2019 első negyedévében 11,2 százalékkal nőttek az ingatlanárak, ezzel az Eurostat listájának első heyére kerültünk.

Ebben elsők vagyunk az EU-ban – sajnos

Az ingatlanárak nagyobb mértékben emelkedtek az elmúlt években a béreknél, ezért

Magyarországon már több mint 12 évet kell dolgozni ahhoz, hogy egy átlagos fizetésből megvásárolhassunk egy átlagos lakóingatlant.

Míg Bécsben nagyjából másfél millió forint a lakások négyzetméter ára, Budapesten ez mintegy 890 ezer forint. Prága megelőz minket, de Varsó, Pozsony lényegesen olcsóbb, nem is beszélve Bukarestről.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: 2015 és 2018 között 32 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak, az EU-s országok közül ez kiemelkedő érték. A dobogón Írország és Csehország szerepel 31, illetve 30 százalékos drágulással, majd Lettország következik 29 százalékkal.

Balogh László szerint a kedvező fundamentumok és a gyors béremelkedés miatt a következő 2 évben várhatóan folytatódik az ingatlanok áremelkedése, mindazonáltal a dinamika csökkenhet. Támogatja továbbá az ingatlanpiac szárnyalását, hogy a 2008-as válság miatti értékcsökkenést napjainkra hozzuk be, illetve, hogy reálértéken mostanában értük csak el a válság előtti árszinteket.

(Kép: pixabay)

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 13.1; Írod: "Valahol mindig virágoznak a rózsák!" Annak virágoznak akik ilyen faszszopó fidesz hülye barom, mint te vagy ! Te cinikus gerinctelen patkány!
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ezzel szemben a németek BETONTEKNŐK helyett, amelyre a ÜKUKI legalább 500 milliárd közlóvét költött innen, onnan
.
----- 1,5 millió lakást épít a német kormány
.
index.hu/gazdasag/2018/05/28/nemetorszag_lakasepitesi_program/
.
Amire futotta kölcsönbe, valami baba izére lehet gyártani a jövő nemzedékét úgy, hogy a már világra jöttek mintha nem is lennének!
.
Szerenád
.
www.youtube.com/watch?v=QWUPGU6UVIU
.
Csoda szép világ vár!
Cincinntatus
2019 első negyedévében 11,2 százalékkal nőttek az ingatlanárak.

Akik eladnak, azok most örülnek!
Valahol mindig virágoznak a rózsák!
Eladott Ország
Budapest lett a világ leggyorsabban dráguló városa. Ez önmagában egy jó hír is lehetne – hiszen értéknövekedés történt -, azonban a fizetések messze nem követték ezt a brutális, 22%-os emelkedést, ami a fővárosi lakáspiacon történt az elmúlt egy évben. Egyre több Budapesten tanuló diák számára vált szinte elérhetetlenné egy megfizethető albérlet, ezért egyre többen kénytelenek a város perem kerülteibe, esetlegesen agglomerációba költözni. Na de lássuk konkrét számokkal is ezeket a változásokat: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/Untitled-1.jpg
Ugyan a magyarországi fizetések is emelkednek évről-évre, azonban nem 22%-os mértékben. Ezeket az ingatlanokat hamarosan már csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, ugyanis az átlagban közel 1 millió forintos négyzetméter ár (természetesen vételárról beszélünk, de a vételár a bérleti díjat húzza magával) a hazai átlagfizetések mellett lehetetlen helyzetbe sodorja az emberek nagy részét. Nem kell már talán sokat várni arra, hogy luxusnak számítson az, ha valaki egy paneltömb 10. emeletén tud magának lakást vásárolni vagy bérelni, valahol a X. kerületben. A valóságtól teljesen elrugaszkodott árakat talán csak a képviselői fizetések követték, nekik azonban tucatszámra osztogatják az önkormányzati lakásokat – többek között a várnegyedben – ezért számukra huszadrangú kérdés az áremelkedés. 2020. január 1-jétől ismételten 27%-os áfakulcsot kell majd felszámolni, és a helyzet még katasztrofálisabb lesz, nem beszélve az építési vállalkozások helyzetéről.
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 13.1; Írod: "Valahol mindig virágoznak a rózsák!" Annak virágoznak akik ilyen faszszopó fidesz hülye barom, mint te vagy ! Te cinikus gerinctelen patkány!
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
Jozefina
Ugyanakkor tapasztalható, hogy az építkezéseknél előszeretettel alkalmazzák a nem minőségű anyagokat!!! Tégla fak helyett gipsz fal, parketta helyett linóleum, stb...
Cincinntatus
@Eladott Ország: Adja el ingatlanát ma és boldog lesz a sok pénz látványától!
Macskaszem
@Cincinntatus: Hol, a híd alatt, te isten barma.
verőce21
Van még itt tér az árnövekedésre! Összehasonlítva a környező országok árszínvonalával...
Csak azt röhögöm, hogy aki kiment Angliába, hogy össszerak egy lakás árát és majd vesz itthon...! Azóta itt a lakásárak duplájára növekedtek, a megtakarítását ha angol fontban tartotta, annak árfolyama pedig a béka sejhaja alá zuhant! Háááá...Hááááááááá...Hááááááá...!
verőce21
@Macskaszem: Háááá...Hááááááááá...Hááááááá...!
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 15:44; És ha eladja az ingatlanát a sok pénz látványával mit kezd, ha az ingatlanárak emelkedtek, cserélje kisebbre? Az ingatlanokat éppen a fidesz oligarchák és bűnözői körök vásárolták fel, továbbá a kínai, orosz, arab kötvényesek, üzletelési céllal. Konkrétan. Varga Judit lakhatásának megoldásához felvesz havi 300 ezer forint közpénzt. Férje saját lakásának kiadásából felvesz havi 300 ezer forintot. Azaz van lakása, lakásuk. Budapest központjában évi 4 milliós bevételt hozó rövid távú lakáskiadási vállalkozása van férjével, azaz Airbnb-ztet. Balatonhenyén felhúztak egy 195 négyzetméteres házat. Varga 2018. május óta 1,3 milliót keres havonta, és 1,7 millióra nő a bére miniszterként. A férje, Magyar Péter 2018 szeptembere óta a Magyar Fejlesztési Banknál dolgozott, ahol 1,5-2,35 millió között kerestek az igazgatók, a Diákhitel Központnál pedig 3,5 millió forintot üti a számláját.
Eladott Ország
@Cincinntatus: ma, 15:44; Nem csak most van a családok éve, hanem egyfeszt. Ezen felbuzdulva túrtam egy kicsit a nyilvánosan hozzáférhető vagyonnyilatkozatok között, hogy alá tudjam támasztani az össznépi örülést, el ne találjon dőlni, mint félsertés az ólban. Kezdetnek mindjárt Veresné Novák Katalin Éva vagyonkáját szemléztem (már ami bekerült a nyilatkozatba), ide is másolom: Budapest, XI. kerületében egy 240 nm-es családi ház felének a tulajdonosa, ezt 2010-ben vásárolta. Ugyanebben a kerületben 2003 óta fele részben tulajdonosa egy 90 nm-es társasházi lakásnak. Még mindig ugyanott 1996-ban vásárolt egy 56 nm-es lakást. Szegeden van egy 67 nm-es lakása. Szintén Szegeden van egy 166 nm-es lakása is. És még mindig Szeged, 174 nm-es lakás. Balatonlellén van egy 47 nm-es üdülője. Szegeden egy 50 nm-es garázs fele. Más nincs, például autó sem. Hol marad a négy kerék? Az ingatlanokon kívül van még 14,5 millió forint bankbetét, kap tőlünk 997 200 forint alapfizetést , azóta az összes államtitkár fizetését havi 1,3 millióra okosították (az egyéb juttatásokat nem lelem) és van évi 2,1 millió forint jövedelme ingatlan bérbeadásból. Ez mondjuk elég soványka, de talán szeret a család egyszerre öt házban lakni. Ki tudja? A baj csak az, hogy ezen a néhány családon (és akkor a Tiborcz, Matolcsy, Mészáros családokat, valamint azokat a famíliákat nem soroltam fel, akik néhány év leforgása alatt szembeszökően megtollasodtak) kívül van még ebben az országban pármillió olyan család, amelyik nehézségekkel küzd, nem tudják taníttatni a gyerekeiket, de még a gyógyszereiket sem képesek kiváltani sok esetben. Ha már az a néhány család, amelyik ilyen istenáldotta tehetségeket adott a honnak, akik ügyesen megtollasodtak, esetleg jól lakott, ideje lenne a többiekről is elgondolkodni. Nem adományok és alamizsnák formájában, hanem elsősorban munkahelyek, emelkedő bérek, infrastruktúra, szociális biztonság, az oktatás fejlesztése, tehetséggondozás, ösztöndíjprogramok keretében.
Borsodi
@verőce21: Igaz a forint nagyon erős most,1 szaros angol font 380ft Egy barátom most ment Angliába dolgozni egy hónapja és azt mondta soha többé nem jön haza. Gondolom igen rossz lehet ott.
verőce21
@Borsodi: Az angolok pedig mennek Ausztráliába! Ironizálsz, mert nem tudod, hogy az angol font 1962- ben is csak 363 Ft volt!
Egy dollár, ugyanakkor pedig 33 Ft! Ezt is vesd össze!
Borsodi
@verőce21: A forint mennyi azt vesd össze és sírjál,mert akinek dollár frank euró van a kezében az még tud vásárolni de a forintot már a szlovákok is leszarják.Ha belegondolsz,hogy Budapesten mennyi a lakás négyzetmétere akkor egy éves kereset is kevés lenne sok embernek,hogy 1 négyzetmétert kifizessen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.