Harmincegy illegális bevándorlót találtak Polgárnál egy kisbuszban. Az 54 éves magyar sofőrnek embercsempészés miatt kell felelnie – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétfőn az M3-as autópályán ekáer-ellenőrzésre (áruforgalmi ellenőrzésre) meg akartak állítani egy magyar kisbuszt, a sofőr azonban megpróbált elhajtani vele. Végül Polgár belterületén sikerült megállítani a gépkocsit, amelynek rakterében 29 férfi és két fiú ült a padlón.

A rendőrök igazoltatták a kisbusz utasait, akik közül 29-en afgán, ketten indiai állampolgárnak vallották magukat, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az illegális bevándorlók előállítása és elszámoltatása még tart. A budapesti sofőrt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt hallgatják ki.

Azt, hogy a migránsok melyik állam területéről érkeztek Magyarországra, a rendőrök – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem közölték.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A földikutyák is hibásak, mert a kerítés alatt átengedték őket.
Afra
A kormánynak fizető migráncsok miatt ki ellen kell elljárást indítani?
jesz
Nagyot akart kaszálni a sofőr...csakhát egy elsőéves rendőrközépiskolásnak is feltűnik, hogy a kisbusz alja ül, majdnem földet ér, tehát ez azt jelenti, rendesen túl van terhelve...
Naná, hogy megállítják, még akkor is, ha nem súgott senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.