Közleményükben azt írják, mindenkit tájékoztatnak, hogy a munkaidő és betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gusztustalan az Intézet válasza!!!
A vidékről hajnalban vonattal érkezők mit csináljanak??
Normális, emberhez méltó körülményeket kellene biztosítani az ostoba kifogások helyett!!
Mellesleg (tudomásom szerint) sorszámot is osztanak és nem mindegy, hogy valaki mikor kerüljön sorra!
Esetleg ha a behívások időpontra történnének (ami nem nagy erőfeszítést jelentene) akkor nem kellene kora reggeltől ott várakozni annak, aki kb. délután 3-kor kerülne sorra.
A folyosok nem légkondicionáltak, a tömegtől alig lehet levegőt kapni, akiknek nem jut a fal mellett ülőhely, azok próbálnak mozogni. Nem emberi állapotok!!!
vacsi
"mindenkit tájékoztatnak, hogy a munkaidő és betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik."
Tegyük fel, odamegy az áldozat fél 8-ra, amikor már 200-an várakoznak a sötét, mocskos folyosón. Megy a sorszámosztáshoz, ott már előtte mindenki kapott sorszámot, aki hajnali fél 5-től várt. Rohan a pulthoz, ahol
- vagy a sorszámosztóhoz küldik, vagy
- ők adják ki a 201-es sorszámot
Ezt a kórházvezetést, úgy, ahogy vannak, ki kellene tenni az utcára, szó szerint! Gazemberek! Ma már a legpitibb vizsgálatra is telefonon lehet időpontot kérni, bárhol az országban! Pont itt nem, ahol súlyos betegek várakoznak az életmentő kezelésre?! Vagy talán éppen azért?
Nessy
Akik távolabbról jönnek vonattal, vagy busszal, vagy munkába menet a hozzátartozójuk elhozza, azok már jóval korábban oda érnek, Ergo aki utánuk érkezik már magasabb sorszámot kap. Ez máshol is így van. Viszont a beteghez méltó várakozási lehetőség, a jól szervezett, gördülékeny munkamenet már az intézményen. ha tudja a beteg, hogy biztos sorra kerül, ha kilenckor érkezik is, akkor jönne későbbi vonattal, busszal. Ha tudja, hogy biztosan sorra kerül, ha csak a recepció ad ki sorszámot amivel nem lehet csencselni,ha kényelmesen le tud ülni egy padra, vagy székre,biztos, hogy türelmesen megvárja a sorát.
Máshol is előfordul, hogy az ember rendszeresen jár kezelésre, amire rámegy a félnapja, de jól szervezett a bejelentkezés, a különböző vizsgálatok egymásutánisága, van annyi hely, hogy emberi módon lehet órákat várni, ott nincs vita, egy hangos megjegyzés, az ismerős betegek meg vitatják az élet dolgait, és mindenki tudja, hogy el lesz látva.
Nessy
@vacsi: Vannak esetek, amikor az időpont napra szól, és valóban a betegfelvétel által ,érkezési sorrendben adott sorszám a meghatározó. De miután a sorszám a kontrollra jelentkezés dátumát tartalmazó előző ambuláns lapra van ráírva, nem lehet vele variálni. Az orvosok tudják, hány beteg ellátása lehetséges, annyit hívnak arra a napra. Ugyanis a kemo rendszeres kezelés, előre tudható hány beteg kaphat aznap, és hány új beteg kapott arra a napra időpontot.
vacsi
@Nessy: Kösz a választ, így jobban érthető. De azt nem értem, hogy a várakozás óráit miért nem lehet tisztességesen eltölteni, erre lehetőséget kellene biztosítani. Mint ahogy az is megoldás lehetne, ha mondjuk, akár előző nap is értesítenék azokat, akik másnap előre láthatólag nem férnek be az ellátásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.