Az Országgyűlés Hivatala fizette, méghozzá a a KDNP-frakció keretéből azt a 2,7 millió forintot, amelyben Semjén Zsolt és Harrach Péter kereszténydemokrata pártvezetők szentpétervári utazása került, hangzott el az RTL Híradójában.

Adóforintokból utaztak a KDNP-s politikusok feleségeikkel

Egy háromnegyed órás protokoll-látogatás után az egész hétvégét Szentpéterváron töltötték a KDNP politikusai feleségeik társaságában. A teljes delegáció ötfős volt: Semjén Zsolt, Semjénné Menus Erzsébet Gabriella, Harrach Péter, Harrach Péterné Nagy Csilla és Ujvári Sándor utazott.

Most az Országgyűlés Hivatal megerősítette az RTL Klubnak, hogy közpénzből fizetett útról volt szó.

Szentpéterváron fejenként tízezer rubellel, vagyis ötször negyvenötezer forinttal fogadta a KDNP vezetőit a VIP-váróban a főkonzul és az első beosztott, majd a főkonzulátusnak köszönhetően egy kisbusszal utaztak be egy ötcsillagos szállodába, a Corinthiába.

Semjénék találkoztak Szergej Szolovjov első alelnökkel és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető-helyettesével, ez volt az eseményről készült egyetlen hivatalos fotó, ami Semjén Facebook-oldalára is kikerült. A 45 perces látogatással a hivatalos út véget is ért, azonban a delegáció vasárnapig Szentpéterváron maradt, és többek között városnézésen, kirándulásokon és sétahajózáson vettek részt.

Mindez Hollik István szerint nemcsak etikus, hanem:

ez a bevett gyakorlat.

(Kép: MTI)

Forrás: index

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Bevett gyakorlat,nálatok de sehol máshol a világon! mi már annyira jól állunk közpénz elherdálása nem számít!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hollik mester feltáró vallomása

akár frappáns válasz is lehetne Vásárhelyi kérdésére

Kivételesen nem két hírt állítok egymás mellé fizikai közelségük okán/ürügyén, látszólag csupán annyi a közös bennük, hogy mindkettőt ma reggel olvastam.
Hollik István nyilatkozott annak kapcsán, hogy az RTL Híradójában beszámoltak róla, hogy aAz Országgyűlés Hivatala fizette, méghozzá a a KDNP-frakció keretéből azt a 2,7 millió forintot, amelyben Semjén Zsolt és Harrach Péter kereszténydemokrata pártvezetők és családjuk szentpétervári utazása került.
A derék párt-csinovnyik szerint: „nemcsak etikus, hanem: ez a bevett gyakorlat.”!
Nos hogy ez náluk egy jól bejáratott szokás – mint tudjuk Őfeneségének az a szokása, hogy magán-repcsikkel megy meccset nézni – kétségtelen tény, s a nyitott szemmel „közlekedőknek” egyértelmű. Azonban az, hogy ez már a kanonizált etika része lenne??? Sajnos ez sem zárható ki!
Nos ez jól kvadrál Vásárhelyi mai dilemmájával: „az Onkológiai Intézetben órákon keresztül a lépcsőházban sorban álló, kemoterápiás kezelésre váró betegek közül vajon hányan vannak, akik újra és újra a Fideszre szavaznak?! ”
desir62
Remélem a Gulagot is meg látogatják, ahova kerülnek.
CsipkeRózsa
A Kövér által megbüntetett ellenzéki képviselők által befizetett összegek is befolyhatnak az ilyen utazási-nyaralási kasszába.
csak úgy....
csak nem a leningrádi levéltárban tárolt,komprommitáló aktáikér mentek a fijjuk?
vaskos dossziék lehettek,ha köllött az asszonyka is...
RonaGyuri
S még el is büszkélkednek vele

Tömjény Sónyiék megindokolják a kirándulásukat

Pontosabban kifejtették, hogy „az ügyben összességében hazudik a média.”. A meglehetősen zavaros Szt.Pétervár-i kirándulás (mondjuk a moszvai kirándilás eredményei indokként) kapcsán elhangzottakból is kilóg az a kijelentés, hogy: „igyekeztek a feleségeik költségeiből a szokásoknál is többet maguk fizetni”! Amin azért lenne mit csámcsogni, hisz nem tudjuk pontosan, hogy ártunk és qurmányunk berkeiben mennyi is a szokásos, ha magaddal viszed a partneredet.
Számomra azonban a következő okfejtés az igazi gyöngyszem, amivel ezt a visszafogottságot példázni akarták: „A repülőn a politikusok első osztályon utaztak, a feleségeik viszont turistán”!
Nos ezen aztán valóban van némi elmélkedni való:
Ki fizette a feleségek jegyének árát? Ha az országgyűlési hivatal, akkor nem túl nagy igyekezet, ha ők maguk, akkor maguknak spóroltak!
Ami pedig azt a tényt illeti, hogy míg a feleségeik a turistán szorongtak, ők az első-osztályon terpeszkedtek sokaz, nagyon sokat elmond az ő alapvető mentalításukról! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.