A honvédség tűzszerészei sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél – közölte a fővárosi kormányhivatal pénteken, valamivel dél előtt a honlapján.

Kiemelték a bombát a Városligetnél, újraindul a forgalom

Hatástalanított, elszállításra váró második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbomba a tűzszerészek teherautójában a Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésnél 2019. július 26-án. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei hajtották végre. A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében mintegy 500 méter sugarú körben rendelt el a rendőrség kiürítést, ez a VII. és a XIV. kerületben összesen mintegy 3500 embert érint. A két kerületben kijelöltek egy-egy befogadóhelyet is. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső területen, egy zárt építkezésen találták korábban a rombolóbombát.

A környékbeli utcák lezárását feloldották, megindulhat a forgalom, a lakók visszatérhetnek a lakóhelyeikre. A BKK járatai hamarosan a megszokott útvonalon közlekednek – írta közleményében a kormányhivatal.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A 3. kétajtós szekrény a helyére került a megfelelő helyeken és élesítve is van !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.