Kisebb növekedést és nagyobb inflációt vár jövőre a jegybank, mint a kormány. Utóbbi 2,8 százalékos pénzromlással és ugyanekkora nyugdíjemeléssel kalkulál 2020-ra, ezzel szemben a Magyar Nemzeti Bank 3,4 százalékos áremelkedést vár – márpedig inflációs célja nem a kormánynak van, hanem a jegybanknak. Ha igaza lesz, akkor a nyugdíjakat utólag ki kell egészíteni. Csakúgy, mint idén, amikor az infláció és a gazdasági növekedés egyaránt nagyobb annál, mint amire a 2019-es költségvetés épült. A pótlólagos nyugdíjemelés és a bónusz az MNB becslése alapján idén 73 milliárd forint többletet igényel. Jövőre annyiban változik a helyzet, hogy a gazdaság lelassul, vagyis bónusz nem jár majd, viszont az áremelkedés tempója miatt az utólagos nyugdíjkorrekció 44 milliárdos kiadási többletet okozhat. A nyugdíjak a bérektől brutálisan leszakadnak: 2016 és 2020 között a keresetek előreláthatólag bő 60 százalékkal nőnek, ezzel szemben a nyugdíjak csak 14-15 százalékkal.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A nyugdíjalapból 10 milliárdot vont el az állam, a kormány szerint ez így van jól
Az MNV Zrt. nem csak a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. 1,8 milliárd forintos adózott nyereségét, hanem a cégben felhalmozott közel 7,9 milliárd Ft-ot is kivette a cégből.

A nyugdijak svájci indexálása évi 40 azaz negyven milliárd ft-al terhelné a nyugdijkasszát.

Egyébként meg no comment.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Utoljára 2005-ben került sor nyugdíjkorrekcióra!!!
.
Lássuk csak:
.
2005. szeptember. 30. 14:12 2005. szeptember. 30. 15:32 ITTHON
----Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
.
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
.
Egy kitétel volt, mégpedig az, hogy a nyugdíjkorrekció nem haladhatja meg a 10%-ot, amelyből az akkori nyudíjasok közül többen részesültek!
.
Lehet mutogatni, de SAJÁT MAGUKRA, mert az ÜKUKI lenyúlt egy havi nyugdíjat és bért, + a svájci indexálást, " az infláció valóságtól eltérő megumburdálását, előbbre valók ŐFÉLESÉGE betonteknői, mint azok megélhetése, akiknek köszönhetné azt, hogy cuccolhatnak mindent!
.
Szégyentelen piti bagázs!
tudode
Lemaradt a harsön lengcs, vagy mi a fene arról, hogy lenyúlt egy nyugdíjat, és bért, csak hát a nyugdíjasoknak még tartozik az, aki nem egy utcaseprő, hanem valami közjogi méltóság lenne, ha a szava is érne valamicskét:
.
--- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
"Úriembenek" nem nevezhető az, akinek a SZAVA elszáll a narancsködbe!
RonaGyuri
nem többletet igényel, hanem az ellopott pénzt kellene visszatenni! =))
verőce21
"A nyugdíjak a bérektől brutálisan leszakadnak: 2016 és 2020 között..." - ez sajnos tény.
Sokat segítene az is a nyugdíjasokon, ha nem 10, de min. 8,25%-kal megemelnék a 250 ezer Ft alatti nyugdíjakat, mert az egy havi mértéket - a 13. havit - , adná vissza.
Eriksson
" A nyugdíjak a bérektől brutálisan leszakadnak: 2016 és 2020 között a keresetek előreláthatólag bő 60 százalékkal nőnek, ezzel szemben a nyugdíjak csak 14-15 százalékkal."
Erről beszélek mindig. Ha drasztikusan nőnek a bérek, azt infláció követi. Az érintettek nem sokáig örülhetnek a magasabb fizetésnek. Viszont a nyugdíjasok, járadékosok nagyon-nagyon lemaradnak.
Commenter
Semmit nem fognak visszatenni, sem megemelni. Sőt, a magán nyugdíjpénztárak után majd az önkéntes nyugdíj és egészségpénztárakat is "megvédik" :(
verőce21
@Commenter: (12:04) Ezeket csak a rosszhiszeműséged íratta veled!
Commenter
@verőce21: már megint én vagyok rosszhiszemű. Mert a fidesz csupa bona fide védte meg a nyugdíjakat, ezért nincsenek a mai napig meg a beígért egyéni nyugdíjszámlák sem legalább a látszatra adhattak volna, és a kifizetett kamaton kívül hagyhattak volna valamit egyéni számlákon további néphülyítés címén.Olyan ez, mint a söralátét méretű adóbevallás meg az eltitkolt, nem létező kormányprogram, amit az ellenzék próbált volna a fidesz szerint lenyúlni. A fidesz neve már maga is vicc: a fide szó bizalmat jelent. Még a saját szavazóik bizalmát is meglopták, és persze az egész országot is.
verőce21
@Commenter: (12:14) No, ezt ismét rosszul tudod, pedig amúgy jólértesült vagy! (De látom, csak a saját szakterületeden) :)
Ugyanis megvannak a beígért nyugdíjszámlák - 2013 -tól -, tehát "legalább a látszatra adtak"! Korábbra pedig képtelenség lenne kiadni igazolást, jószándékkal is, mert a maszop bizniszét kellene vele igazolni, legalizálni, milyen jól kezelték! - pedig "elkezelték"!
A többi pedig amit írsz, képzelgés, feltételezés, igazolatlan hipotézis...! :)
wpym
Inkább ne lenne nyugdíjjárulék és tisztességes, uniós béreket adnának az aktív dolgozóknak.
kereső
A nyugdíjalapból 10 milliárdot vont el az állam, a kormány szerint ez így van jól
Az MNV Zrt. nem csak a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. 1,8 milliárd forintos adózott nyereségét, hanem a cégben felhalmozott közel 7,9 milliárd Ft-ot is kivette a cégből.

A nyugdijak svájci indexálása évi 40 azaz negyven milliárd ft-al terhelné a nyugdijkasszát.

Egyébként meg no comment.
Jozefina
A nyugdijasok érdekvédelmi szervezeteit kilóra megvette orbán, ezért senki nincs, aki érdekeiket képviselné!!?? Sokkal markánsabbnan kellene az ellenzéki pártoknak foglalkozni a nyugdíjasok helyzetével!!!
Commenter
@kereső: mi meg megint beletörődünk, ahogy manyup-ba is, az mta szétverésébe is hogy így van jól. Működik a totális apátia, mindent meg lehet tenni, és árad a gazság.
jesz
@Commenter: érdekes, az internetadó hallatán tömegek özönlöttek az utcákra...persze csak az nap, másnap már más volt a téma.
A nyugdíj nem emelésbe (brutális értékvesztésébe) persze hogy beletörődik a zöme..a fiatalt nem érdekli, az öreg meg mit tehet? és ezt használja ki a hatalom, főleg ha pár száz milliárdot nyernek rajta...van annak helye máshol..
Commenter
@verőce21: Sehol nem egy adott kormánypárt magánbiznisze a magánnyugdíjpénztár vagy a magánegészségügyi pénztár, hanem egy biztonságos háttér az államnak és az állampolgároknak, tehermentesíti az állami nyugdííjrendszert és az állami egészségügyet. Részben. De ahol 300 Ft-on és ígéretek felelőtlen halmazán elbukhat egy próbálkozás az állami eü fizetős reformjára majd hatalomra juttathatja XXI. század legalávalóbb pártját ott nincs mit tenni.
Commenter
@jesz: egy nap is valami. egy nap alatt is fordulhat a világ.
Commenter
@jesz: valahol tíz, valahol négy nap alatt rengett meg a világ, vagy az ország. Soha nem lehet tudni mi az az utolsó szikra ami kirobbantja a változást, amikor már tarthatatlanná válnak az állapotok.
jesz
@Commenter: igen, mostanában egyre többször hallom ezt példákkal illusztrálva. (csak az a baj, hogy ott lőttek)...
Commenter
@jesz: Kornai János szerint itt is fognak, és nem csak szerinte, és ez bizony baj...ez van, ide jutottunk.30 év alatt, miközben a kormány fennen hirdeti hogy 30 éve szabadon...
CsipkeRózsa
@kereső: A külföldi országok a 40 milliárd Ft többszörösét megkapják. Azt Orbán nem sajnálja.
teuton
A magyar nyugger mind hülye, nem tud gondolkodni es szamolni, egy Erzsebet-utalvannyal negvasarolhato???
1. A nyugdijat az elözö keresetek alapjan szamoljak.
2. A fizetesek nem az inflacioval emelkednek, hanem a többszörösevel.
3. Akkor miert csak az inflacioval növelik a nyugdijat? Mert a többlet kell az allamkasszabol focipalyakra, tularazott projektekre, amiket csak a fideszmaffia "nyer palyazatokon", külföldi szavazatok vasarlasara?
Külföldön az termeszetes es törveny van ra, hogy a nyugdijak a keresetek aranyaban növekednek! Ez matematikailag es erkölcsileg is igy helyes!
Ott persze nehez az allamkasszat fosztogatni, söt büntetendö!
Commenter
@tulipan: a mostani rezidenciájából a panel prolizó köteles elvtárs is visszaköltözhetne egy ilyen kockalakásba. Igaz, nem olyan procc kívülről mint a Falk M u. sok millió közpénzből felújított lakása.
Nessy
Ez egyenes következménye a maginflációvaló számításnak. Továbbá a svájci indexálás eltörlésének. Bár az SZJA csökken, az ÁFA nem és bővül a tranzakciós adók köre. Ennek a kárvallottjai a régebben nyugdíjba mentek, a minimálbéresek, a rokkantak.
Tisztelt hívő nyugdíjasok! Lehet kézcsókra járulni!
Cincinntatus
Bajnai szüntette meg a "svájci indexálást" (amikor az időskori ellátásokat egyrészt az infláció, másrészt az aktív korúak jövedelmének emelkedéséhez kötötték).

"Ma az átlagos nyugdíj (Magyarországon) az átlagos bér 57%-a." (hvg.hu/.../20190502...
2019. máj. 2.)
Németországban a nyugdíjak viszonylag alacsonyak a bérekhez viszonyítva, jelenleg azok 48,3 százalékára rúgnak.

Mondhatni brutálisabban szakadtak le a németországi nyugdíjak!
Nessy
@Cincinntatus: Fidesz ígéret: 2006.február 27. T19347 törvény javaslat, amely 2007.01.01-től fokozatosan vezette volna be a 14. havi nyugdíjat. 2010 választási ígéret: 14. havi nyugdíj bevezetése.
2009-ben Bajnai kormánya a svájci indexálás szabályának átdolgozását, és nem a megszüntetését jelentette be. 2010-ben aztán a választás után megszüntetésre került.
Macskaszem
@Cincinntatus: Hazudsz, mert orbán szüntette meg a svájci indexálást. Másrészt nem mindegy, hogy 1,5 milliónak a 48,3%-a, vagy 250 ezernek az 57%-a. Fidesznyikek mindig hazudnak és ferdítenek.
advocat
Jó ez így! És várják a 13. havi nyugdíjat. Lassan 10 éve, de nekik semmi nem sürgős.
Sámannus
A nyugdíjat csak forinocskában szeressük az meg olyan mint a büdös hús csak egyre romlottabb.
kereső
@advocat: azt a 13. havit, amit orbán , a bevezetésekor nem szavazott meg. Lehet kézcsókra,és seggnyalásra járulni orbánhoz.
kereső
@Nessy: 16:06, át is dolgozták- behoztak egy harmadik mutatót a gdp növekedését. Aztán ez a fülkeforradalom lázában, valamelyik salátatörvénybe bújtatva, szőrén szálán kikerült a nyugdij törvényből. Még egy kézcsók orbánnak.
advocat
@kereső: Igaz. Alzheimer elvtárs megteszi, mert csak felejtenek. Sokan. És egy ember egy szavazat!
kereső
@Macskaszem: és ezt az 57%-ot, 70,6%-ról sikerült elérni .70,6 % volt az átlagnyugdij az átlagkeresetnek amikor győzött a fülke(ellen)forradalom.Gyurcsány a hibás, és ezért jár a harmadik kézcsók is orbánnak.
Macskaszem
@kereső: Orbán szerint a nyugdíjasok felélik a jövőt. Pedig nem a nyugdíjasok élik fel, hanem az aljas, mocskos fideszhorda.
Cincinntatus
@Nessy: Nem jól tudja!
A Fidesz-KDNP a nyugdíjak vásárló értékének megőrzését ígérte a 2010-es választások előtt.
Nessy
@Cincinntatus: A tisztított maginflációs nyugdíj emelési alappal??
Persze semmi probléma, ha nem vesz az ember. gyümölcsöt, zöldséget, egyéb élelmiszert, nem szorul támogatott gyógyszerre. Nem akar néha tankolni! Így nem probléma az esetenként két számjegyű, de minimum 5 - 6 %-s tartós inflációs rátának a 3 %-os bizonyítása. Ugyanis ezeket a tételeket a maginfláció számítás nem tartalmazza!
Cincinntatus
@Nessy: Az Eurostatnál és a KSH-nál olyan emberek dolgoznak, akik nem sajnálják a fáradságot attól, hogy rengeteg tényadatot begyűjtsenek, és kellően képzettek ahhoz, hogy azokat tudományosan elfogadott módszerekkel elemezzék.
Nessy
@Cincinntatus: nem a számítási metodika a probléma, az tökéletes! De ezt a mutatót másra használják.
Hiszen pont a megélhetéshez szükséges fontos tételek nem szerepelnek benne. Jobb helyeken a nyugdíj vásárló értékét u.n. nyugdíjas kosár adataival számolják! Mint ahogy máshol létezik létminimum számítás is. De azt hiszem, nem vagy érdekelt, ergo neked irreleváns hogy mik a tények.
teuton
@Cincinntatus: Figyusz kis matematikus... A viszonyitas csak akkor ervenyes, ha egymashoz hasonlokat viszzonyitasz! Ismered azt a fogalmat vasarroertek? Azonkivül az ATLAGber vagy ATLAGnyugdij egy hamis szam, mert ha 1 szemely 10x annyit keres vagy kap nyugdijat mint 9 masik, akkor szerinted a többseg mennyiböl el?
Összehasonlitani csak a MINIMALbert es MINIMALnyugdijat lehet, mert abbol meg kell(ene) tudjon elni mindenki. (De vehetnenk akar a szocsegely vagy csaladipotlek összeget is!)
Akkor meseldd el nekem, a MINIMALnyugdijbol mennyi megy el egy nemet nyugdijasnak es mennyi egy magyarnak, ill. mennyi jut a fix költsegek/rezsi levonasa utan elemiszerre es egyebre, ill. mennyit tud megtakaritani??? Kerem a konkret szamokat!
papa.49
Viszont egy biztos a NYUGDÍJAS UGYANANNYIÉRT KAPJA A BOLTBAN AZ ÁRUT, MINT AKI DOLGOZIK AKKOR KI JÁR ROSSZABBUL ???
CSAK A NYUGDÍJAS !!!
Ezt lehet ragozni de ez a meztelen igazság !!!
papa.49
Figyeljétek a múlt havi gázszámlát, én ma kaptam epeömlést tőle, a Júliusi hónapra 25 m3 fogyasztásra fizetünk 4500 Ft., míg a májusi hónapban a 92 m3 fogyasztásra 10400 Ft.
Utána számoltam és kiderült, hogy a gáz képzett ára májusban 2100 Ft. volt most meg 2800 Ft lett, közben mikor is változott a gáz ára ???
Ha ugyanis egyszerű módszerrel azt mondom a május fogyasztás negyed része volt a júniusi, akkor a májusi árnak is a negyedrésze kéne legyen a számla összege !!!
Ennyit a ,,TISZTESSÉGES GÁZSZOLGÁLTATÓRÓL,, HOGY DÖGÖLNÉTEK MEG LÖLŐ, MEG A REZSIDISZNÓ !!!
Desischado
Mocsok hazugok. A nyugdíjasokj nem plazma tv-re költenek, hanem rezsire, gyógyszerre,és ennivalóra! Az infláció meg jóval magasabb a beharangozotthoz képest!
Cincinntatus
@teuton: Ön most leporolta az MDP központi vezetősége agitációs és propaganda osztályának meséjét a dolgozók elnyomorodásáról (a kapitalizmusban).
Ripp Géza közgazdász, a közgazdaság tudományok doktora 1952-től különböző beosztásokban az MDP központi vezetősége agitációs és propaganda osztályának munkatársa volt.
A MUNKÁSOSZTÁLY ELNYOMORODÁSA A KAPITALIZMUSBAN és a jelenkori reformizmus (Bp., 1960) című művében azt fejtegette, hogy a munkásosztály a kapitalizmusban egyre jobban elnyomorodik, míg a szocializmusban egyre jobban él.
Szerinte az Egyesült Államokban is az átlagot tükröző statisztikai adatok megtévesztőek, mert a rengeteg amerikai munkás nyomorúságos jövedelméhez hozzáadva a rengeteg milliomos magas jövedelmét olyan átlag jön ki, ami nem tükrözi az amerikai dolgozók egyre elnyomorodó helyzetét, amelyhez képest egyre magasabb a szocialista rendszer dolgozóinak jövedelme.
jesz
@teuton: "A magyar nyugger mind hülye, nem tud gondolkodni es szamolni, egy Erzsebet-utalvannyal negvasarolhato???"

te szarszájú vadbarom! az anyád a hülye nyugger, az aki a világra szart, aztán ő sírt fel helyetted...

hogy veszed a bátorságot, hogy így beszélj legalább másfél millió becsületben megőszült, saját jogon nyugdíjas emberről? he, te szarházi, hogy rohadnál meg.
Nessy
@Cincinntatus: Hiszen nálunk is síma számtani átlagot számolnak! Ha mediánt számolnának, nem lenne ilyen szép a menyasszony, mint amilyenre a kormány festi! Ha megnézik sávosan a béreket és a nyugdíjakat, még rosszabbak a számok!
Lepényleső
Is. A magánnyugdíjak meg nyomtalanul eltűntek,stb,stb,stb...~?
kokopelli
@Nessy: ...valószínüleg nem érdemes a kormánynak az egyes jólmüködő rendszerekből egyet átvenni,
mivel azt legkésőbb már 1989 után kellett volna! (az azelőttit is átszámolni és összeadni)!
Cincinntatus
@Nessy: Átlagot átlaggal kell összehasonlítani!
Nessy
@Cincinntatus: Csak az a probléma, hogy miután pártunk és kormányunk eltörölte a járulék plafont, a felső decilis és az alsók között nagyon szélesre nyílt az olló, és ez bizony erősen torzító hatású.
Meg van egy érdekes dolog! Hogy bizony 89 előtt is dolgoztak, és mentek nyugdíjba emberek, a 90-s évek degressziós nyugdíj megállapításáról nem is szólva. A jelenlegi minimálbéresekről meg szó se essék! Azt hiszem itt és most részemről befejeztem, mert elveszett a narancsszínű szemüvegem, és még elég demens sem vagyok.
Nessy
@kokopelli: Pont 1990-ben vezették be a degresszív nyugdíj megállapítást, ergo jóval kevesebb lett az induló nyugdíj. Tudom, szenvedő alanyai voltunk életempárjával együtt. Igy járt, aki rossz időben született!
Peller Anikó
@jesz: "A magyar nyugger mind hülye, nem tud gondolkodni és számolni, egy Erzsebet-utalvannyal megvazsarolható.
1. A nyugdijat az előző keresetek alapján számoljak.
2. A fideszesek nem az inflációval emelkednek, hanem a többszörösevel.
3. Akkor miért csak az inflacioval növelik a nyugdijat? Mert a többlet kell az államkasszábol focipalyákra, tularázott projektekre, amiket csak a fideszmaffia "nyer palyázatokon", külföldi szavazatok vasárlásara?
Külföldön az természetes és törvény van rá, hogy a nyugdijak a keresetek aranyában növekednek! Ez matematikailag és erkölcsileg is így helyes!
Ott persze nehéz az államkasszat fosztogatni, sőt büntetendő!"

Sőt, te is hülye vagy.
Eladott Ország
Két év alatt 70 százalékkal emelik a nyugdíjakat Romániában.
444.hu/2019/07/08/ket-ev-alatt-70-szazalekkal-emelik-a-nyugdijakat-romaniaban
Közben meg a tanárok és orvosok fizetése magasabb, mint nálunk. Magyarországon sokkal olcsóbban lehet megvenni az embereket: néhány kiló krumpli, száraztészta meg az igéret, hogy nem jönnek a menekültek - akiket következetesen illegális migránsoknak neveznek. Romániában úgy alakultak a számok. Amíg ez a rohadt, tróger fidesz bűnöző banda van hatalmon és szabadlábon van, változás nem lesz!
teuton
@Cincinntatus: Kis mellebeszelöm, en nem 1960rol beszelek, hanem 2019röl! Hol vannak a konkret szamaid a vasarloertekröl? Azonkivül csak el kell olvasni az EUROSTAT adatait (epp te hivatkoztal ra!), hogy pl. Nemetorszagban az utobbi 20 evben a fizeesek ugyan emelkedtek, de a vasarloerteke csökkent! Vagyis 20 evvel ezelött jobban eltek az (atlag)emberek! Nem kommunista agitprp ez, hanem tenyek, szamok!
Az persze egeszen mas tema amit irtam, hogy az atlagot nem lehet szamitasba venni, mert nem összehasonlitghato! De ha nagyon akarod, akkor a nemet atlafizetest/nyugdijat hasonlitsd a magyarral össze, ill. az elelmiszerarakat vagy üzemanyagot! Na??? Az atlagfizetes 5x annyi, de az elelmiszer olcsobb NO-ban! Tehat ugyanazert a termekert 5x kevesebbet kell dolgozni vagy 5x többet lehet a nyugdijbol venni!
Viszont arrol ismet 1 szot sem emlitettel, hogy a nyugdijak miert az inflacio (papiron szamolt!) mertekevel es nem a berek növekedesevel vannak emelve? Hiszen a berböl szamitjak a nyugdijat! Ugyanis a legtöbb nyugdijast nem erdekli a butor, elektronika, divatcikk es egyeb termek aranak esetleges csökkenese, hanem az elelmiszer, tömegközlekedes es egyeb mas hetköznapi dolog aranak brutalis emelkedese! Azonkivül nemetorszagban max. havi 50 eurot kell gyogyszerre rafizetni (ez 1,3 napi MINIMALnyugdij)! Ha evi 600 euronal 6több,pl. kronikus betegsegeknel, akkor azon felül ingyenes! Gyerekeknek is, amig tanulnak! A halapenzröl orvosnak, növernek, korhazban pedig nem is hallottak meg, es nem kell WC-papirt vinni a korhazba! Az ottani elletasrol (3 fele menüvalasztek ebedre!) tudnek neked kepeket küldeni es a folyoson levö (la latogatoknak is hasznalhato!) kb. 10-12fele italbol kavetol asvanyvizig es 5fele teaig is!
verőce21
@Commenter: (13:15) Ebben nagyon tévedsz! Mert az a MANYUP a maszop magánbiznisze volt!
"Azt meg, hogy honnan jönnek a pénzek, jobb ha nem tudják meg soha!"
reagens
A nyugdíj megkezdte a mélyrepülését. Maradtak a hagyományos takarékossági trükkök a nyugdíjasok tarsolyában amit már eddig is olyan jól kidolgoztak.
Macskaszem
@verőce21: Mesélj, milyen biznisze volt a maszopnak MANYUP-ban, mert nekem úgy rémlik, a fidesz nyúlta le.
Peller Anikó
@verőke: csak tudod addig megvolt a pénz ha eddig még nem esett volna le neked, most meg nincs meg.

Képes vagy felfogni ezt az apró különbséget?
verőce21
@Peller Anikó: De helyette van 100% nyugdíja a parasztoknak!
Nem pedig 75% és apránként kiüresített manyup kassza.
simmering73
Bő 60%-kal nőttek a keresetek? Ne tréfáljatok már. Bő 6% volt az, a munkavállalók jelentős részénél.
Aki Én
@verőce21: Siralmasan tájékozatlan vagy megint. Megint az van, hogy nem lehet eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy aljas hazaáruló, korruptak kéretlen önkéntes felmentője.
Amit te itt előadsz a tolvajok védelmében, az egészen elképesztő.
Szerintem te tényleg csak egy mezei ostoba vagy. Nem is tudod mit cselekszel. Persze ez nem ment fel.
Nessy
@Eladott Ország: Orbánt érdekli? Igen! A nyomorgó, megfélemlített embereket lehet a legolcsóbban, pár ezer forinttal és népnemzeti szóvirágokkal megvásárolni!
verőce21
@Aki Én: (09:01) Megnyugtattad a beteg lelkedet, hogy beírhattad ezt ide az Alkalmatlanok védelmében, te Kretén?
Aki Én
@verőce21: Itt is kapod az ívet rendesen mint a környezetedben, de nem tanulsz belőle... :)
Commenter
@verőce21: nem mindegy?Végül is, nektek ez is jó,mert a fidesz biznisze lett. Ahogy a fidesz orbán magánvállalkozása, úgy az országot is lassan a maga és a csőcselék oligarchái nevére iratta. orbán számára a háromezer milliárd csak aprópénz volt, az emberek (és nem az MSZP) pénze ma már stadionokba van ölve, további értelmetlen befektetésekbe, Felcsútba, off-shore bankszámlákba...
kokopelli
@Nessy: Az a csodálatos,hogy az itt irogatók,még a külföldi nyugdíjakról is "mesélnek"!Ha én 100
németet megkérdeznék,hogy ,hogy is van a nyugdíj kiszámítása,akkor csak bámulna rám!Ellenben
még a tesóim is elmesélték,hogy hogyan "lehet" az,mert így vagy így logikus!!! (;-))
Nessy
@Eladott Ország: Viszont döbbenetes a kistelepüléseken élők tájékozatlansága. Nem is hallanak más pártról, csak a fideszről, és annak "jótéteményeiről"! Néha csak nézi és nem érti egyik másik megkérdezett válaszait.
szegfue
@verőce21: jul. 20.12:30 Igazad van, létezik egyéni nyugdijszámla (akinek van ügyfélkapuja, az meg is nézheti!), de ez ugye nem tartalmazza a magánnyugdij pénztárból áthozott pénzeket, hanem csak 2013. jan. 1-től (a MGNY pedig 2012. jan. 1-én már megszünt) bevallott nyugdíjjárulék összegére vonatkozó adatokat... és az "igéret" nem ez volt. Tényleg egy "látszatintézkedés".
szegfue
@Cincinntatus: jul.20. 22:05 Már 1x irtam Neked, hogy óriási tévedésben vagy! Az Eurostat a KSH-tól kapja az anyagot, a KSH pedig pedig a vállalkozóktól!! Vagyis MI "szolgáltatunk" adatot és ha valamit nem tudunk, akkor "tapasztalati" uton kell megbecsülnünk. És mivel ezeket már elektronikusan kell megtennünk, igy a KSH az égvilágon semmi mást nem csinál, mint összesiti... a csudát "gyüjtik be fáradtságos munkával"!!
verőce21
@szegfue: (12:00) Beláthatod, igazuk van!
Te igazolnád egy "magas működési költségű" nyugdíjpénztárnak a korábbi manipulációit?
szegfue
@verőce21: Ebben nem értek egyet! Az MNB adott ki az önkéntes és a még meglévő MGNY pénztárak hozamairól egy összefoglalót. 2009-2018 között a vagyonnövekedési mutató a "klasszikus csomagban", azaz a kockázatmentesben 2,58 és 4,46 között van, a növekedésiben pedig, ez a legkockázatosabb, 7,22-7,98 között van. Tehát az nem lehet igaz, hogy 2011.dec. 31-ig "rosszul" bántak a pénzekkel, utána meg jól. Már nem emlékszem pontosan az arányokra, de nagy részét magyar állampapirokba kellett fektetniük és csak elenyésző részüket fektethették be máshova, vagyis pontosan törvény irta elő a müködésüket, akkor hol van itt a "manipuláció"?
Macskaszem
Troll verőce21 provokálni jár ide, ne válaszoljatok neki, társalogjon magával.
verőce21
@szegfue: Örülök, hogy nem értesz egyet, így van miről vitatkoznunk!
1.Tévedsz, az időpontok megállapításában, 1998-tól volt manyup, és 2009-nél korábbról nem adott ki MNB igazolást...
2. Továbbá, ne felejtsd el, a megadott időintervallumod közé esett egy "valódi rendszerváltás", miután a Fidesz határozta meg a portfóliókezelés szabályait! Ennek eredményét, eredményességét írod le.
3. Tévedsz abban is, kinek, milyen portfolióban volt a pénze! A befizető életkora határozta meg, melyik "csoportba" sorolták be.(volt aki választott), Nyilatkozat hiányában a fiatalok "nyugdíjalapjának" 50 százalékával tőzsdézhettek, középkorúaknak 30%-val, nyugdíjhoz közelieknek csak biztonságos portfolióban, pl. államkötvényben tarthatták.
Afra
@verőce21: Ezektől kipréselni valamit,? Csak ami nekik-nem-jár,azt szó nélkül megszavazzák.,
Ezek a nyugdíjasok életére játszanak. Undormányok,hányinger...
Nessy
@Mirabilis: Lehet, hogy furának találod, de nem minden nyugdíjas agymosott, demens! Alzheimer professzort sem ismerjük sokan. Egyébként bigott szervilis fidesz hívő minden korosztályban találtatik. Ki anyagiakért, ki jó állásért, ki csak meggyőződésből.
Peller Anikó
@verőce21: 7:51, milyen apránként kiüresített manyup kassza te marha? Hiszen egyetlen tollvonással elrabolta az Ócigó az egészet. A teljes egész manyup kasszát. Elrabolta.

Nem apránként kiüresítette, hanem egyszerre, megsemmisítve, közpénz jellegét elveszejtve, ellopta. Hol ez a pénz?

Amit a komcsi időkben összegyűjtögettek azt ő egyben, egyszerre megvédte, magának.
verőce21
@Peller Anikó: (20:42) "Sőt, te is hülye vagy."
No azért, nem "lopta el" az egészet a Fidesz, mert a rendvédelmi dolgozóknak és rendőröknek, ill. egyenruhásoknak megmondták, hogy maradjanak, meg lesznek reformálva a "kezelési szabályok"! Az a 60 ezer, akik maradtak. De a többieket jól besz@ratták, hogy ki kell lépni belőle. Nem volt már miből fizetni a nyugdíjakat! Ott van a pénc! Meg visszatették a kincstárjegyeket az államadósságba! És a fidesz emberei a manyup új kezelői, ezért nyereséges! Érted már? Dehogy érted! Egy Mélydékás?

Az egésznek a lényege az volt, hogy a maszop köldökzsinórját levágják am anyu pról. Vagy, hogy női essen szólva, maszopot leválasszák am anyup csecsről! Mert girhesre szopták volna az annyukat! A tőzsdézhető pénzből, ugyanarra az instrumentumra ugyanannyi darabbal kötés hosszra is, besszre is és mindig a vesztes pozíció am anyu pé! Aztán 4,5% volt a "működési költség". Most 0,65%.
Nem érted Te Marha?
tulipan
@verőce21: Hazug, seggnyaldosó narancsos Marha!!!
Eladott Ország
Amíg ez a bűnöző, kleptokrata és politikai prostituált banda hatalmon illetve szabadlábon van, még remény sincs arra, hogy az aktív és a passzív dolgozók jövedelme konvergáljon a mag Európához, de a volt keleti blokk bérszínvonalához sem!
Csak egyet tudok üzenni, minél előbb rohadjatok meg a börtönben!
kokopelli
@Peller Anikó: nem érdemes velük vitatkozni,mert ők abba a kategóriába tartoznak: -Elmagyarázom neked
a "valós dolgot",de ha akarod rögtön a "logikus ellenkezőjét" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.