Budapest saját halottjának tekinti a pénteken elhunyt Heller Ágnes filozófust – közölte a főpolgármester az MTI-vel.

Tarlós: Budapest saját halottjának tekinti Heller Ágnest
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Közleményében Tarlós István részvétet nyilvánított a családnak és emlékeztetett arra, hogy "a hazai és nemzetközi tudományos életben filozófusként betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként" Heller Ágnes 2008-ban megkapta a Budapest díszpolgára címet.

Heller Ágnes – a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas tudós – 90 éves korában halt meg.

Temetéséről a család később gondoskodik.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nem biztos, hogy Heller Ágnes ennek nagyon örült volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Nem biztos, hogy Heller Ágnes ennek nagyon örült volna!
hangok a fejemben
Tarlós sok nap után elkezdett viccelni az 5-ös metróval...
Először persze megvárta, hogy Orbán is úgy ítélje meg, hogy ez vicces, és ezek után Orbán megengedte Tarlósnak, hogy már ő is nevethet ezen.
Szánalmas bélférgek egymásközt!

Menj a picsába, te hulladék Tarlós!
Közöd sincs ennek az embernek a szellemiségéhez, az örökségéhez!
Most sikerült szemen köpnöd egy halottat, te igénytelen buta paraszt!

Undorító vagy kívül-belül !!!
papa.49
Remélem a család nem kér ebből, nem illik az elhunyt egyéniségéhez ...
Gauntlet
Ő nemcsak Budapesthez, az Államhoz, az országhoz szólt. Halála nagy érvágás az amúgy (állami segédlettel) eljelentéktelenedő értelmiségnek !
mariaberta
Az élet?... múlandó! Heller Ágnes nagyszerű ember volt. Őszinte részvétem! És ebben az esetben köszönet Tarlós Istvánnak!
justhpeter
Tarlós ebben az esetben helyesen járt el. Heller Ágnes Budapest díszpolgára volt.
Peller Anikó
@justhpeter: Tarlós halottnak tekinti Heller Ágnest.
balos
@Peller Anikó: Pedig,most kellene egy jó kis bucsúztatóval egybekötőtt "FELTÁMADÁST ÖSSZEHOZNI"!
papa.49
Életében nem becsülték, most a halálából akar rokonszenvet ébreszteni maga iránt !!!
Eladott Ország
Tegnap óta eggyel kevesebben vannak azok, akik úgy vélik, hogy bárkinek – legyen filozófus vagy sírkőfaragó – jogában áll kimondani, leírni, és egy idő után talán kötelessége is, hogy mit gondol az ország vezetéséről, a miniszterelnökről és azokról az egyáltalán nem megnyugtató folyamatokról, amik itt zajlanak. Hacsak a Fidesz nem egyenlő az országgal és a nemzettel (továbbra sem egyenlő és soha nem lesz egyenlő), mindenki szégyellheti magát, aki az elmúlt években jó pénzért rajta köszörülte a nyelvét úgy, hogy a nyomába sem ért annak, amit ő letett az asztalra. Schmidt Troll Máriától Kovács Desikerült Zoltánig vagy a kinézetén élcelődő, gátlástalanul bunkó Bayerig és az összes rezsimszolgáig mind szégyellhetik magukat. Mindazok, akik szerint marxista filozófusnak, zsidónak, öregnek, és nem orbánistának lenni bűn. Irigylésre méltó volt a szellemi frissesség, ami mindvégig jellemezte, és ha lehet ilyet mondani, a halála tökéletes megkoronázása ennek aktív, termékeny, megalázhatatlan és kivételes életnek. 90 évesen elindult úszni és többé nem tért vissza. Nyugodjon békében!
rokker33
Heller Ágnes nem halt meg!!Aki szerette az nem fogja elfelejteni! Viszont ha ez a vén szar meghalna az minden bizonnyal pozitív hatással lenne a budapesti emberekre és Budapestre! Úgyhogy hajrá Pista!!!
Commenter
@papa.49: tarlós cinikus! Ne tekintsen saját halottjának Budapest olyat aki a rezsim egyik legnagyobb kritikusa volt, és mindent ellenzett okkal joggal, amit tarlós szolgaian képvisel.
papa.49
@Commenter: Mondom ez csupán IMÁZSJAVÍTÁS a bolondistók részéről !!!
Commenter
@papa.49: pedig ez az ember, ahogy a hatalom is, még antiszemita is.Heller Ágnes családja helyében tiltakoznék. A szétvert MTA tudósai így félnek, hogy szerintük ez rendben van és nem alja gesztus a hatalom részéről?
lampa laz
Egy csöpp ember volt hatalmas tudással, amit az egész világ elismert. Itthon viszont gyűlölte a hatalom, mert volt véleménye amit bátran ki mert mondani és volt gerince amivel csak a tudomány és a tisztesség előtt hajolt meg.
Nyugodjon békében!
Commenter
@lampa laz: nagyon szépen fogalmaztál, köszönet érte.
Eriksson
Azt gondolom, hogy Tarlós helyesen járt el azzal az intézkedésével, hogy Budapest saját halottjának tekinti Heller Ágnest. Így kívánja a tisztesség és a kegyelet egy Budapesten született kivételes ember esetében.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 11:31; Csak Tahó Tarlós és a gerinctelen fidesz banda szájából ez a tisztelet/kegyelet nem hiteles!
Most, hogy a fidesz saját korrupt geci vezetőinek védelmében törvénybe iktatta a a magánélet védelmét – ezt eddig is védte a törvény, de közszereplők esetében más szabályozás volt érvényben, hiszen az a közre tartozik, hogy aki a közpénzhez hozzáfér, miből rázza a rongyot pereputtyostul – a pártújságok egységesen rávetették magukat a nyár legérdekesebb, legfontosabb és feltétlenül közérdeklődésre számot tartó témájára. Miután ezeket a portálokat közpénzből tartja el a Fidesz, nem feltétel sem a szakmaiság, sem az etika, de még a tehetségnek a szikrája sem szükséges, nem igazán képesek saját gondolatokat belepötyögni a számítógépbe, hanem szokás szerint egymástól kapkodják fel a hulladékot. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/h1.png
Nyolcaska kimaradt a híg fosban pancsolásból. Vagy figyelmetlenek voltak, vagy taktikai megfontolásból megvárják, ameddig végigdurrog a hívek három agysejtjén a szenzáció, majd elfelejtik – ez akár két napot is igénybe vehet -, majd ők is előállnak vele. Az új párttörvény a magánélet védelmében csak az elvtársakra vonatkozik. Hellert, Demszkyt, téged, engem bátran lehet fikázni a pártújságokban nyaralás közben készült fotók közlésével. Ha az érintettek beperelik a szorgos firkászokat és megnyerik a pert, akkor sincs semmi, mert azok röhögve kifizetik a bírságot a mi adónkból. Ezzel szemben ha valaki készít egy fotót arról, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István hóna alatt a Tépéscsinálók című Munkácsy Mihály festménnyel ballagott hazafelé és ezt megírja a sajtó (az a kevés, ami még maradt ebből a műfajból), akkor az a média le is húzhatja a redőnyt, mert belerokkan a perekbe.
Eriksson
@Eladott Ország: Nem értem, hogy miért használod fel egy köztiszteletben álló ember halálát és a vele kapcsolatos intézkedések hírét az ilyen írások közzétételéhez. Méltatlan mindenkire nézve. Arra is aki írja, arra is aki olvassa.
Eladott Ország
@Eriksson: És ez mi?! kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/h1.png
Ime, a hiteles orbánseggnyaló, origó szennylap cikke: Megcsinálta: Demszky Gábor elvitte Heller Ágnest is a nászútjára.
www.origo.hu/itthon/20180806-demszky-gabor-naszut-heller-agnessel.html
Ezek után a fideszes szarháziak köztük, Tahó Pityu szavai mennyire hihetők?! A fidesz bűnöző trógerektől, köztük a precíz Tahó mérnökember győri főiskolás Pityutól, csak hányni és köpni lehet!
namihami
Azért ehhez már pofa kell. Nem véletlen a TaPlós jelző.
Bár lehet, hogy tévedek, mert a lónak is pofája van. És az egy értelmes, intelligens állat. Pláne ha a Taplóshoz mérjük.
kokopelli
@papa.49: érdekes módon a határon túl jobban tisztelték,holott nyíltan vallotta,"kommunista voltam,és már az is maradok!" Volt szerencsém meghallgatni őt a németnyelvű TV adókon! (schweizi és osztrák )! ..,ha összehason-
lítom a csirkét és malacot osztogató antinővel,akkor hiába való volt a mai ebédem!
CsipkeRózsa
Tarlós nem szeretetből tekinti Heller Ágnest Budapest halottjának. A Díszpolgári kitüntetetteknek jár a "saját halotti" temetés.
papa.49
@kokopelli: Érdekes módon a Lajtán túl a becsületes embereket kedvelik, nem a hazug geciket !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.