Tarlós István főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjút. Tarlós szerint Karácsony Gergely blöfföl. A főpolgármester beszélt arról is, Budapest 2010-es elvesztése nagyon fáj egyes ellenzékieknek, nem válogatnak a módszerekben, az utóbbi időben néha kifejezett rosszindulattal találja magát szembe.

Tarlós Karácsonyról: "sunnyog, dzsoggol, imitál" és Gyurcsány "felmosta vele a mellékhelyiséget"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki oldalon már hosszú névsor van: Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, Puzsér Róbert, Sermer György unokája, Sermer Ádám és a már emlegetett Berki Krisztián. Ez a választék, és ez elgondolkodtató

– mondta Tarlós az ellenfeleiről a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Hozzátette:

Az „egyetlen ellenzéki” teória összeomlott. Berki Krisztiánról pedig végképp semmit nem tudok. Illetve amit hallottam, arról inkább nem beszélek. Maradjunk annyiban, hogy színesíti a palettát.

Tarlós szerint Karácsony „miniszterelnöki kampányt folytat, állami ügyeket erőltet, ami azért furcsa, mert ezekben a főpolgármesternek semmilyen mozgástere nincs”. A zuglói polgármester kampányáról azt mondta, hogy „zsigeri, gerjesztett negatív indulatokra alapozott”.

Hozzátette:

Úgy viselkedik, mint aki nem tud úszni, mégis egy medence felett, a trambulin szélén dzsoggol. Látható, hogy nem merne, nem is tud beugrani, csak imitál. Mindenről beszél, csak arról nem, amiről kellene, vagyis Budapestről és különösen Zuglóról. Pedig ezek tartoznak egy főpolgármester kompetenciájába.

Elmondta az is, hogy szerinte "alapjában Karácsony Gergely is politikai szerencselovag".

Közölte:

Áttekintése Budapest egészéről alig haladja meg Puzsér Róbertét, állandóan ide-oda csapódik, mögötte semmilyen érdemi teljesítmény nincs. Ennek ellenére szűk három év polgármesterkedés után bejelentkezett miniszterelnöknek, négy év után pedig főpolgármesternek. Ezekhez a feladatokhoz ismeretek, tájékozottság, tapasztalat szükséges, ismerni kell a rendszer egészét, az igényeket, lehetőségeket, szabályokat, a pénzügyi és jogi kereteket. Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből nem lehet megélni. Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik. Bokros Lajos volt az utolsó ellenfél – bár nem értettem egyet vele –, aki tudta, miről van szó, és várospolitikáról beszélt. Valami nem stimmel.

Még mindig Karácsonyról beszélve hozzátette:

Jelenlegi pártja lényegében virtuális, de hány párttal, koalícióval került kapcsolatba, alapított, vert szét, csatlakozott, miket mondott például arra az MSZP-re, amelynek most a jelöltje? Egészen pontosan ezt: „Jobban utálom az MSZP-t, mint a Fideszt.” Kijelenti, hogy száz százalékban bízik Gyurcsány Ferencben, akiről viszont korábban azt közölte, Unicumot kellett innia, hogy elfogadja a személyét, és aki egyébként két hónapja győzelemre alkalmatlannak minősítette Karácsonyt, és felmosta vele a mellékhelyiséget. Alapító tag volt az LMP-ben, amit gyakorlatilag szétvert, összefogott az Együtt-tel, azt is felrúgta, de még lehetne tovább sorolni. Karácsony nem baloldali ember. Egyszerűen mindig azt az utat keresi, ahol valamilyen pozíciót remél, most is ezt a technikát követi.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Forrás: Magyar Hírlap, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Mi lenne, ha ez a vénember magával és a város vezetésével foglalkozna? Ki a fene kíváncsi a másokat állandóan fikázó mocskos szájára!
kereső
Ez lesz a kampány? A lehetséges ellenfelek fikázása?Ez a saját program Budapest elkövetkezendő öt évére? Talán nem azzal kéne kezdeni, hogy az országnak ismét legyen fővárosa? Gazdasági, kulturális-és szellemi fővárosa? Mert mostanság nincsen- Budapest degradálódik egy valamire való vidéki város szinvonalára lassan- de biztosan.
picike1
jártam a nyáron ott na és az a sok szunyog ez Budapest

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.