A Fidesz szerint "a kormánypártok a gyarapodást kínálják, míg az ellenzék csatatérré változtatná az önkormányzatokat".

Kósa bejelentette: 100 ezer aktivistájuk segíti a kampányt és lesz országjárás is

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án. MTI/Mónus Márton

Az ellenzék programja az önkormányzatok csatatérré változtatása az októberi választásokon, a kormánypártok ezzel szemben az építkezést, a fejlesztést és a gyarapodást kínálják a választópolgároknak

- mondta Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kiemelte: 25 nap múlva indul az aláírásgyűjtés, a jelöltállítás a finiséhez érkezett.

Kifejtette:

arra számít, hogy mintegy 1200 polgármesterjelöltjük lesz, az ország négyötödében, 7,6 millióan választhatnak Fidesz-KDNP-s, vagy a kormánypártok által támogatott jelöltet.

A Fidesz-KDNP saját polgármesterjelöltet 783 helyen indít, és 370 esetben nem ők a jelölők, de támogatják az indulót. Ez 1153 települést jelent – közölte.

Hozzátette: Magyarországon 169, a tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település, mindenhol lesz jelöltjük, 146 a kormánypárté, 12 a támogatott, és 11 helyen még folynak az egyeztetések.

5-10 ezer fő közötti település 134 van, ebből 89 helyen lesz kormánypárti jelölt, 13 helyen támogatják a jelöltet, 32 település van, ahol nem lesz jelölt, hanem más konstrukciókban gondolkodnak.

Az 5 ezer fő alatti települések abszolút a függetlenek világa

- fogalmazott Kósa Lajos.

Minden megyei közgyűlésben lesz a kormánypártoknak listájuk, amelyeken mintegy 600 jelöltjük szerepel.

Minden budapesti kerületben elindulnak polgármesterjelöltjeik, a 20. és 23. kerületben a kormánypártok támogatásával száll ringbe az induló, a többi kerületben a kormánypártok saját jelöltjei mérettetik meg magukat.

Országosan összesen 6-7 ezer önkormányzati jelöltet ajánlanak majd a választók figyelmébe – jelezte. Hangsúlyozta: mind az önkormányzati jelöltek számát, mind a polgármesterek számát tekintve több jelöltjük lesz, mint 2014-ben. Összességében messze több jelöltjük lesz mint bármely más szervezetnek – fűzte hozzá.

Kérdésre elmondta:

100 ezer aktivistájuk segíti a kampányt augusztus 23-tól, lesz országjárás is, és azon a miniszterelnök is részt vesz majd.

Jelezte: a nagyobbik kormánypárt tisztújító kongresszusát szeptember végén tartja.

Kósa Lajos azt mondta, biztos abban, hogy minden jelöltjük esetében sikerül összegyűjteni majd a szükséges aláírásokat.

Kijelentette: szeretnék megnyerni az önkormányzati választásokat, szeretnék, ha Magyarország belátható időn belül az unió leginkább élhető országai közé tartozna, és ennek megfelelően a magyar városok, falvak is jó helyekké válnának, az életminőség és a lehetőségek igazodnának az európai sztenderdekhez. Az építkezést, gyarapodást, a fejlesztéseket kínálják, a választópolgárokkal szövetségben, ezzel szemben az ellenzék programja nem más, minthogy csatatérré változtassák az önkormányzatokat, hogy ezeket a pozíciókat kihasználva háborúzzanak a kormány, illetve Fidesz-KDNP parlamenti többsége ellen – fogalmazott.

Úgy gondolják, hogy az emberek is inkább a gyarapodás, az építkezés, a települések fejlesztése mellett teszik le a voksokat, egyúttal azt kérte, a választók október 13-án válasszák a kormánypártok jelöltjeit.

A Fidesz kampányfőnöke arról, hogy Lázár Jánost helyben felkérték, induljon el Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, de visszautasította, azt mondta:

Lázár János parlamenti képviselő, és megfontolva a felkérést, úgy döntött, hogy továbbra is ezt a munkát kívánja ellátni.

További felvetésre beszélt arról is, hogy Békéscsabán egy független jelöltet támogatnak, Szarvas Péter személyében.

Arról, hogy a jelöltet a Jobbik is támogatja, azt mondta: nyílt, előre felvállalt támogató politikát folytatnak, hogy a Jobbik pontosan mit akar, nem tudja, nem lehet követni a politikájukat.

Kósa Lajos kérdésre azt is elmondta: választási kampányban nem szerencsés parlamenti ülést tartani, s ha elő is fordult, hogy összehívták az Országgyűlést, akkor annak konkrét oka volt. Most nincs olyan törvényi kötelezettség, aminek ne feleltek volna meg, és ami indokolna ülésezést.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és ez a 100 ezer aktivista azt dúdolja,hogy a "pártal a néppel egy az utunk"?
...tudtam,hogy valakikre curvár@ emlékeztettek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Abból a 100 ezerből mennyi lesz HATÁRON TÚLI ???
namihami
@papa.49: És mennyi az "" ingyenes"" önkéntes?
papa.49
@namihami: Olyan nem lesz a Judás pénz jár nekik, az aljasoknak !!!
Maxipocak
És valóban. A kormánypártok a gyarapodást kínálják. A sajátjukét, mert hogy az Országtól és az Önkormányzatoktól eddig csak elvettek az fix. Rohadjatok meg kupaklala!
silber13
Lalika! Apukád sokszor mondta: ez a gyerek nagyon hülyeszámtanból!:-))) Hát itt a végeredmény, apukádnak igaza volt!:-)))))
laja70
A 100 ezer aktivista megfizetésére telik az adófizetők pénzéből!!!
tudode
Mr 20% nem kellene száz aktivista, őlÉG egy is.
.
A lényegről VÉSZ MADÁRKODOTT, amikor aszonta megpucsol/TÁK/TA
tudode
Na még egyszer:
.
Mr 20% nem kellene száz aktivista, őlÉG egy is.
.
A lényegről VÉSZ MADÁRKODOTT, amikor aszonta megpucsol/TÁK/TA a saját országát 2010-ben, a többi amit elkövetett/tek, az csak hab az ország tortácskáján:
.
Nézzük csak:
.
Egy részlet
---- Orbán Viktor az újlaki iskolában (2008. február 28.)
.
www.youtube.com/watch?v=KMDqJApL5pU
.
ZusAMEN
--- Orbán Viktor az újlaki iskolában (2008. február 28.)
.
www.youtube.com/watch?v=C1_tjO1ZQug
.
A FASZA GYEREK/kek miatt az országnak NINCS HOVA HÁTRÁLNIA!
csak úgy....
és ez a 100 ezer aktivista azt dúdolja,hogy a "pártal a néppel egy az utunk"?
...tudtam,hogy valakikre curvár@ emlékeztettek!
Eladott Ország
A fidesz csak építkezni szeretni. Építeni a maffiabirodalmát, ezt persze már nem Kósa Lajos mondta. Sikerült elüldözni a CEU-t. Éppen most szántották be a Magyar Tudományos Akadémiát. Kinyírták az 56-os Intézetet. A közoktatás soha nem látott gödörben fuldoklik. Menekülnek a tudósok, a diplomások, a szakemberek. Már akkor is tömegével húzták a csíkot el ebből az országból, amikor Novák Katalin még nem noszogatta őket. Azt meg baromira kétlem, hogy azért mennek el, hogy megnézzék messzebbről, milyen kurvajó élni ebben az országban. Ha ehhez Londonig kell menni, akkor valami nagyon nem stimmel.
csak úgy....
@Eladott Ország: A "megvédés" fölött teljesen elsiklottál,mert ök arra is képesek és ezt a dumát csámcsogva zabálja a ...,hogy is mondjam ? "az isten adta nép"
Gauntlet
A Fidesz se tudja mit akar, egyszer dübörgünk, másszor védeni kell a gazdaságot! Jó lenne ha valakik felébrednének! Mert pont a Fidesz fog csatateret csinálni!
Nessy
Az ötvenes években a népnevelők vasárnaponként párosával járták a házakat, és mindenhova becsöngettek, leültek és elmesélték az arra a hétre rendelt propaganda szöveget. Akkoriban senki nem merte az orrukra csapni az ajtót. Az sem zavarta öket, ha épp ebédnél ült a család, ők maradtak, és mondták a magukét. Egyszer anyánk a kihült levest tálastól vágta ki az ajtó előtt álló aranyeső bokorba, miután elette őket a jó fene! Ugyanis apánk nem engedte, hogy elküldje őket. Én már nyugodtan elküldhetem őket, Vagy ha jó kedvemben találnak, én tartok nekik előadást, lenne miről!
Macskaszem
Kupaklala, mikor fogjuk megismerni a csengeri asszonnyal mókolt ezerháromszáz milliárd igaz történetét? Sajnálatos módon elült ez az ügy (is).
Eladott Ország
@csak úgy...:ma, 15:00; Magyarországot ismét megtámadták! Azt nem tudni, hogy Szijjártó Pétert már riadóztatták-e, de mindenképpen elkelne a segítsége ezekben a vészterhes időkben. Ezúttal nem az EU, esetleg Soros György – bár még ez is kiderülhet persze – támadta meg Magyarországot, hanem az UNESCO, ami az ENSZ egyik speciális szervezete. Az ENSZ már korábban is megtámadta Magyarországot, de Szijjártó nem engedett, ezért vélhetően azt a csatát megnyertük, azonban itt az újabb. Kiderült ugyanis, hogy az UNESCO-nak, nem tetszik az, hogy épül a haza, sem az, hogy virágzik a magyar nemzet és mindenkinek jobb lesz. Az ENSZ megnézheti majd magát, hiszen a magyarok szuverenitásába senki, ismétlem senki nem szólhat bele. Arról Orbán Viktor egy személyben dönt, arról másnak még csak véleménye sem lehet, hiszen ő, mint az ország lakossága által kétharmados többséggel megválasztott vezető azt tesz, amit csak akar. Ha egy toronyházat épít fel a Duna kellős közepére, amiből majd lenézhet a saját népére, akkor azt teszi, mi köze az ENSZ-nek, különösképpen az UNESCO-nak ehhez? Magyarországon a demokrácia így működik és kész.
Sámannus
Csak százezernek érdeke a rendszer fenntartása pupákok! Az is a határon át üzletelő embercsempész.
Könnyű utána számolni. Akik a kelleténél spiccesebbek a falunapokon mind a ti emberetek.
Clavigo
Azért,,,úgy elképzeltem,mikor Tündér Lala örökölt,,,oszt a a 800 millàs siker- kezelési dîj utàn befogja a mutterját,,disznó -pàsztorkodni...:))))))))))))
Clavigo
A százezer fitymasz-aktivista,,,mindjárt le is blázolhatná a csüngö hasú kenyéradó ,dzsuker ,more Gazdaállatját,,,,,oszt jó napot.
Nessy
@Eladott Ország: Most jelenleg még el van telve az erkélyével, mint kisgyerek az új játékkal! Mindenkivel ott fotózkodik. Igaz, onnan olcsóbb megnézni a panorámát, mert a Halászbástyán már fizetni kell érte.
Afra
@silber13: Miért,ez a némber tud összefüggően beszélni? Dehogy,ezt is olvasta...De lehet,hogy a sugógép a bűnös...
solidedge
Valószínűnek tartom hogy a kormány nem kis összegért alkalmazza ezeket az alkalmi munkásokat. Sokan az ördöggel is cimborálnának ezért a pénzért (most egyébként pont azt teszik). A pénz természetesen közpénz. Ha ez a keresztényi hitvallás amit Orbán annyit emleget, kivágom a bibliát az ablakon.
karma1
En meg asszem, a Mr 20 % maradjon ennel a temanal - valoszinuleg szemelyesen is erintett az ugyben: (olvassatok el a nagy anal-szakerto megnyilvanulasat, erdemes!)

hvg.hu/itthon/20190730_Kosa_kozmetikazza_az_allami_honvediskolaban_tortent_szexualis_fajtalansagot?fbclid=IwAR3Tuk1uaolvNuiZo4l7PjmVOGf7gvd46I4yQBxR_afBfk25W0GwV5wMgTA
Desischado
És mennyi a fizetett mameluk ebből a 100 000-ből? Akik eladnák a saját anyjukatis egy forintért, nemhogy az országot és a népet! Undormány, ami itt folyik! Remélem, hiába ügyködnek, bár a szoftver megszerzése nagyon aggaszt!
papa.49
Na most melyik hazug mondott igazat a kupaklaja 100 ezer aktivistát emleget, a lárvaarcúdudadani meg EGYET SE, azt mondta nem tart a fütyisz semmi ilyet ???
Értem kész van a legújabb program ami garantálja, hogy csak a fütyiszes indulók nyernek !!!
nezelodo
Szívesen megnézném a Kupak Lalát az ATV műsorában, ahogy a Kárász Robi interjút készít vele, felemelő lenne amikor két nagy szellem találkozik.
Afra
@nezelodo Izgalmas lehet... De tényleg...
Lepényleső
...és a száz ezer ismét legyőzi a hat és félmillió szándékát? S így építik tovább balgán a báni
diktatúrát?
papa.49
@nezelodo: Én viszont Afrikában nézném meg szívesen ahogy az éhes oroszlánok elől fut !!!
Az oroszlánokat sajnálnám ha beledöglenének a kupaklajába !!!
nezelodo
@papa.49: Alighanem nem az IQ-ja lenne ami a gyomorrontásukat okozná...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.