Sorra költöznek haza a magyarok külföldről, így a szigetországból is - derül ki a statisztikákból. Míg az ot­tani hely­zet egyre bi­zony­ta­la­nabb, itt­hon egy sor le­he­tő­ség várja őket. Nem csoda, ha sokan vál­ta­nak.

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Az a "rohadék" honvágy,szerencsémre kihevertem és ezért hálával tartozok,orbán viktornak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez az iromány kb olyan mint anno volt a "muskátlis ablakok, hozzátok szól minden álmom"
Majd az élet dönti el mindenkinél, hogy elmegy-e innét és mennyi időre?? Aki egyedül, vagy gyerek nélkül vág neki, azok nehezen fognak vissza jönni!!!
karma1
@menekült: En azt hiszem, hogy akkor van valakinek honvagya, hogyha az ujonnan valasztott orszagabol nem ismer semmit, es viszi magaval az uj orszagba a "kis Magyarorszagot", vagyis ha meg sem probal alkalmazkodni az uj orszaghoz. Ez altalaban akkor is megtortenik, amikor egy magyar hazaspar megy ki kulfoldre, es otthon kizarolag magyarul beszelnek, es megprobalnak minden magyar szokast es kajat, eletstilust atmenteni az uj orszagba. Na, akkor Te sosem fogod magad jol erezni SEHOL SEM a vilagban! Ahhoz, hogy egy uj orszagot, uj szokasokat, etkezesi, szabadido eltoltesi szokasokat tudjal atvenni, ahhoz a regit bizony teljesen el kell felejteni, ill. el kell tennunk a tudatunk hatso kamrajaba. Kulonben egyszeruen hontalan es keseru ember leszel, hiaba lesz biztos fedel, biztos munka, biztos penz a kezedben. Az ilyen emberek aztan nehany ev utan hazaternek, de otthon sem talaljak a helyuket, vegkepp frusztraltak lesznek.
Azt javaslom, hogy legyen nyitva a TV annyit, amennyit csak lehet: figyeld a hireket, probald megerteni, mi folyik a kepernyon - a legjobb tanulasi modszer! (Kozben vedd meg a TV musort, amiben a TV programok benne vannak zanzasitva, igy tudod, kb. mirol szol a film?A legegyszerubb es leggyorsabb nyelvtanulasi modszer.) Figyeld a kollegaid szokasait, kerdezd meg, ok mit csinalnak a hetvegeken? Terkepezd fel a munkaszuneti napokat, nemzeti unnepeket, probald meg megtudni, miert pont ugy unneplik? Probald meg az ottani kajakat, ha van valamilyen charity a kornyeken, probalj meg csatlakozni hozzajuk! (Pl. Salvation Army - Udvhadsereg, vagy Voroskereszt, vagy a helyi allatmentok, stb. onkentes veradok) Halasak lesznek a csatlakozasodert, es mindjart egy jo kozosseghez csatlakozol! Mert ilyenek Magyarorszagon nem leteznek, vagy ha igen, nem talalod meg oket, mert uldozik oket. Meglatod, ezerszer konnyebb lesz beilleszkedned. A honvagy az onsajnalat resze: magadon busongsz, meg a magyarok uldozottsegen - holott ez nem igaz.
karma1
@Mirabilis: Gondolom, azert az angliai magyarokrol szol, mert talan oda mentek ki a legtobben, es vegulis onnan tudnak barmikor hazajonni latogatoba - igy az elszakadas sem lehet annyira vegleges. Talan meg Spanyolorszagbol is haza tudnak jonni - ugy emlekszem, mintha a kislanyod oda ment volna ki.
Tudod, hogy en 15 000 kilometerre elek, es bar Ausztralia kozelebb van Magyarorszaghoz, mint en - illetve MINDEN orszag csak kozelebb van, mint en - hat innen valoban nem lehet csak ugy hazaszaladgalni, - ha idejossz, akkor valoban komoly dontest kell hoznod. De en meghoztam, es egyetlen masodpercet sem bantam meg! Igaz, nem is busongok az uldozott magyarsagom felett, meg az ezereves tortenelmunk felett, mert nem az erdekel, hanem az uj orszag tortenelme, es foleg a mai mindennapjai. Es ahol azt latom, hogy a fizetesem percre pontosan megjelenik a bankszamlamon, 3 havonta megkapom a polgarmesteri hivataltol az elszamolast, hogy mire koltottek az adomat (az utolso centig elszamolva, leirva), akkor nem vagyom vissza orban eszement orszagaba, ahol barhova megyek, akkor meszarost gyarapitom (es rajta keresztul orbant), ahol nem kell hervadt zoldsegekre vadasznom csillagaszati aron, ha egy levest akarok csinalni, es ahol nem gyuloletplakatok neznek le ram minden sarokrol, mert eppen az EU-t (vagy barmi, barki mast ) kell(ene) eppen utalnom.
A varosunk az agglomeratummal egyutt 12 500 lakosu (ebbol 9500-an laknak a varosban, a tobbi farmland), es NINCS stadionunk, de van egy csomo jolmukodo bankunk, korhazunk, ettermeink, bevasarlokozpontunk csak egy van, az is 114 eves (az epulet 130, amiben van), jol felszerelt patikank, ahol a szir patikus nev szerint ismer, karacsonykor egy kis csomagot ad vitaminbol minden vasarlojanak, orvosi rendelok, webdesign kozpontunk, stb. Es egy csomo charity lehetoseg. De muveszkedhetsz is: maximalis tamogatast kapsz! Miert akarnal visszamenni a mostani Magyarorszagra?
menekült
@karma1: Már letettem róla, hogy itt végleg gyökeret eresszek. De azért köszi a jótanácsokat. A nyelvvel nem volt problémám. És nem a több pénz vonzott ide, hanem az otthoni légkör üldözött el. Azt hittem, el tudok menekülni az otthoni problémák elől, erre ide hoztam őket. De jó lecke volt, végülis nem bántam meg.
kokopelli
@menekült: ...sajnos nem lehet tippet adni,mivel mindenki máshogy "éli meg" a külföldet,és mást hagy maga
mögött! Az én családomból Pesten a két tesó és a két sógornő "ment el" örökre!Volt szerencsém látni az" EÜ
made in Hungary"-t is! Aki azt mint nyugaton lakó közelről látta ,annak leveszik a terhet a válláról a döntésben!
Mindenkiben más nyomot hagy az otthoni helyzet,de amikor az otthoniak szégyenérzetből elkezdik szinezni a
képet,akkor ki kell kapcsolni a "mérleget"!.(.. az én különbejáratú véleményem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.