Az előzetes híreknek megfelelően Maróth Miklós fogja vezetni a Magyar Tudományos Akadémiától (MTA) elvett kutatóintézeteket – írja a hvg.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményére hivatkozva.

Megvan az MTA-ról leválasztott kutatóhálózatok új vezetője, Orbán Viktor barátjaként emlegetik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint Lovász László, az MTA elnöke diktátumszerű ajánlatot kapott és a minisztérium csak idősebb jelöltek között válogatott, Palkovics László miniszter szerint azonban Maróth, „teljes mértékben konszenzusos jelölt” volt, öt ember közül választották ki, és fiatalabb riválisai is voltak.

A 24.hu megemlíti, a 

Corvin-lánccal és Széchenyi-díjjal is kitüntetett, és Orbán Viktor barátjaként is emlegetett Maróth Miklós

2008 és 2014 között az MTA alelnök volt, majd 2014-ben megpályázta az MTA elnöki posztját, de akkor alulmaradt Lovásszal szemben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Választottááák?!?! Lófszt, dagadt dög megmondta, h ki, és pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nyilván nem az ellenségét szokták ilyen helyekre kinevezni.
bencemacska
Madarat tolláról, embert barátjáról! Ezzel megmondtam a véleményem.
papa.49
,,Suba a subához, guba a gubához,,... A taplónak hozzáhasonlókkal kell körbevenni magát, csak arra kell vigyáznia, ne legyenek okosabbak, nála, vagy jó ,,ostor,, legen a kezében a féken tartáshoz !!!
lampa laz
Választottááák?!?! Lófszt, dagadt dög megmondta, h ki, és pont.
Clavigo
A Rezsi Bunkó,,,nem lett volna alkalmasabb?
Nessy
Volt aki, mást várt? Ha neki azt mondják, hogy a fekete holnaptól fehér, akkor tudományosan pár milliárdért be is bizonyítja!
Eladott Ország
Orientalistaként a migránsozó kampány beindulása óta gyakori szereplője a kormánypárti médiának, ahol rendre elmondhatja, „lehetetlen a muszlimok integrálása” Ezt majd elmondom a muszlim háziorvosomnak is...
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fwww.helloesztergom.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F03%2FC%25C3%25ADm-n%25C3%25A9lk%25C3%25BCli-rajz-9.jpg&key=KBZ1x2sS8OXxjsPF1Farpg&w=600&h=420
Góg és (Maróth) Demagóg fia vagyok én... Maróth Miklós orientalista
uploads.disquscdn.com/images/997df5eb30dc7031b5a784a2fe3a451bed2bed3a5dd09b3d8a2937afe3ff5ebd.jpg?w=600&h
Jozefina
Épp olyan seggnyaló ás a tudományt eláruló, mint kásler!!!??
csipetke
Orbán pereputtyában,vagy haveri körében még mindig van,akinek nem tolt a fényességes jó kis zsíros állást?Így megy ez itt,ha kell szétbaszarintanak mindent,csakhogy a köreiket gazdagítsák,vagy mint majd itt is,pénzt lehessen lenyúlni.Lassan kevesebb pénz jön majd az EU-ból,minden alkalmat kihasználnak,ahonnan le lehet nyúlni a lóvét.Ami nagyon szomorú,hogy sok fiatal kutató már otthagyta a tönkrevágott intézményt.Külföldön tárt karokkal fogadják őket.Nem véletlenül mondta valamelyik politikus,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik.
namihami
Kell a barátnak egy jólfizető? Csinálunk!!!
csak úgy....
különben a rohadék komcsik sem voltak különbek és válogatósak,aki nyalt nekik abból lett valaki,ha fingja sem volt a dolgokról...
evacica
Na megint előkerül egy hű udvaronc aki kiszolgálja Orbán óhaját! Gerinc az nincs pénz az jól jön, az ország meg megy a lejtőn! Na ez a senki is belenézhet a tükörbe és nyugodtan szemen köpheti magát!!!
Lepényleső
Gondolhatta azt bárki is,hogy nem az alomból lesz kiválasztva? Talán csak a kedvére
volt az eddigi herce-hurca? Ne legyen ki óhaját megvétózza,-
ha már a keresztfatert barátjaként számon tartja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.