A foglalkoztatáspolitikai programokra több száz milliárd forintot fordít az állam.

Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében – mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az Ifjúsági garancia program, valamint az Út a munkaerőpiacra program csaknem 270 ezer embernek segített elhelyezkedni a munkaerőpiacon 2015 óta.

Az MTI szemléje szerint Bodó Sándor a lap szombati számában megjelent interjúban kiemelte:

a munkáltatók jelentős kedvezményeket – akár egyénenként hárommillió forintot – is igénybe vehetnek az érintettek után.

A vissza nem térítendő támogatások két részből állnak: egyfelől a bérköltségekhez, másfelől a képzéshez nyújtanak támogatást a cégeknek. A bérköltség-támogatás feltétele, hogy a munkavállalói létszám növekedjen, tehát kizárólag új alkalmazott felvételéhez vehető igénybe – emlékeztetett Bodó Sándor.

Csaknem 270 ezer embert segítettek munkához a foglalkoztatási programok

A foglalkoztatáspolitikai programokra több száz milliárd forintot fordít az állam. A tárca adatai szerint május végéig csaknem 117 ezer 25 év alattinak nyújtott lehetőséget az Ifjúsági garancia program. Közülük 36 500-an valamilyen képzésben is részt tudtak venni a támogatásnak köszönhetően.

Szintén jelentős eredményeket hozott az Út a munkaerőpiacra program: csaknem 150 ezer 25 év feletti, alacsony képzettségű, nem dolgozó vagy közfoglalkoztatott kapott lehetőséget, közülük a munkaadó több mint 40 ezer embert tudott bevonni a megfelelő képzésbe is.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
No de menjünk sorjában, mutassuk be előbb a gyereket. Lánykori nevén úgy hívják őt, hogy „TÁMOP 2.4.3.D-3-13/1 – Foglalkoztatási Szövetkezet – Híd a munka világába” projekt, aminek van ugye pénzben mérhető értéke is, nem kevesebb mint 4.995.000.000 forint. Magyarra fordítva: ez közel 5 milliárd forint, amit a sokat szidott Európai Unió vágott hozzánk hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztathatóságának elősegítése céljából. És ami végül lett vagy megmaradt belőle, nem éppen három évet megélt nem-működése során: egy Híd a munka világába Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezetnek nevezett valami. Ennek a felszámolásáról döntött a minap az ORÖ. Ez egyszerűen fog menni – mármint a felszámolás – mivel a szövetkezet összes vagyona 2015 végén mindössze 877.000 Ft volt, pénzben őrizve, feltehetően bankszámlán (mondjuk itt: MKB Bank Zrt., amihez nem is tudom, hogy van, vagy volt-e valamilyen köze az összeborzolt tekintetű hősszerelmes Romeónknak, és amit – enyhén szólva is – gyanús körülmények között privatizáltak). És akkor nem esett még szó arról, hogy az elcsalt, bűncselekmény-gyanús 1,6 milliárd forint visszafizetése helyett, a kormány még további 1,3 milliárd speciális támogatást ítélt meg a roma önkormányzatnak. No de hiszen volt miből – maradt még a teljes 5 milliárdos keretből, muszáj azt is elkölteni (és ehhez megint az Uniónak vagy az OLAF-nak nincs egy szava sem?). És nap mint nap bebizonyítják, hogy amit és amennyit akarnak, azt el is fogják költeni. Ha kell, ha nem – üveghegyen innen és az Óperenciás tengeren is túl.
Eladott Ország
Tessék mondani, mikor lehet bocsánatot kérni Farkas Flóriántól, mint ahogy azt a méltóságos miniszterelnök úr javasolta volt? Nem magamra gondoltam, hanem mondjuk valaki, akinek két anyja van. Híd a munka világába, vagy inkább a 3,14csába program.
uploads.disquscdn.com/images/8634891bd1f924aaa698882f1baf5997ed15546068688c3b7a0d648fe9f6bb2e.jpg?w=600&h=249
Ez az OLAF nem szereti a mi bölcs vezérünket. Biztos Brüsszel ügynöke. A vér nem válik vízzé, ugye tezsvírem.
uploads.disquscdn.com/images/92b70ffde386fe58999b076e371baef2f6ed0a8f84ca58cb925f557e7a257e08.jpg?w=600&h=291

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.