Törvénysértő volt az alsóbb fokú bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyezett a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitány ügyében – mondta ki a Kúria hétfőn kihirdetett elvi jellegű határozatában. A konkrét ügyben a kényszerintézkedés változatlan maradt.

Kúria: rács mögött kellett volna tartani a Viking kapitányát

Május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet utazott, és csak hét embert sikerült kimenteni közülük.

Az ügyben vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult büntetőeljárás a Viking Sigyn kapitánya ellen. Az alsóbb fokú bíróságok úgy döntöttek, hogy a gyanúsított 15 millió forintos óvadék ellenében Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és hetente kétszer köteles jelentkezni a nyomozóhatóságon. Ezután kérte a legfőbb ügyész a Kúriát, hogy mondja ki: törvénysértő a bíróságok kényszerintézkedéssel kapcsolatos döntése.

Kép és szöveg: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
"Kúria: rács mögött kellett volna tartani a Viking kapitányát"A fityma csürhét meg már rég el kellett volna zavarni a picsába!!!Akkor az ilyen ügyek nem történtek volna meg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Ez a jogállamiság teljes csődje ! nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal, vagy felül is írja? akkor minek van alsóbb rendű, ha úgyis felülírják?
Eriksson
Pesten van még a fószer, vagy meglógott?
Ha itt van, hívják be, adják vissza neki a lóvét, oszt csukják luxusbörtönbe 08-16h-ig,
A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.
Sámannus
@Eriksson: Tizenöt misi egy szemüveg ára a maffiánál nem éri meg neki a szabadságát. Ismerjék el. hogy csicskáztatják a kúriát is. Ez már csak afféle szalon duma.
Ludmilla
érdekes,a közember számára evidens lett volna fogva tartani egy gyilkost
Eriksson
@Sámannus: Ezért írtam azt, amit. Nincs jelentősége, hogy mit mond a Kúria.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.