Mint mindig, most is a biztonság a legfontosabb – emelte ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az idei augusztus 20-ai ünnepi rendezvényekről szólva az M1 szerda esti műsorában.

Kovács Zoltán: a biztonság a legfontosabb augusztus 20-án
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (k) beszél, mellette Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke (b) és Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én. Kovács Zoltán elmondta, hogy több mint 26 ezer látványeffektet használnak az augusztus 20-i esti tűzijátéknál, amelyet a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével terveztek. MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár emlékeztetett: 2010-ben döntöttek arról, hogy az ünnepek rendezvényeinek biztonságos lebonyolítására kell egy konkrét felelős, egy szervezeti rendszer. Ezért létrehozták különböző szervezetek szoros együttműködésével az operatív törzset.

A törzs augusztus 20-ához kapcsolódóan már megtartotta első ülését. Igyekeznek láthatatlanul kiemelt biztonsági körülményeket teremteni

- jelentette ki.

A tűzijátékról szólva elmondta, hogy idén is készülnek valami meglepetéssel a szervezők. Továbbá a tavalyihoz hasonlóan az idén is lesz lehetőség arra, hogy a fogyatékossággal élők az Olimpia parkban megtekinthessék a tűzijátékot.

A Magyar ízek utcájában pedig – a Várkert bazártól a Clark Ádám térig – Magyarország, s a Kárpát-medence ízeit, köztük Magyarország tortáját is meg lehet majd kóstolni – közölte Kovács Zoltán.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.