A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzatot, hogy a napokban kihelyezett új parkolóórákat hagyja lezárt állapotban, különben a párt a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlva megakadályozza a használatukat – közölte a párt alelnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Előd: a Mi Hazánk kész megakadályozni a fővárosban kihelyezett új parkolóórák használatát

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Novák Előd azt mondta, nem tűrik, hogy a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzat "sunyi eljárásban" 1356 új parkolóhely fizetőssé tételével bővíti a "hivatalosan is veszteségesnek nyilvánított parkolási maffiát".

Az intézkedéssel a Bartók Béla úton, a Műegyetem rakpart teljes részén, a Fehérvári úton, a Bocskai út jelentős részén és a Villányi úton fizetős lesz a parkolás – ismertette.

A XI. kerületi önkormányzat honlapján korábban – elmondása szerint – elrejtve az volt olvasható, hogy ezeken a helyeken nyár végén teszik fizetőssé a parkolást, a már kihelyezett parkolóórákon viszont, filctollal feltüntetve, augusztus 1. szerepel.

Az alelnök úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy a parkolóhelyek fizetőssé tételét nem hirdették meg tisztességesen, a lakóknak a hivatalosnak tűnő, filctollal felírt augusztus 1-jei dátumból kell értesülniük a változásról.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte továbbá azt is, hogy az önkormányzati választások előtt ilyen, hosszú távú döntéseket hoznak.

A Mi Hazánk bízik benne, hogy a választások olyan változást eredményeznek, amellyel véget vethetnek a "parkolási maffiának" – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy bár tavaly 650 millió forint bevétel származott parkolásból, a XI. kerületi önkormányzatnak még így is több mint 100 millió forintot kellett költenie a rendszer fenntartására.

A parkolási maffiát nem bővíteni, hanem korlátozni kellene, az önkormányzatoknak pedig a lakosságot törvényileg megillető, szükséges mennyiségű parkolóhelyeket kellene építeniük – vélekedett.

Hozzáfűzte, a korábban ingyenes parkolóhelyek fizetőssé tétele nemcsak a gépkocsi-, hanem a lakáshasználatot is korlátozza, mivel este hat óra előtt csak korlátozással lehet vendéget fogadni, és nehéz helyzet elé állítja az albérletben élőket is.

MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Hát igen..a parkolóórákkal még nem is lenne baj, hanem a körülmények...a kosz, az éles járdaszegély (miközben tábla jelzi, hogy járdára ugratva kell fél kocsihosszal parkolni), a parkolóórák sem a lebiztosabb üzemű müszaki csodák( Ulászló utca elején láttam küzdeni a versenyzőt)...vagy kedvencem a Szabolcska Mihály utca...

ezekkel mind televan a tököm, és ezért parkolok az ALLE-ban.

hajrá Mi Hazánk...mert ez a kerület is a mi hazánk...
man at work
Mi vagyunk mi, ti vagytok ti.
Kik a hülyék, mi vagy ti?
Sámannus
Seggfejkém tudod milyen ott a levegő? Az a díszpinty ruhád olyan lenne, egy hét múlva mint a kéményseprőnek. Inkább azt pofázd el, hogy kellene a forgalmat jobban elterelni.
Jozefina
Az egész fővárosi prkoló maffiát tarlóssal együtt el kell zavarni!!!
Desischado
A mi hazánk, na az isten mentsen meg tőlük! A parklás fizetőssé tétele helyett meg parkoló helyeket kellene építeni! De mint tudjuk, meseországban száz bőrt is lehúznak az emberektől, pl, lásd a bankolás.
nevemnick
Na b+, elfogytak a migráncsok, erre ezek az izék meg a parkolóórák ellen harcolnak?
Kész cirkusz...
papa.49
Kérdés a fütyisz szervezte meg ezt a kotonszökevény háborgását ???
Kiderül ha tényleg elbasznak egy, két órát, ha lesz bünti rendes akkor nem a fütyisz feladatot hajtották végre!!!
jesz
@papa.49: itt minden mindennel összefügg...jobb is talán, hogy nem látunk a függöny mögé.

:-)
papa.49
@jesz: Én mindig NAGYON SZERETTEM TISZTÁN LÁTNI A MIÉRTEKET, ennek megfelelően sokszor rá is basztam rendesen, mert a mélyben mindig kiderül, hogy a GRÁL LOVAG, CSAK EGY TETVES CSIRKEFOGÓ !!!
jesz
@papa.49: hát ez az...de a tájékottsághoz hozzátartozik a mélység is...ott aztán van minden, néha én is bánom, minek nézem, vagy olvasom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.