A magyarok számára a család, a vallás és a nemzet nem a haladás gátja vagy a múlt eltörlendő hagyatéka, hanem a jövő biztosítéka – jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon.

Kövér: a vallás nem gát, hanem a jövő biztosítéka

Kövér László a 11. Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál megnyitóján hangsúlyozta: a magyarok hisznek abban, hogy minden, ami a családokat szolgálja, az egyben a jövőt is szolgálja.

"Ajak a jövő városa, ahol az értékek találkoznak" – idézte a házelnök a település jelmondatát. Ebben a mottóban megjelennek a helyiek által évszázadok alatt létrehozott örökség mellett a magyarság évezredes nemzeti összetartozásának és kétezer éves keresztény európai kultúrájának értékei is.

A házelnök kifejtette, a történelem azt tanítja mindannyiunknak, csak úgy építhetünk jövőt magunknak és élhetünk teljes életet, ha tudjuk kik vagyunk, honnan jövünk és ha tudjuk, merre akarunk továbbmenni.

"A jövő legfontosabb és egyre sürgetőbb kérdése, lesz-e kellő számban gyermek Európában és Magyarországon" – hangoztatta Kövér László. Akkor születhetnek meg a megmaradáshoz szükséges gyermekek, ha lesznek fiatalok, "családonként egy férfi és egy nő", akik felelősen igent mondanak egymás és születendő a gyermekeik életére. Akkor lesz jövőjük, ha úgy érzik, számítanak rájuk a szülőföldjükön, lesz munkájuk, és belevághatnak életük legfontosabb feladatába, a családalapításba és az otthonteremtésbe – jelentette ki.

A kormány 2010 óta azon dolgozik – folytatta – , hogy pénzügyi szempontból is észszerű legyen mindenkinek itthon maradni, illetve mindazoknak hazatérni, akik korábban a könnyebb megélhetés reményében külföldre távoztak. A kabinet számos kedvezményt és támogatást biztosít a családoknak, ezt pedig – itt Ajakon is – a fiatalok többsége számításba veszi élete megtervezésekor – emelte ki.

Növekvőben van a házasságkötések száma, már most egyre kevesebb az eladó ház, mivel egyre többen szeretnének helyben maradni – fogalmazott Kövér László. Hangsúlyozta, a pénzügyi kérdéseknél jóval fontosabb, hogy a fiatalok otthon érezzék magukat városukban – és így szülőhazájukban is a maguk helyén.

Kövér László beszédében az emberi élet legnagyobb ünnepének nevezte a lakodalmat. "Ez az a nap, amikor életünk legfontosabb vállalkozásába fogunk bele, és ilyenkor körülvesznek mindazok, akiknek fontosak vagyunk és akik fontosak számunkra" – mondta a házelnök, hozzátéve, ez a fesztivál ennek az ünnepnek a hagyományait mutatja be.

A városnappal egybekötött kétnapos programsorozaton a helyi hagyományőrző lagzi szinte minden jellegzetességét "eljátsszák" a helyiek. Az Ajak testvértelepüléseinek népcsoportjaival kiegészülő lakodalmas násznép a város egész területét bejárja, megtörténik majd a lánykikérés, a kemencékben menyasszonypogácsa sül, a főzőedényekben pedig az elmaradhatatlan ajaki lakodalmas töltött káposztát készítik el.

Kép és fotó: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
@advocat: elég kacifántos utat járnak be,: voltak radikálisok, liberálisok, polgáriak, illiberálisok most még keresztény demokraták. Közben uszítva vergődve verik az első három verziójukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@tulipan: Sajnos, ez is igaz! És ami még nagyon visszatetsző a keresztény vallásban, hogy az Istennek kedvesebb a megtért bűnös, mint az, aki eleve nem bűnözött.
tulipan
@vacsi: EZ is, CSAK A SZOKÁSOS álszent etetés, úgy állítva be, hogy tulajdonképpen Éva almája óta NINCS, nem lehet BŰNTELEN ember, mert aki megszületik, az azonnal BŰNÖS!!
tulipan
@man at work: Egyébként, ha és amikor, rövidesen elpusztul ez az emberiség, nem olyan nagy baj! Majd kezdődik minden elölről és megint kialakul egy (netán több?) civilizáció! A kérdés csak az, hogy milyen(ek) lesz(nek), jobb(ak), vagy netán még rosszabb(ak), mint ez a mostani, ami különféle lépcsőfokok során, alig 15 000 év alatt kifejlődött??? Van még rá +/- egy milliárd év, amikor a nap elkezd haldokolni!!!
man at work
@tulipan: Nem, sajnos!
És ez a sajnos, nagyon sajnos! Sajnos sajnos!

Amiről nem beszélnek a vallások - pedig benne van a Bibliában! - , hogy lesz egy második ítélet.
(most nem térnék ki a részletekre, de a logika nagyon fontos Isten megismerése során, és a vallások jövőlépe teljesen illogikus)

Hiába vagy, leszel tökéletes. A tökéletesség nem tesz jóvá, hívővé - lásd Ádám, Éva, Sátán.
Ha most még zavarosnak is tűnik, kibontom érthetően ezt a dolgot - utána csak rajtad áll.

(Még nem említettem, de a mesém valóságon alapszik, és kemény leszek mesélés közben, mint a kő.
Egy állat vagyok, nem gondoltad, hogy majd finom leszek és nőies)
Eladott Ország
A pszichopatáknak nincs betesgégtudatuk, ezért nem fordulnak orvoshoz, 14 éves koruk után a kezelésük szinte lehetetlen. A társadalom védtelen velük szemben, ha nem ismeri fel, hogy agykárosodásban szenvedő elmebetegekkel áll szemben. Nem lehet hatni rájuk. Egyetlen megoldás, hogy korlátozzák őket és a hatalmukat. Ha ez nem lehetséges, akkor a szakemberek szerint futni kell tőlük. Ahol a pszichopaták uralomra jutnak, annak pusztulás lesz a vége. A magyaroknak még hazaáruló és nemzetáruló fasisztákból is a legalja jutott.
olkt.hu/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.