell számot adnia viselt dolgairól, hogy a tér középpontjában ott lesz az üres szék. Mert az egységes Európában van helye ennek a széknek, a szolidáris Európában is, a liberális Európában is, az egalitárius Európában is. A fasisztában nincs, ha valakik akkor ezt a Heller Ágnesek tudják, nem véletlenül gyűlölik őket.
balos
@Eladott Ország: Akár egy élet összefoglalója is lehet!Na ezek a nemzetiek ettől olyan messze vannak,mint putyin a demokráciától!
Manhattan
Ma hallgattam meg a Heller Ágnessel történt beszélgetést a 90-dik születésnapja alkalmából . Néhány gondolat: 2010-től a hatalom mindent felzabál ...először a filozófusokat ... a kultúrát azzal hogy az egyetemekre benyomták a kancellárokat - azok megszüntek; utána a CEU - megszünt ; a hatalom most zabálja fel a bíróságokat ; és az etno-nacionalisták ( Orbán-Salvini-Kaczynski) Európát is felzabálják Ha sikerül nekik ez Európában ismét 1914 lesz véres háborúval.
Jozefina
Nagyon sajnálom, hogy itt hagyott bennünket!!! Amikor csak tehettem mindig szívesen hallgattam őt! Igazi veszteség e kis hazának!!! Nyugodjék békében!!!
Mrfingusz
Béke poraira ! Hiányozni fog ahogy kritizálta a kormányt ! Lehet hogy nem kellett volna ?
Dr plágium
@Jámborné Brezovszki Mária: Nálatok jobban senki nem szennyezi a környezetet.
Gauntlet
Most hogy tudom: gyanús. Kora ellenére is !
levarosbukta
@Gauntlet: Biztos éppen arra járt egy osztrák vén fackalap gumimatraccal!
görbetükör
@Gauntlet: "2019. júl. 19. 21:11
" Ha az embert majdnem megölik, onnan nem fog tudni félni, mitől féljen már? Kétféle traumatikus hatás jelentkezett. ... A másik másfajta trauma volt. Amikor ott lőtték agyon a Duna-parton előttem az embereket, akkor én mereven néztem a Dunát, és arra összpontosítottam, mikor fogok beleugrani, merthogy nem volt kérdés, hogy bele fogok ugrani. Jó úszó voltam. Hosszú évek múlva, az ötvenes évek végén jött ki, hogy nem tudtam végigmenni a hídon, mert mindig úgy éreztem, hogy bele kell ugranom a Dunába. Elmentem egy pszichológushoz a Hold utcai SZTK-ba, egy nagyon kedves öreg bácsihoz, Rapaport Samuhoz, ő kezelte egyébként annak idején József Attilát is, és elmondtam neki a tünetet és azt, hogy mi történt velem ’45-ben. Azt mondta, ezen ő nem tud segíteni. Adhat nekem nyugtatót, de inkább azt ajánlja, hogy legyek úrrá magamon, és ez is történt. Először villamossal mentem, aztán végigmentem a villamos mellett úgy, hogy időnként a víz felé is néztem, aztán már a járdán. Eltartott egy ideig. "

És most a Balatonban, vízben hagyta itt a földi létet.
bence
"Idegenkezűséget és bűncselekmény gyanúját kizárták !" Hát persze ! Mint a Felcsúti juhász és a rendőrautóban meghalt Weisz Tamás aki megfelelő bizonyítékokkal rendelkezett orbán megbuktatására ! Heller Ágnes nagyon terhelő dolgot tudhatott a kormányról , amit még nem volt ideje az emberek tudomására hozni ! Hát nem furcsa , hogy mindazok élete halállal végződik akik szembemernek szállni a hatalommal ?!
Commenter
@Eladott Ország: nagyon erős amit ideírtál. Itt a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, sokaknak mégis ez jutott eszébe. Emlékszik még valaki Elbert János halálára majd felesége szintén rejtélyes öngyilkosságára? Valahogy ez jutott eszembe Heller Ágnes haláláról is. Egy idős embert könnyen érhet 40 fokban "baleset" a tűző napon, a vízparton hiszen jóval fiatalabbak is befulladtak már a tóba. Nagyon gyorsan kizárta az idegenkezűséget a rendőrség, ahogy Váradi András, Weisz Tamás és még számos hirtelen halált halt ember esetében, sosem tudjuk majd meg az igazat. Talán csak akkor ha orbán valóban a tér közepén és nem a pokolban áll az előtt a bizonyos szék előtt.
Eladott Ország
@Commenter: Sok ilyen furcsa haláleset volt már, mint egy 60-as évek beli olasz maffiafilmben, csak sajna ez mind rajtunk, illetve az áldozatokon csattan. 98-2002 között, is mit tesz a véletlen, autóbalesetben elhunyt az a szoci képviselő, Vancsik Zoltán, aki 98-ban egyéni körzetben úgy hülyére verte a mi fénylő csillagunkat, hogy az, azóta sem mert egyéniben indulni. Valahogy ennél a bandánál mindig megszaporodnak a furcsa balesetek. Vancsik Zoltán, szocialista politikus 2001-ben rohant le az autópályáról, és meghalt... azután Toller László volt pécsi polgármester
civilhetes.net/sites/default/files/kepek/vancsik-auto-MTI.jpg
Commenter
@Eladott Ország: az a kép, akár Diana hercegnő szétroncsolt kocsija...az ő balesete is csupa kérdőjel maradt a hivatalos vizsgálat ellenére is. Toller László nagyon sokáig kómában volt, a felesége ápolta aki azóta sajnos már meghalt súlyos betegségben.
Vagy ott volt Horn Gyula balesete, amikor az mdf gárda már tudta hogy veszíteni fog...nem csoda hogy itt egyre többen hallgatnak, azok is, akiktől még várná az ember hogy megszólaljanak. Mert vagy hallgatnak, vagy..."a többi néma csend."
görbetükör
@Eladott Ország: "...nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, a mi ki ne tudódnék.
A mit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és a mit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek." (Mt.10,26-27)
verőce21
"Ha nincs holocaust, a zsidóság eltűnik." - A bicikliző majom
Isten legyen irgalmas hozzá!
CsipkeRózsa
@Commenter: "Elbert családja
Elbert János feleségét és 17 éves fiát rendkívül megviselte a családfő váratlan és megmagyarázhatatlan halála. Fia, János, akit visszahúzódó, furcsa fiúnak jellemeztek ismerősei, azt terjesztette ismeretségi köreiben, hogy apját meggyilkolták, és nyomozni fog, hogy kiderüljön az igazság. Ám májusban az ő holttestét találták meg Tökölnél a Dunában, s bár senki nem értette mi és miért történt, a hivatalos verzió szerint, apja halála miatti bánatában öngyilkosságot követett el. És ez még nem volt elég. Elbert özvegye, akit férje és rokonai Suzynak neveztek, fia halála után a pohárhoz menekült, inni kezdett. A hajdani szépasszony, aki az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozott, egyre mélyebbre süllyedt, s külvárosi kocsmák mélyén hangoztatta férje és fia meggyilkolásának általa kreált történetét. Fia halála után egy évvel, Suzy egy hajnalon kiugrott II. emeleti, Kossuth utcai lakása gangjáról, s azonnal szörnyethalt. Igaz, a gang korlátja elég magas volt, ám a hivatalos verzió szerint Suzy egy hokkedlire állva vetette magát a mélybe. Mondani sem kell, a hokkedlit nem találták meg, az idegenkezűség azonban itt is kizárt volt, ugyanúgy, mint a hajdani család többi tagjánál."

pestisracok.hu/elbert-janos-titokzatos-halala-pesti-mese/
Commenter
@CsipkeRózsa: Ungvári Tamást sem hagyta nyugodni a téma, könyvet is írt róla, talán olvastad te is.
teuton
Mivel letraval nem autozott es afrikai mergeket sem tartott az irodajaban, csak ez a lehetöseg adodott...
teuton
Mivel letraval nem autozott es afrikai mergeket sem tartott az irodajaban, csak ez a lehetöseg adodott...
Desischado
@CsipkeRózsa: Eléggé gyanús, hasonlít Brandon Lee esetére, akiről azt olvastam, hogy nyomozni akart az apja furcsa halála miatt, (Bruce Lee), és milyen érdekes, nemsokára őt érte a Holló forgatásán "baleset"!
Nekem is furcsa ez a haláleset, Heller Ágnes okos nő volt, nyilván nem ment volna bele a vízbe, ha tudja, hogy gond lehet. Volt itt már jó pár különös haláleset.
Nyugodjon békében.
bence
@Commenter: ! De vajon megéljük e ennyi gané , megvehető , szolgalelkű nép mellett ?!
Commenter
@bence: itt? Amikor minden titkosítva van x évre? Majd megérjük ha az "örökös" belügyér a haját olajszőkére festi...
bence
@Commenter: ! A reménytelenség lesz minden becsületes magyar utolsó órája !
nusika
...imádott úszni ... jó úszó volt... elvitették a természettel, mert ezt nem lehet vádolni semmivel...nyugodjon békében!
kokopelli
...a belügyér "Blitzkommandó"-ja megállapította az ominózus fél órán belül,(amiben a nyomok még "melegek"):
hogy: "nem a bába a gyanus!"
kokopelli
@nusika: így igaz! Amennyiben a "schwaziak" a TV-ben egy un. "hommage"-ban emlékeztek rá,úgy a
"magyarok" is átvehetnék a példát!...
pécsi
JEHOVA HÍVTA MAGÁHOZ A MAGYAR GYŰLÖLŐ marxista vén banyát! Ámen.
SystemError
@pécsi: Úgy csináltok, mintha ez valami magyar/ nem magyar vonal lenne. Közben csak közönséges suttyó-parasztok és az "emberek" közti különbség..
kokopelli
@Mirabilis: ...a schweizi TV-ben láttam egy egyórás párbeszédben,ahol kijelentette,hogy mindíg kommunista
volt,és az is marad az utolsó percig! Nem'tom,hogy hány "fityiszes" merne ilyesmit kijelenteni! Legalább "volt"
időben!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.