Szabadság miatt több szakrendelésen sem fogadnak betegeket az országban, Kazincbarcikán például két hónapig szünetel a belgyógyászati szakrendelés – tudta meg az RTL Híradó.

A nyári szabadságok miatt mindenhol szünetelnek a szakrendelések

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A kórház Facebook oldaláról kiderül, más szakrendeléseken sem jobb a helyzet, van, ahol hetekig nem fogadnak betegeket – feltehetően azért mert nincs helyettesítő orvos – írja az RTL.

Nem fogadnak betegeket az egynapos szemészeten és a kardiológián is alig lesz rendelés. A televíziónak nyilatkozó helyiek szerint ez nagyon megnehezíti a betegek életét.

A gyöngyösi kórházban is hasonló problémával szembesülhetnek a betegek. Egy hete a Népszava írt arról, hogy bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya, mert mindenki szabadságra ment.

Az orvoshiány egyre aggasztóbb méreteket ölt és ez a nyári szabadságolások idején a legszembetűnőbb – mondta az RTL Híradónak Lénárd Rita belgyógyász, az Újratervezés Orvoscsoport tagja.

Az egészségügyért felelős minisztérium úgy reagált: a betegellátás nyáron is folyamatos.

Napi.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nyári szabadság - két hónapig. Aha. Mondjátok csak egyszerűen - orvoshiány.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Nyári szabadság - két hónapig. Aha. Mondjátok csak egyszerűen - orvoshiány.
ágimami
"Az egészségügyért felelős minisztérium úgy reagált: a betegellátás nyáron is folyamatos."

Kívánom, hogy csak 1x élnék át a jelenlegi helyzetet! Persze tudom, hogy rájuk ez nem érvényes, hisz ők magánrendelőkbe járnak, bőven van rá pénzük!!
Azért szégyen és gyalázat, hogy Kazincbarcikán például két hónapig szünetel a belgyógyászati szakrendelés. Sajnos más kórházakban is hasonló helyzet van, pl. Gyöngyösön is és még sorolhatnám!

De sebaj, Magyarország JOBBAN TELJESÍT!!!:DDD
Commenter
Mindenkinél lassan kéznél lehet az Orvos a Családban c. könyv,ha még fellelhető. Talán többet segít, mint a Tízparancsolat, de lehet kérdezni a netdoktorokat is. Ez van. Talán nem kellene polgári engedetlenség címén TB-t fizetni. Persze, itt akkor se változna semmi, hiszen a szakemberhiány és az egyre öregedő, egyre betegebb társadalom a gond.
csak úgy....
propeller.hu/itthon/3440452-garantalt-berminimum-lesz-turizmusban

nekem úgy tünik,hogy az idegenforgalmas miniszter ügyesebb,mint a käsler apó...csak majd szar lesz,mikor a maradék dokik szakácsnak a növérkék pincérnek mennek...
Nessy
@Commenter: Míg más nyugdíjast agitálnak, hogy dolgozzon a nyugdíj mellett, az orvosok csak akkor dolgozhatnának, ha lemondanának a marha magas nyugdíjukról, a kiemelkedő fizetés miatt, amit kapnának. Persze miniszter és képviselő urak esetében nincs ilyen megkötés!
Sok problémát ki lehetne védeni, de ragaszkodnak egy ostoba jogszabályukhoz! Hiába, a hülyeség állampolgári jog, és kormányunk él is ezen jogával, élén a miniszterelnökkel!
Commenter
@Nessy: ez nem megoldás. A nyugdíjas orvos is megérdemli a pihenést, gyógyított már eleget, ahogy más nyugdíjas is dolgozott már eleget. Még az is előfordulhat hogy utolsó éves szakvizsgával még nem rendelkező rezidensek látnak el különböző szakterületeket.
Nessy
@Commenter: Ismerek orvost, aki még szívesen dolgozna. Pl. röntgenes. Akkor talán nem kellene órákat várni a leletre, mert elküldik, valahol, valaki leletez, és visszaküldi. Aztán kinyomtatják, lepecsételik, és végre megkapod. Ez különösen kellemes dolog, amikor egy ideg becsípődés és gyulladás miatt se ülni, se állni nem tud az ember! Mindenesetre nem éppen áldó imát mondtam az egészségügyi fejesekért!
jesz
az egészségügyi tárca szerint a betegellátás folyamatos...

-Vakriasztás már megint... -nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak!
jesz
Kényszerből jártam egy szakrendelőben, ahol a folyosón láttam egy cetlin, hogy vérvétel külön szobában, soron kívül x összegért, röntgen szintén fizetősben azonnal...

Megy minden mint a karikacsapás...
Jozefina
Mindenki dögöljön meg keresztényi alapon!!! De előtte ássa meg saját sírját!!! Ez orbán maffia állama!!!
man at work
@jesz: Te azért vagy rosszabb durbincsnál, mert te komolyan gondolod.
Viszont azért vagy hülyébb durbincsnál (pedig az nem könnyű), mert te azt hiszed, hogy a süketeléseddel megszédíthetsz itt bárkit is, és átállíthatsz a sötét oldalra.
Magyarország egynegyede hülye. Ez van. Ennyit tudtatok összekalapálni. De többet soha!
Én ezt pozitívumnak értékelem - hiába a csalással megszerzett kétharmadotok.
Gauntlet
Hát ez már a rendszerszintű vég jele. Gondolom más ág ugyanígy áll!
Valaminek történnie kell !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.