A jövő évi költségvetés módosítására szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese, hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjakra.

DK: több pénzt az oktatásra és az egészségügyre

Arató Gergely azt mondta: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után. A számok azonban makacs dolgok – jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások. Ez egyaránt érintette az oktatást, az egészségügyet és a nyugdíjakat – folytatta –, a Fidesz kormányzásának legnagyobb veszteseiként említve ezeket a területeket.

A jövő évi költségvetés feléli az ország jövőjét, még nagyobb nyomorba taszítja a nyugdíjasokat annak érdekében, hogy több fedezet legyen a nagyvállalatok profitjára és felesleges luxuskiadásokra – fogalmazott Arató Gergely.

Arra a kérdésre, hogyan ítélik meg, hogy az ellenzéki tüntetések szónokaként ismertté vált Nagy Blanka önkormányzati képviselőségre pályázik, Arató Gergely azt közölte, a tizenéves lány az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, "mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük".

Kép és szöveg: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Cincinntatus: légy szives egy linket- a grafikonról!
Cincinntatus
@kereső: 2018. október 21. 13:45 Portfolio írta: Keresd.
Sámannus
A szociállis népszavazás óta egyre szarabb a helyzet Gyere Ferenc testvér áldjál meg minket, és követünk. Fideszt pedig börtönbe kell csukni, ha népszavazást kezdeményeznek.
Sámannus
@Cincinntatus: Ha gyönyörű közvetítőláncokon keresztül folyik el a pénz, akkor az egész grafikonosdi csak passziózás, és átverősó. a kemény valóság pedig akkor mutatkozik meg, amikor a fidesz homokba dugott fejjel reagál a problémákra.
Azt akarják bedumálni, hogy felével többet költenek, de a valóságban a dupláját lopjál el. A realitás talaján állíthatjuk, hogy a fidesz gambája csak látszat eredményekig nagy, a hazai valóságtól távolodnak a mantráikkal.
A vizitdíj értelme pontosan az volt, hogy a betegek közvetlenül az ellátó helyeket támogatták meg, a fideszpupákok ezt nem tudták lefölözni, ezért kellett szétverni a köztársaságot. Az oktatással is pontosan ez volt a bajuk. Mostanra a napnál világosabb, hogy lopnak mint az állat, ezért rohad szét minden alattunk.
kereső
@Cincinntatus: tegnap 21:42, "Kerestem"!- meg is találtam.Mondjuk nem csak inne szedted az adataidat.
Elfelejted!, (nem csak te), hogy teljesen más lett az E-alap belső struktúrája 2010 után, mint volt ezt megelőzően. 2009-ig az E alapból csak kizárólag egészségbiztositási - természetbeni,pénzbeni(táppénz) -ellátásokat finasziroztak . 2010 után, főleg a nyugdijalap "átszervezése"! után az E alapból fizetik a rokkantási nyugdijakat, és azzal egy tekintet alá eső ellátásokat IS!.
Mivel a nagykalap számaiból nem derül ki, hogy az átcsoportositás következtében valójában mennyi a tényleges E alap!!! szerinti kiadás, ezért aztán nem tartom relevánsnak a summázott ráforditás értékedet. Olyan ez mint, amikor az almát a körtével. Még egy dolog, 2009-hez képest az eü. ráfoditásokból 16%-al nőtt a közvetlen lakossági finanszirozás összege- járulékok( 2011-től +1%-t fizet a bttó bér után a munkavállaló- v.ö. 300.-Ft-os vizitdij), a csökkentett tb. támogatással beszerezhető gyógyszerek köre, a gyógyszergyártók befizetései. Nos akkor mennyivel is nőttek a kormányzat közvetlen eü. kiadásasi 2010-től napjainkig, nominálisan és gdp- hez viszonyitva? A kérdés költői- mert olyan átláthatatlan struktúrár sikerült létrehozni, hogy azon szerintem a kettős könyvelés bajnoka sem igazodik el. Hacsak nincs egy "másik", a tényleges kiadásokat tükröző könyvelés- egy kockás füzetben. Az, hogy a magyar költségvetés átláthatatlan- azaz nem transzparens- nem én mondom, hanem az eurostat, és több más szervezet is. Na akkor mennyi az annyi?
kereső
@kereső: Ja és az egyszerűség kedvéért számolj mindent a jelenlegi folyóáron- a multat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.