Van olyan gyógypedagógus, aki hat év egyetem és négy év gyakorlat után 144 ezer forintot visz haza.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Rossz pályát választottak. Mészáros egyetem nélkül napi 144 milliót visz haza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Mint az egészségügyben. Adtak fizetésemelést, de elvettek pótlékokat, és örülhet a dolgozó, ha nem lett kevesebb a bére, mint béremelés előtt volt.
Nessy
@Macskaszem: Volt, aki komoly 5 forintos emelést kapott a kórházban.
solidedge
Rossz pályát választottak. Mészáros egyetem nélkül napi 144 milliót visz haza.
Clavigo
Massziv fitymasz szavazóréteg,,,,,,,,,Mindig,minden alkalommal ,,mindenkit cserben hagytak...( Galloné majd egyeztet,,,,) Szívjátok le a Gazdaállatot,,meg az illetékes minisztériumàt,,a portásig...Oszt jó napot...meg boldog karácsonyt...
Jozefina
"Korábban mindkét nagy pedagógus szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is tiltakozó akciókat és sztrájkot helyezett kilátásba, ha a kormány nem rendezi a pedagógusok helyzetét."
Szerintem ezek mid gittegyletek!!! Évek óta arra várnak, hogy a kormány rendezze a pedagógusok helyzetét!!! Már régen az után kellene a tábláikat mutogati a diákokkal egyetemben!!! De lusták és megalkuvók!!!
Macskaszem
@Jozefina: Lehet, hogy lusták és megalkuvók, de közben félnek is, mert orbán nyilvános beszédben helyezte kilátásba a bosszút.
tudode
A legjobb szakMA politiKUSNAK lenni azzal együtt, hogy életveszélyes üzem!
.
Ahhoz képest, hogy 1990-ben a képviselők tiszteletdíja az átlagbér háromszorosa volt, ma már a csillagos ég a keresetük:
.
---- 1990-2013-ig
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
----- 2014-től
.
www.parlament.hu/documents/10181/1346723/kepviseloktiszteletdija+2017.pdf/d1888628-1c82-4a0c-a15e-22b353382897
.
Úgy kotlanak az Ország Házában, hogy ALKOTMÁNYOS VÁLSÁG VAN, de magukról gondoskodnak
.
---- alkotmányos válság magyarországon
.
Nagyjából 190 000 találat (0,34 másodperc)
.
www.google.com/search?q=alkotm%C3%A1nyos+v%C3%A1ls%C3%A1g+magyarorsz%C3%A1gon&oq=Alkotm%C3%A1nyos+&aqs=chrome.4.0j69i57j69i59j69i60j69i59j0.7212j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------
.
Valójában már a KUKÁNAK nyomják a sódert, és még egy kicsit, nagyot zsibiznek is
.
www.google.com/search?q=NER+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER+tagok+lop%C3%A1sai&aqs=chrome..69i57j35i39.8967j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Na ehhez kell VASTAGBŐR mindazoknak, akik akár egy gombostűt lenyúlnak a KÖZÖSBÜL!
Commenter
Az egyik multinál egy eladó, pénztáros 300.000 Ft felett visz haza.Nem kell ide értelmiség, elég egy szakma majd Pölöskei Gáborné Áder Annamária és Palkovics jól átrendezik az OKJ-s szakképzést is, ahogy takaró a történelem és irodalomoktatást.
nezelodo
Hej pedig hányszor eladták Göbbelsék azt nyamvadt kis fizetésemelésüket! Krumpli néni meg kapkodja a fejét Bivalybasznádon hogy "ezek a bunkó diplomások mán' megint fizetés emelést kaptak, pedig tegnap is, meg tegnapelőtt is emelték nekik"!
verőce21
@Commenter: (17:21) Érthetetlen, miért méltatlankodsz? Mikor érte meg Magyarországon - az orvosi- és jogi egyetemen kívül -, más felsőfokú képesítést szerezni? Tudtommal sohasem.
Már az 1970-es évektől kezdve, egy szakmunkás képesítés, két egyetemi diplomával ért fel! Legendás volt a víz-, gázvezetékszerelő férj-szakácsnő feleség páros gazdagsága és sikeressége. A tanulás, a technikusi képesítésig érte meg, mert ezeket még futtatta a pártállam. Ezek voltak a 70-90 évek közötti gazdasági elit.
Ma már ugyanitt tartunk. Csak hozzájuk jött még az OKJ-s számítástechnikai szakember...
Tovább is van mondjam még? :)
Commenter
@verőce21: Azért méltatlankodni még lehet. Szerintem nincs ebben semmi vicces. Szóval szerinted, soha nem érte meg tanári, közgazdászi, mérnöki, állatorvosi és más egyetemi/ főiskolai képesítést szerezni? Mert nem csak orvosokból és jogászokból áll a világ. Le lehet persze sajnálni mindenkit aki nem a fidesz évfolyamán vagy nem kásler egykori intézményében dolgozott.Gyorstalpalók mindig voltak és lesznek,ehhez most újra itt a pártállam, valóban bár ti szabad demokráciának látjátok. Annyi a különbség hogy most nem Moszkvában tanulnak a pártállam emberei és gyerekeik, hanem magyarországi vagy külföldi magániskolákban és szüleik vélhetően nem szakmunkásoknak szánják őket. Nem értem, miért nem jó a gyerekeiknek is ez az általuk még "jobbá" tett rendszer. Az új pártállami egyetem is megvan már: a nemzeti közszolgálati egyetem,te is oda jársz? A tandíjakat az átlag úgysem tudja már kifizetni, a szülők másod, harmadállásban is dolgoznak, az egyetemista is dolgozik, tanulás mellett.Tovább is van a lerohasztott oktatásügyben ahol már érdekképviselet sincs, a szakszervezetek pont azokért nem tesznek semmit, akiket leginkább képviselniük kellene.
Lesz itt még színdarab is orbánról, ahogy javasoltad. A megfakult hazug képkocka meg fut tovább a Szigeten is, milliókért. A modern világ meg rohamléptekkel hagy le bennünket, mi meg ott állunk jogállamiság tekintetében az afrikaiak mögött. Szép teljesítmény, talán egyik kontinens sem adott annyi diktátort a világnak, mint a fekete...
kereső
@Commenter: És most fogják szétverni az okj -s szakképzést. Valami más lesz helyette- hogy mi még ők sem tudják.Igy már teljességgel annyi lesz a felnőtt szakképzésnek.A világ hanyatló felén meg az élethosszig tartó tanulást propagálják. Hát nem hülyék- mármint ott a halódó,és hanyatló nyugaton.
csak úgy....
@verőce21: látom,- napok óta semmi értelmeset,hasznosat nem csinálsz,mint itt gátlástalanúl baromságokat firkálsz a falra... :) ebböl is meg lehet élni magyarországon?
verőce21
@Commenter: (19:10) "Szóval szerinted, soha nem érte meg tanári, közgazdászi, mérnöki, állatorvosi és más egyetemi/ főiskolai képesítést szerezni?" - pontosan úgy, ahogy írod. Soha nem érte meg. Csak a nemzet napszámosai lehettek! Persze, hozzá kell tennem, tisztelet a nagyon kevés kivételnek!

Azok a pénzügyesek, akik bankoknál, biztosítóknál tudtak megragadni, vagy pl. a statikusok, talajmechanikusok - akiknek soha nem parancsolt semmiféle hatalom...
papa.49
@kereső: Jól látod igaz a OKJ. képzés nem volt a képzés csúcsa de adott valamit, amihez a fütyisz ODABABRÁL az már utána semmire nem lesz jó !!!
kereső
@papa.49: azért voltak, nagyon erős okj-s akkreditált képzések , nem mind volt gagyi- aranykalászos gazda szinvonalú.A legtöbbje azért a szakmát megtanitotta-most lesz helyette valami más- bármi, csak ne az ami eddig volt.Hogy xar lesz? Nem számit. Ha valaki szakmát akar váltani felnőtt- félig felnőtt fejjel, ezután nehéz lesz- és azt is csiripelik a jómadarak, hogy sokkal drágább lesz minden oktatási forma.
kereső
Kedves,és tisztelt pedagógusok! Először is rúgjátok ki a szakszervezeti vezetőiteket- válasszatok olyanokat, akiket a kormány nem tud megvenni kilóra- és álljatok fel egyöntetúen a jogaitokért. Mindenkit úgysem rúghatnak ki.nem igaz? Anno, többeteknek kellett volna csatlakozni a kockásingesekhez- mert az rólatok is szólt, nem csak a diákokról.
papa.49
@kereső: Lehet az én szakmámban dolgoztam együtt olyan szakival aki így végzett, nem állítom, hogy nagyon gyenge volt de a tudása mélyéről az ELMÉLET HIÁNYZOTT LEGJOBBAN !!!
Vagyis a munkafolyamatát tudta, nem hogy miért kell azt úgy csinálni ahogy kell azt már nem, persze tudom nem vagyunk egyformák, én pl. konkrétan olyanokra gondoltam, mint az adott vill. telj. hez tartozó vezeték keresztmetszet kiszámítása, vagy egy hosszú betáplálás esetén a a keresztmetszet kiszámolása feszültség esésre !!!
Commenter
@verőce21: A nemzet napszámosai egyelőre a jelenlegi hatalom által azzá degradált emberek- akik közmunkások lettek azemberminisztérium végtelen hozzáértése, humánuma révén. Tévedésben vagy, pl. az állatorvost illetően, mert a magánosított állategészségügy miatt többet keres mint egy állami kórházban dolgozó humán orvos! A miniszterek, képviselők milliós fizetései csak azért mert ott ülnek a Parlamentben annyi amennyit megszavaznak maguknak szerinted ez rendben van hogy a pár általánost végzett képviselő meg mondjuk a közgazdász, orvos, állatorvos képviselő ugyanannyit kap? Teljesítményaraányos a miniszterek fizetése? Nem. Mit is tett ezért az országért ez a kormány?
Commenter
@kereső: több olyan külföldiről is tudok aki idős, vagy idősebb korában szerezte meg a többedik diplomáját. Az OKJ-s képzést is természetesen szét kellett verni, mert az eddig még valahogy működött, most már a szakképzést is egyre szűkebb, pénzhez, korhoz és iskolai keretek közé szorított módon határozzák meg, elvéve sokaktól a tanulás, és/vagy egy új lehetőséget, nehogy már ki tudjon későbbi életkorban is tanulni egy olyan szakmát ami ú kezdetet, jobb életet is jelenthet. Amihez hozzányúlnak annak vége.
Sámannus
Ne sajnáltassátok magatokat puhányok! A pohos most van állítólag szabadságon, és Putyin dácsájában járja a guggolós táncot. Gondoljátok hogy értetek is ropja, mire hazajön Olyan lesz mint Paudits Béla.Nem győzi majd zabálni a csülkös babot, amit Szili főz neki. elftársnő főz neki
verőce21
@Commenter: (20:26) Az orvost írtam, azzal kezdtem. Vagy az állatorvos nem orvos?
A skandináv nyelvtanár az nem orvos pl. :)
kokopelli
@papa.49: ...amikor az un. "jó szakinak" azt a feladatot adtam,hogy nézzenek utána a fázisjavító egységnek,
mert valami van a "cos.fi"-vel,és az sokba kerülhet a cégnek,kiderült,hogy a "jó szakik" csak a 20-25 éves gépe-
ket tudják megbuherálni! Villanyszerelők voltak a lelkeim! Pár hasonló volt a műhelyben,és hangoskodtak is a fi-
zuemeléskor!A napi "trott"-ba beleszokva,nem is érdekelte őket a változás!A motto az volt,hogy mi a f@ß-t akar
ez a fiatal "mitugrász"!!
papa.49
@kokopelli: Nem vagyunk egyformák, nekem több hivatalosan elvégzett szakmám van vill. szer, rádió,tévé műsz.
érintésvédelmi mérő, szárító gépkezelő, gázolajra,gázra, gáz kész. szerelő, a gázos targik javításához és targonca szerelő. Nos én szeretem mindet még ma is.
Aki Én
@solidedge: Hallani olyanokat, hogy az orbáni vagyon napi 600 milliót termel. Ami nem lehetetlen, hiszen a 2016-ban hivatalosan!!! 100 milliárddal bővülő vagyon is napi 274 millió. Ha hozzáadjuk a többi stróman vagyonát és az azóta felhizlalt vagyont, akkor nem is irreális.
Clavigo
Vazzze,,,,,még szerencse,,hogy csak a fizetésért aggódnak...Azt,,hogy mit,hogyan tanítanak,,az már qrvára nem érdekli őket... De majd egyeztetnek...megint,,,oszt jó napot.
Aki Én
@verőce IQ 21: A sok butaságnak amit idehordasz, semmi köze ahhoz a tényhez, hogy a pedagógusok többsége sincs megfizetve. Itt bárki jogosan panaszkodik vagy kritizál, te vagy az első, aki buta mellébeszéléssel és hazugságokkal, betanult propagandával elkezded védeni a felelősöket.
Commenter
@verőce21: A több diplomás skandináv nyelvtanár lehet orvos vagy állatorvos is, bár ott nincs szükség másod vagy harmadállásokra mert az első szakmájában is úgy meg van fizetve, hogy gond nélkül megél belőle.
kokopelli
@Aki Én: Természetesen megérte '89 előtt is a felsőbb iskolai végzettség! Ezt tagadták azok, akik hülyék vagy
lusták voltak! Miért voltak olyan látogatottak a technikumok, a főiskolák és az egyetemek esti tagozatai? Az e-
gész század rosszul lép,csak egy pár kripli rendesen? Az irígység és a lustaság veszélyes társak!(a két tesóm-
nak és a két sógornőmnek nem volt mit a sírba vinnie,csak az aranyigazságaikat a felső oktatásról !
verőce21
@Commenter: (17:07) No, meg még nem is mondtam: a jogra lehet du. 2-kor bemenni, a nyelvszakokra már 11-re be kell érni. És úriember 11 előtt nem kel fel! :)
Commenter
@verőce21: egy magyar narancsos nemes egész nap fel sem kel. Dőlnek az óvodában a fák Verőcén, ezt észrevetted?
verőce21
@Commenter: Azért vagyok ilyen járatos a fapótlásban. Észrevetted?
verőce21
@Commenter: Nagy óvatosságot igénylő feladat hajókhoz fát választani.
Főleg, hogy tutajoknál komolyabb hajóid vannak! :)
Commenter
@verőce21: valóban, nehogy léket kapjon a narancsos jacht...lehet. hogy jó széllel kell menned majd francia partra...
verőce21
@Commenter:(20:04) Honnan tudod, hogy "Dőlnek az óvodában a fák Verőcén"?
Commenter
@verőce21: a rókáktól. Van itt épp elég.
Lepényleső
Az cirka 10 év? Van aki 40 év,igaz munka után,szeretne ennyit haza vinni? Ráadásul
neki nincsen három hónap szabi,s 10 év múlva az előzőt kiröhögi? Előtte ezt nem lehetett
tudni? Tudni ha mégis lehetett,más hivatást el nem érhetett?
verőce21
@Commenter: Olyan bölcsekkel én itt nem találkoztam.
De van itt mindenféle kétes múltú... Ismerős ez a típus. Tíz éve mindenfelé látom, amerre járok. Van belőlük a Riviérán, a Lidón, Chamonix-ban. Mind a tengerre, a havasokra néző szobákban laknak, balkonnal. Menüt nem esznek, külön fogják nekik a halat, üvegmedencében. Nyelveket nem tudnak. (Vannak, akik ezeknek írják a könyveiket.)
Van egy nagy tehetségük. Értenek hozzá, hogy jól szolgálják ki őket...
menekült
@papa.49: tegnap, 11:56
Látod, az a baj, hogy ennyi szakmád van. Ha csak gázszerelő maradsz, mára már lehet, hogy milliárdos lennél. :DD
papa.49
@menekült: Ez tulajdonképp csak 3 szakma, mert egy része csak szakágak, mert pl. a vill.szer. tartozik at ÉV. mérő, az rádió,tévé műsz. meg a targik elektronikájának javítása, a targi szer. meg kellett a gázkész. szer. mert különben nem javíthatod a gázos targik gázellátó berendezéseit !!!
Én még nem éreztem, hogy hátrány lenne a szaktudás, a hiánya viszont ORDÍTÓ !!!
Ma itthon az a divat a pék cipőt gyárt, a suszter gázt szerel, és a majdnem jog-ász törvényeket ,,alkot,, olyan ,,fosgránit,, szilárdságúakat, amit többször módosítanak, mint gatyát, bugyit váltanak !!!
De értem a tréfát, csak egy baj van túl régen születtem !!!DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Commenter
@verőce21: itt a narancsosoknak már a Balaton a saját riviérájuk. Dőltek a fák ott is. Kivágnak minden fát, el is lopják, felégetnek mindent.
Commenter
@verőce21: igen verőce persze, és Dom Perignonban, meg Veuve Cliquotban fürdenek.
verőce21
@Commenter: Én ismerek jobb pezsgőfürdőt is! :)
Commenter
@verőce21: Narancsleves Törleyt öntesz a jacuzzidba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.