Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sportmúlttal nem rendelkező elnöke megtiltotta, hogy Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardvívó adja át az érmeket Áder Jánossal együtt a budapesti világbajnokságon a vasárnap esti férfi kardfinálé után – írja a Népszava.

Megtiltották a kétszeres olimpiai bajnok magyar vívónak, hogy Áderral együtt adja át az érmeket a budapesti vb-n
Fotó: MTI-Kovács Tamás

A lap szerint Manolisz Katsziadikisz, a nemzetközi vívószövetség (FIE) görög főtitkára azt mondta, hogy az MVSZ elnökének nincs joga ilyet kérni, de a FIE nem szeretne botrányt, ezért arra kérte Szabót,

a békesség érdekében ne vegyen részt a díjátadón.

Szabó Bence helyett így Jacek Bierkowski, az egykori lengyel kiválóság adta át az érmeket Áderral.

Szabó Bence emlékeztetett, a protokoll szerint az egyik díjátadót a rendező ország, a másikat a nemzetközi szövetség jelöli (ez utóbbi vonatkozott volna rá). Csampa Zsolt döntésével a FIE elnöke szembesítette, ezt Szabó jogtalannak érzi. Bár Katsziadikisz felajánlotta neki, hogy "kiharcolja", hogy mégis ő adja át az érmeket, a kétszeres olimpiai bajnok ebbe nem ment bele.

Mondtam neki, engedjük el a történetet, nem érdemes balhézni egy egyébként sikeres hazai rendezésű vb-n

- idézte a Népszava Szabó Bencét, aki amiatt is szomorú, hogy Magyarország megítélését is rontják az ilyen ügyek.

A vacsoránál arról beszélgettek a FIE tisztségviselői, hogy a magyarok ilyenek, egymást szúrják hátba

- mesélte, hozzátéve, Csampa Zsolt (akinek sem sportolói múltja nincs, sem idegen nyelveket nem beszél) azért gyűlölködik ellene, mert tudja, hogy jövőre Szabó Bencével kell megküzdeni az elnöki tisztségért.

Szabó Bence kardvívó 1988-ban Szöulban csapatban, az 1992-es barcelonai olimpián pedig egyéniben nyert aranyérmet.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kiafaszomezacsámpásgeci, hogy ő megtiltson egy kétszeres olimpiai bajnoknak, hogy ott legyen ???
Véleményem szerint a Szabó Bencét nem ilyen szarjancsiknak kéne korlátozni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@papa.49: @papa.49: Gonoszak vagytok.
Bár ez aKossuth tér, az ott jelenlévők szinte legtöbbjére kezd igazzá válni vagy már 29. éve igaz.
Na, kire gondolok a 29.-kel? A helyes megfejtő...
Kookas
@papa.49: bottal?inkább csákány nyéllel!!!
Levendula
"csampa 1997-ben lépett be a Magyar Demokrata Fórum ifjúsági szervezetébe, az Ifjúsági Demokrata Fórumba, ahol az 1998-as országgyűlési és önkormányzati választások aktivistája, a helyhatósági választások idején józsefvárosi kampányfőnök. 1998 szeptemberében beválasztották az IDF Országos Elnökségébe, ahol 2002-ig alelnök volt. 1998-ban csatlakozott az MDF-hez. 1998. októbertől az MDF józsefvárosi frakciótitkára. A demokrata fórum budapesti választmányában 2000-2002 között alelnök, Józsefváros képviselője. 2000-ben az országos választmány és a VIII. kerületi MDF-szervezet elnökségi tagja lett. Az 1998-2002-es ciklusban a józsefvárosi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának tagja és az Országgyűlés társadalmi szervezetek állandó bizottsága mellett döntés-előkészítő külső szakértői munkát végzett.

A 2002. évi választásokon az MDF színeiben jutott be a parlamentbe. 2002. május 15-től az ifjúsági és sport, valamint a honvédelmi állandó bizottságokban dolgozik. 2004. június 21-én csatlakozott a pártban Dávid Ibolya ellenpólusát képező Lakitelek-munkacsoporthoz. Ugyanazon év november 8-án több társával együtt kilépett az MDF frakciójából, függetlenként folytatta képviselői munkáját.[2] A következő két országgyűlési választáson már a Fidesz színeiben szerzett mandátumot...

2012 júliusában a Magyar Vívószövetség elnökének választották..."
Sámannus
Hogyan is lehetne az őrségben punnyadó KE együtt fáradhatatlan sportemberrel. Nem is hisszük el, hogy a sportesemények nézése mennyire megviseli az emberek szervezetét. Janó az élő példa, hogy ezért a teljesítményért jár az elnöki titulus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.