Az előzetes híreknek megfelelően Maróth Miklós fogja vezetni a Magyar Tudományos Akadémiától (MTA) elvett kutatóintézeteket – írja a hvg.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményére hivatkozva.

Megvan az MTA-ról leválasztott kutatóhálózatok új vezetője, Orbán Viktor barátjaként emlegetik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint Lovász László, az MTA elnöke diktátumszerű ajánlatot kapott és a minisztérium csak idősebb jelöltek között válogatott, Palkovics László miniszter szerint azonban Maróth, „teljes mértékben konszenzusos jelölt” volt, öt ember közül választották ki, és fiatalabb riválisai is voltak.

A 24.hu megemlíti, a 

Corvin-lánccal és Széchenyi-díjjal is kitüntetett, és Orbán Viktor barátjaként is emlegetett Maróth Miklós

2008 és 2014 között az MTA alelnök volt, majd 2014-ben megpályázta az MTA elnöki posztját, de akkor alulmaradt Lovásszal szemben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Választottááák?!?! Lófszt, dagadt dög megmondta, h ki, és pont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Orbán pereputtyában,vagy haveri körében még mindig van,akinek nem tolt a fényességes jó kis zsíros állást?Így megy ez itt,ha kell szétbaszarintanak mindent,csakhogy a köreiket gazdagítsák,vagy mint majd itt is,pénzt lehessen lenyúlni.Lassan kevesebb pénz jön majd az EU-ból,minden alkalmat kihasználnak,ahonnan le lehet nyúlni a lóvét.Ami nagyon szomorú,hogy sok fiatal kutató már otthagyta a tönkrevágott intézményt.Külföldön tárt karokkal fogadják őket.Nem véletlenül mondta valamelyik politikus,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik.
namihami
Kell a barátnak egy jólfizető? Csinálunk!!!
csak úgy....
különben a rohadék komcsik sem voltak különbek és válogatósak,aki nyalt nekik abból lett valaki,ha fingja sem volt a dolgokról...
evacica
Na megint előkerül egy hű udvaronc aki kiszolgálja Orbán óhaját! Gerinc az nincs pénz az jól jön, az ország meg megy a lejtőn! Na ez a senki is belenézhet a tükörbe és nyugodtan szemen köpheti magát!!!
Lepényleső
Gondolhatta azt bárki is,hogy nem az alomból lesz kiválasztva? Talán csak a kedvére
volt az eddigi herce-hurca? Ne legyen ki óhaját megvétózza,-
ha már a keresztfatert barátjaként számon tartja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.