A gyászoló családtagok nemcsak a kapitány szökésétől tartanak, hanem attól is, hogy a hosszú börtönbüntetés elől a 64 éves férfi inkább az öngyilkosságba menekülne.

A Viking Sigyn hajót üzemeltető svájci cég fizette a május végi hajóbaleset miatt eljárás alá vont ukrán kapitány, Jurij C. óvadékát, és a tartózkodási helyéül szolgáló budapesti lakás bérleti díját is állják.

A Hableányt üzemeltető társaság ügyvédje, Dr. Sógor Zsolt a Blikknek azt mondta, nem biztos abban, hogy Ukrajna kiadná a kapitányt, ha visszajutna Ogyesszába, ahol él, a nyomozás és a bírósági eljárás alatt pedig elengedhetetlen a jelenléte. Beszélt arról is, hogy a gyászoló családtagok egyöntetű véleménye szerint szükséges a kapitány letartóztatása. Nemcsak szökésétől tartanak, hanem attól is, hogy a hosszú börtönbüntetés elől a 64 éves férfi inkább az öngyilkosságba menekülne.

Döbbenetes fordulat történt a Viking Sigyn kapitányának ügyében!

Sógor elégedetten vette tudomásul a kapitány hétfői őrizetbe vételét, és reméli azt is, hogy a letartóztatásra is sor kerül. A Hableány matrózának családját képviselő Dr. Magyar György szintén helyesli az újbóli őrizetbe vételt és a Kúria állásfoglalását, amiben kimondták, hogy törvénysértő volt az óvadék engedélyezése. Úgy vélik, veszélyes, ha a gyanúsított nincs letartóztatásban, mert tanúkat befolyásolhat, bizonyítékokat semmisíthet meg, és fennáll a szökés veszélye is

Cikk- és címlapkép: AFP

(blikk.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@maci0427: Felsőbb utasításra döntött így, miért rúgnák ki ha teljesítette a parancsot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
A bírót azonnal el kell zavarni a pi...ba aki megengedte a szabadlábra helyezését ! Azonnal kirúgni !!!
menekült
Nem alaptalan a feltételezés, hogy bizonyítékokat tüntethet el. Azt már eddig is megtette, amikor lefesttette a Vikinget. És még ki tudja, mit.
Dr plágium
@maci0427: Felsőbb utasításra döntött így, miért rúgnák ki ha teljesítette a parancsot?
Mrfingusz
Urak ,megvan ez játszva ,szerintem már le is van papírozva! amiben benne van a csuti keze ott semmi sem igazságos !
jesz
valami történhetett, mert ezt a lapitányt, és nagyhirtelen Gyárfást is guggoltatják.
advocat
Egyébként a dr. ebben az esetben kisbetűvel írandó. "A magyar helyesírás szabályai" 151. pont! Firkéászkák. Általános művelcccség? Ja! és az ügyben van magyar érintett is. Állítólag részvényileg. Erre nem nyomoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.