A keddi Népszavában egy rövid interjú jelent meg Kovács Zoltán exkormányszóvivővel, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárral. Kovács Zoltántól a cikkben megkérdezték, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút kormánykritikus médiumoknak, mire az volt a válasz, hogy azért nem, mert az ellenzéki médiumok kérdéseiből "eleve süt az elfogultság".

Kovács Zoltán a Népszavának elmondta:

Vitát folytatni olyan emberekkel és felfogásokkal lehet, amelyek versenyképesek. Érdekesnek látom azt a felfogást, miszerint nekünk szégyenkeznünk kellene három egymást követő kétharmados győzelem és egy magabiztos politikai credo birtokában. Az, hogy az ellenzék képes-e versenyképes ötleteket hozni egy vitára, az alapvetően nem a Fidesz problémája

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor miért nem ad interjút kormánykritikus médiumoknak Kovács azt mondta, hogy "az értelmes párbeszédnek vannak feltételei".

Hozzátette:

Ilyen például, hogy a magát kormánykritikusnak tartó sajtó tudjon olyan kérdést feltenni, amelyből nem süt eleve az elfogultság. Nyolc-kilenc év tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem csak idehaza, de nemzetközi szinten sincs másként.

Szerinte "teljesen egyértelmű narratívaépítés zajlik Magyarország ellen, ebben a folyamatban pedig a tények és az eredmények láthatóan nem számítanak".

Hozzátette:

Azt is mondhatnám, hogy ez a folyamat koordinált, a lényege pedig, hogy „Magyarország a fekete bárány”. Ez elveszi a lehetőségét annak, hogy értelmes párbeszéd folyjon. 

Ez a koordináció nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szereplők folyamatosan telefonkapcsolatban vannak, inkább azonos gondolkodásmódot jelent. Ez az egész egy világfelfogás, amelyből a mai nyugat-európai újságírók egy jelentős része következtetéseket von le, és nem foglalkoznak azzal, hogy vannak nemzeti sajátosságok. 

Forrás: Népszava, Index

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ezekben az Orbán-sajtókban olyan ritka vendég az ellenzéki politikus, mint Magyarországon a demokrácia. Többet ér három Bayer-ocsmányság minden másnál. Mellette, ami nem kakukk rádió meg nem kakukk televízió meg nem kakukk újság, hanem Fidesz-KDNP és Orbán-rendezvény, oda gyakran be sem engedik a kormánykritikus újságírókat. Mégis csak egyszerűbb és hatásosabb segget nyaló mikrofonállványokkal, kamerákkal szót érteni. Ez pontosan abból adódik, hogy a hazugságot, sumákságot, a hatalom agymenős törekvéseit csak maguk között bírja eladni a Vezér. Ott, ahol nyálas szájjal eszik-isszák minden szavát. Amint rázós kérdést kap vitéz Orbán, szarba lép a levegő, és lesz boldog karácsony. Gyakorlat teszi a mestert, ebből kizökkenni elég kínos lehet neki. Mesteri fokon rúgták ki-be-át-szét a demokratikus intézményeket, darabolták fel a sajtópiacot úgy, hogy a tortából nekik jutott tizenkilenc narancsos szelet, a nem kormánypártiaknak egy szelet. Csak azt tudnám, akkor miért vannak berezelve, ha azzal az egy szelettel kellene szembenézniük. Megmondom: egyetlen diktatúra sem tűri el, hogy az átkozott ballib, vagy milyen sajtó számon kérje a hamis híreket, a korrupciót, azokat a hatalmi intézkedéseket, aminek következtében az emberek szívnak.
emerencia
2006-ban indult el O1G vitakészségének elsilányosodása, mikor GYF simán agyagba döngölte a tévé vitában. Azóta csak egyre rosszabb. Vajon mi lesz a vége?
evacica
Mert gyáva!!! Na meg spontán válaszolni kínos ügyekre bizony nehéz, pláne össze vissza hazudozni!!! Orbánnak egy őszinte mondata és tette sincsen, így nem is hiányzik az ellenzéki hír portálokon! Hazugságaira ki a fene kíváncsi? aki meg igen hallgassa a pénteki dumáját! Egészségére!
Lepényleső
-Vitát olyanokkal lehet folytatni akik érvekkel,tényekkel támasztják alá mondandójukat?
-A három 2/3-os győzelem csak egy,a 2010-s? Az azt követő kettőt csak annak köszönhetően
tudhatják magukénak,hogy oly módon módosították a választási törvényt,hogy tulajdonképpen
6 millióan mindegy kire szavazunk,az nem számít? Csak az a 1.5-2 millió számít voksnak amit
híveik rájuk adnak? A nagyvilágban nem ezt hívják választási csalássorozatnak?
-Melyik vitára,melyik médiába? 50-ből 99-et a bán valamelyik kapcája birtokolja,a közvagyont
magánosítva?
-Versenyképességet többször is kihangsúlyozva,ahol senki semmit nem mer tenni,ha arra
áldását a keresztapa nem adja?
Ilyetén módon érthető az "56 forradalom bukása is;nem volt versenyképes az akkori
diktátor óhajával,így lekerült a napirendről mint most,kísérve sok kisemmizett sóhajával?
Afra
@Eladott Ország: Nagyon pöpi, méretes...Mintha rászabták volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.